Gündem ‘Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayız’

‘Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayız’

04.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde teröre yer olmadığını belirterek “Her kim şiddeti, kaosu, eşkiyalığı, vandallığı bir hak arama yolu olarak görürse karşısında devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır” dedi.

‘Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayız’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Külliye’de Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Mensupları ile iftar programında bir araya geldi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

DEMOKRASİ ORTAK BİNA: Son bir yıldaki 3. seçimimizi 31 Mart Pazar günü başarıyla tamamladık. Birkaç münferit hadise dışında demokrasimize gölge düşürecek hiçbir üzücü olay vuku bulmadı. Türkiye hangi kökene, meşrebe, partiye mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamının ortak yuvasıdır, ortak vatanıdır. Çok partili demokrasimiz ise, uğruna gerçekten ağır bedeller ödeyerek yaklaşık 75 yılda terimizle inşa ettiğimiz muazzam ve muhkem bir binadır. Bu ortak değerlerimize ne kadar samimiyetle sahip çıkar, güçlendirirsek, istikbalimiz için o derece iyi olacaktır. Bunu siyasi partiler ve görüşler üstü bir mesele olarak görmemiz gerekiyor. Siyaset üstü görmemiz gereken bir diğer konu da terör belasıdır. PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ından DHKPC’sine hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleri milletimizin düşmanıdır. 

Haberin Devamı

ÇELİKTEN YUMRUK: Teröre karşı çok etkin ve başarılı bir mücadele yürüttük, yürütüyoruz. Kesintisiz süren operasyonlarımız sayesinde bölücü terör örgütünü bitme noktasına getirdik. Can çekişen terör örgütlerini yeniden palazlandırma niyetlerini görüyoruz. Özellikle dün akşamdan itibaren bazı illerimizde, sokaklarımızı karıştırma, milletimizin malına, mülküne saldırma hadiseleri yaşandı. Birileri yine sokaklarımızı terörize etmeye kalkıştı. Emniyet güçlerimiz bu provokatörlere gerekli müdahalelerde bulunarak olayların büyümesini engellemişlerdir. Her kim şiddeti, kaosu, eşkiyalığı, vandallığı bir hak arama yolu olarak görürse dün olduğu gibi yine karşısında devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır. Dünyanın hiçbir medeni devleti böyle bir şeye göz yummaz. 

İZİN VERMEYİZ: Milletin iradesine ve takdirine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz. Ama Kandil’deki terör baronlarının da farklı maskeler altında baskıyla vatandaşlarımıza tekrar musallat olmalarına, şehirlerimizin huzuruna ve barışına kastetmelerine, milletin imkanlarını, dağdaki teröristlere peşkeş çekmelerine, artık geçmişte kalan acıları, insanımıza tekrar yaşatmalarına kesinlikle izin vermeyiz. Terörle mücadeleyi demokratikleşmeden, demokratikleşmeyi de ekonomiden bağımsız görmüyoruz. Tüm bu alanlardaki başarıların diğerini geliştirdiğine, diğerini yücelttiğine ve desteklediğine inanıyoruz. Bu anlayışla son 21 yıldır olduğu gibi gelecekte de hak ve özgürlükler alanlarında reformlarımızı idame ettireceğiz. Ekonomide yol haritamız olan Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planımızı uygulamakta kararlıyız. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşüşe geçtiğine inşallah hep birlikte şahit olacağız. Aynı şekilde düzensiz göç ve suç örgütleriyle mücadelede de etkin, kararlı ve kapsamlı adımlar atmayı sürdüreceğiz. Dağdaki eşkıyaya nasıl müsaade etmiyorsak kendini devletten, hukuktan üstün gören şehir eşkıyalarına da nefes aldırmayacağız. 

Haberin Devamı

‘Sorumluların üzerine gidilecek’

Erdoğan, “İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bir yangın faciası yaşadık. Maalesef 29 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Facia ile ilgili 9 kişi gözaltına alınmıştır. Belediye dahil, böyle büyük bir acının yaşanmasında kimin sorumluluğu ihmali, kusuru varsa hepsinin de üzerine kararlılıkla gidilecektir” dedi.