06.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
MERİÇ TAFOLAR Ankara
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir’den oluşan CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu, önceki gün Ege Ordu Komutanlığı Askeri Ceza ve Tutukevi’nde askeri casusluk kapsamında tutuklanan subayları ziyaret etti.
CHP heyetine, bir F-16 pilotu, “Sayın vekil; her göreve çıkışta dönmemeyi göze alarak gideriz biz, şehit olmak hep aklımızdaydı da casus olmak nereden çıktı? Mezara girmekten ağır bu suçlamayla buraya girmek” diyerek feryat etti. Bir tutuklu subay ise Genelkurmay Başkanlığı’nın dava sürecine sessiz kalmasını, “Bizi tutukluluk hali değil bu kurumsal suskunluk ve sırt dönmüşlük hali mahvediyor” diyerek eleştirdi.
Başarılılar cezaevinde
CHP heyeti, önceki gün Askeri Cezaevi’ne giderek Askeri Casusluk Davası kapsamında tutuklu bulunan komutanları ziyaret etti. Heyet adına değerlendirmelerde bulunan Özel, Türk ordusunun en seçkin, en başarılı, gelecek vadeden, en iyi yetişmiş kadrolarına sistemli ve kötü niyetli bir biçimde psikolojik harekât uygulandığını kaydetti. Özel, dava kapsamında aralarında deniz üs komutanları, fırkateyn komutanları, F-16 filo komutanları, GATA’nın başarılı subayları, Milli Gemi Projesi MİLGEM’in başındaki komutana kadar pek çok başarılı subayın tutuklu yargılandığına işaret etti.
Bubayların dava sürecine ilişkin Genelkurmay’ın sessiz kalmasına yönelik eleştirileri CHP’li heyete anlattıkları belirtilirken, bir tutuklu subayın, “Bize karşı yapılan bu kara propagandaya Genelkurmay Başkanlığı sessiz kalarak adeta aslanı çakala boğduruyor. Bizi bu kurumsal suskunluk ve sırt dönmüşlük hali mahvediyor” dediği kaydedildi.
Mezara girmekten ağır
Bir F-16 pilotunun ise CHP heyetine, “Her göreve çıkışta dönmemeyi göze alarak gideriz biz, şehit olmak hep aklımızdaydı da casus olmak nereden çıktı? Mezara girmekten ağır bu suçlamayla buraya girmek” dediği kaydedildi.
Bir tutuklu subay ise cumhuriyet tarihi boyunca sadece 1 rütbeli personelin casusluktan hüküm giydiğini belirterek, 400 casusun bu dava kapsamında tutuklanmasını eleştirdi.