Gündem Şehitler için ortak bildiriye CHP ve DEM imza atmadı

Şehitler için ortak bildiriye CHP ve DEM imza atmadı

24.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, 12 şehit için Meclis’ten ortak bildiri yayınlanmasını talep ederken, CHP, haftaya Meclis’i genel görüşmeye çağıracaklarını, ondan sonra bildiri yayınlanmasını istedi. DEM ise “Şu anda saat 11’e geliyor ve bir saatlik çalışmamız var” diyerek imzalamayacağını belirtti.

Şehitler için ortak bildiriye CHP ve DEM imza atmadı

COŞKUN ERGÜL Ankara  - İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, son 24 saatte 12 askerin şehit olduğunu belirterek, milli yas ilan edilmesi hususunda hükümeti harekete geçmeye davet ettiklerini ifade etti. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de, Meclis’in, İYİ Parti’nin gündeme getirdiği konu hakkında ortak bir tavır, değerlendirme yapması konusunda bugüne kadarki duruşlarının belli olduğunu dile getirerek, Meclis’te yansıyacak böyle bir iradeye her zaman katkı sağlayacaklarını söyledi. 

Haberin Devamı

‘Ortak ses anlamlı’ 

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise, ortak inisiyatifle bir bildiri yayınlanmasının çok doğru olacağını ve bildirinin yayınlanmasıyla terörle mücadelenin çok daha güçlü bir şekilde altının çizileceğini ifade ederek, “Gönülden biz de bu katkıyı veririz ve hep birlikte böyle bir metin hazırlayarak imzalayabiliriz” dedi. 

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin de milletin evi olan Meclis’ten böylesi bir günde teröre karşı verilecek bir sesi anlamlı ve değerli bulacaklarını söyledi. 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bildiri hazırlığı üzerine Genel Başkanı Özgür Özel ile telefonla görüştüğünü dile getirerek, “Bizim isteğimiz Meclis’i olağanüstü genel görüşmeye çağırmak, bu konuda gerekli görüşmeleri yapmak, ondan sonra ortak bir tavır ortaya koymak” dedi. Milli Yas ilan edilmesi gerektiğini belirten Başarır, “Pazartesi günü yetkili kurullarla toplanacağız, Meclis’i genel görüşmeye çağıracağız, bu konudaki samimiyetimizi ortaya koyacağız, ondan sonra açıklamayı Meclis olarak yapacağız” diye konuştu. 

Haberin Devamı

DEM Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da “Şu anda saat 11’e geliyor ve bir saatlik çalışmamız var” diyerek imzalamayacağını belirtti. 

Özel’den bildiri çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’ndaki iki günde verilen 12 şehit sebebiyle teröre karşı ortak bildiri hazırlama tartışmasının ardından, Genel Kurul’daki milletvekillerine telefonla bağlanıp talimat verdikten sonra sosyal medyada da paylaşım yaptı. Özel, Meclis’in genel görüşme yapma çağrısında, sosyal medyada sınır ötesindeki duruma ilişkin ortaya atılan çeşitli iddialara işaret ederek tepki gösterdi. Özel, “Buradan ilan ediyorum ki; bu bilgilendirme yapılmadan, sorularımıza yanıt almadan ve ikna olmadan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin altında imzası olan hiçbir bildiriye imza atmayacağız” dedi.