Gündem Şehitler ve Gazze için tek yürek

Şehitler ve Gazze için tek yürek

02.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ yürüyüşü için Galata Köprüsü’nde buluşan yaklaşık 250 bin kişi teröre ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Şehitler ve Gazze için tek yürek

ALEYNA SEVİM-İSTANBUL- Milli İrade Platformu ve Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) düzenlediği ‘Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ yürüyüşüne 250 bin vatandaş katıldı. Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Yeni Camii ve Süleymaniye Camii’de kılınan sabah namazının ardından kalabalıklar Galata Köprüsü’ne ellerinde Türk Bayrağı, Filistin Bayrağı, İsrail ve Netanyahu aleyhine pankartlarla birlikte tekbirlerle yürüdü.

Haberin Devamı

Şehitler ve Gazze için tek yürek

Sabah namazının ardından binlerce kişi Galata Köprüsü’ne ellerinde Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı ile sloganlar atarak yürüdü.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Ayasofya Camii’sinde kıldığı sabah namazının ardından toplanan vatandaşlarla birlikte kortejin en önünde saf aldı. Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti milletvekilleri Hulusi Akar ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak da katıldı. 

‘Savaş son bulsun’

Yürüyüşe katılmak için Fransa’dan geldiklerini söyleyen Süleyman Kayıkçı, “İnşallah yeni yılın başlangıcı barışın da başlangıcı olur. İnşallah savaş son bulur” dedi. Zübeyde Tezcan ise “Zalim İsrail ve ona destek olan Amerika daha doymadınız mı?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şehitler ve Gazze için tek yürek

‘Katliamlara kayıtsız kalamayız’

Programda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yüzlerce masumu ve çocuğu katlettiğini belirterek şunları söyledi: “Dünya buna seyirci kaldı. Yılın ilk gününün sabahında İstanbul’dan bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. 12 şehidimizi de Filistin’de olup bitenleri de takip eden, uyumayan, uyanık yığınlar olarak bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz Türkiye’nin terörle mücadelesinde verdiği şehitlerin de Filistin’de düşen şehitlerin de, öldürülen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bütün dünyaya hakkı, adaleti haykırmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Bizler bu katliamlara kayıtsız kalamayız çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Çünkü Mescidi Aksa bizim kutlu mabedimiz. Bizler Amerika’nın arkasında durduğu Siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek. Filistin davası sürdüğü müddetçe, hayatımızda boykota yer açacağız, elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayaklarını denk alsınlar.”

Haberin Devamı

Şehitler ve Gazze için tek yürek

Yürüyüşe TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da katıldı.

Şehitler ve Gazze için tek yürek

‘Zafere kadar direnişe devam’

Filistin Büyükelçisi Fead Mustafa konuşmasında, “Biz Filistinli olarak kaybettiğimiz insanlar için acı çekiyoruz. Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya olan sevgimiz hiçbir zaman kırılmayacaktır. Yavrularımızdan birisi İsrail’in işgalini bitirip Kudüs’ün camilerinde bayraklarımızı dalgalandıracaktır. Direnişe zaferi kazanana kadar devam edeceğiz. Netanyahu katili ve bütün çeteleri tarihin çöplüğüne gidecektir. Bütün Türk halkına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bizim davamızda birleştiği için teşekkür ederim” cümlelerini kullandı.

Şehitler ve Gazze için tek yürek

Yumruklu saldırı

‘Filistin’e destek, İsrail’e lanet’ yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir, yürüyüş sonrası elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı ile yürüdü. Aydemir’e, Galata Köprüsü üzerinde bir kişi yumrukla saldırdı. Saldırı sonrası Aydemir’in yüzü kanlar içinde kalırken şüpheli ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen şüpheli Ege A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. -DHA