Gündem Şeker hastalığına karşı fındık tüketin

Şeker hastalığına karşı fındık tüketin

01.05.2018 - 12:26 | Son Güncellenme:

Şeker hastalığı günümüzde yaygın olan ve birçok kişinin yaşamış olduğu bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Bu hastalığın farklı türleri de bulunuyor. İnsanların diğer hastalıklara yenik düşmesine ve uzun yıllar çeşitli ilaçlar, iğneler kullanılmasına mecbur bırakan bu hastalık bazı belirtileri sebebiyle önceden fark edilebiliyor.

Şeker hastalığına karşı fındık tüketin

Önceden belirlenmesi müdahalenin erken yaşta yapılmasını sağlıyor. Bunun sonucundan ise hastalıktan korunmak daha kolay oluyor. Bu hastalığın başlangıçta gösterdiği bazı belirtiler bulunuyor. Şeker hastalığı belirtileri yaşayan biriyseniz fındık tüketerek bu hastalığa yakalanma riskini azaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şeker Hastalığının Belirtileri

-İlk ve en bilinen belirtisi sık sık idrara çıkmadır. Eğer sık sık tuvalet ihtiyacı duyuluyorsa muhtemelen şeker hastalığını mevcuttur.

-Susama da bir ölçüttür ve sürekli susayan insanlar şeker hastası olma riski taşımaktadırlar.

-Ani açlık hisleri ve ani kilo kayıpları da rahatsızlığın belirtilerinden birisidir.

-Bulanık görme ve göz sorunları da şeker hastalığının habercisidir.

Bu hastalığa yakalandıktan sonra tedavi olmak yerine bu gibi şikâyetler varken erken müdahale ile hastalığa yakalanma riski azaltılabilir. Bu yolla uzun süreli ilaçlardan kurtulmak kolay olabiliyor.

Şeker hastalığından korunmak için yollar

Korunmak için birçok doğal yol bulunuyor. Özellikle yemek aralıkları 2-3 saate düşürüldüğü ve 6 öğüne çıkarıldığı takdirde büyük oranda korunma sağlanıyor. Buna ek olarak karbonhidrat tüketiminin de sınırlı olması gerekiyor. En büyük etkiyi ise yapılan araştırmalara göre fındık sağlıyor. Şeker hastalığında fındık tüketimi üzerine yapılan çalışmalar yazımızın devamında yer buluyor.

Haberin Devamı

Doğal bir yol fındık

Yapılan araştırmalar fındık tüketen ve tüketmeyen buna ek olarak diyabet hastalığı bulunmayan bireyler üzerinde gerçekleştirilmiştir. Yaş aralığı ise 34-54 arasında seçilmiştir. Yapılan testler 16 yıl boyunca devam etmiştir. Yapılan araştırmaların sonucuna göre ise kadınların tükettikleri fındık oranı arttıkça diyabete yakalanma oranı azalıyor. Buna karşılık fındık tüketimi daha az olanların yakalanma oranı yüzde 27 kadar artış gösteriyor. Hiç fındık tüketmeyenlere göre hafta 1-4 kere fındık yiyen birisinin şeker hastası olması yüzde 16 oranında daha düşük oluyor. Yapılan araştırmaların sonucuna göre fındık tüketimi şeker hastalığına yakalanma düzeyini en aza indiriyor.