Gündem Seyfcan bebeğin babasına eziyetten beraat! Yükümlülüğü ihlalden 1 yıl hapis

Seyfcan bebeğin babasına eziyetten beraat! Yükümlülüğü ihlalden 1 yıl hapis

27.04.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

Şişli'de 2 yaşındaki bebeği Seyfcan’ın vücudunda sigara söndürüp işkence yaptığı gerekçesiyle hakkında 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteğiyle dava açılan baba Delil İbrahim “eziyet” ve “kasten yaralama” suçlarından beraat etti. Sanık baba, “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali” suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Seyfcan bebeğin babasına eziyetten beraat Yükümlülüğü ihlalden 1 yıl hapis

İstanbul Şişli’de bir apartmanın bodrum katından gelen bebek ağlaması sesine inen apartman sakinleri komşuları Delil İbrahim’in 2 yaşındaki Seyfcan isimli bebeğini titreyerek ağladığını gördü. Çocuğun vücudunda morluk ve sigara yanığı gören komşular durumu polise bildirip bebeği de hastaneye götürdü. Vücudunda çeşitli işkence izlerine rastlanan bebek koruma altına alınırken, babası Delil İbrahim ve birlikte yaşadığı Asmaa Serhane hakkında, “eziyet” ve “yaralama” suçlarından 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık ve avukatı katılmadı.

Haberin Devamı

ADLİ TIP KURUMU; “YARALAR HAFİF DEĞİL”

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını okuyan savcı, baba Delil İbrahim’in savunmasında suçlamaları kabul etmediğini belirterek, çocuğun üzerindeki yaraları kendisinin yapmadığını, kendisinin evde olmadığı sırada evde Cudya isimli arkadaşının bulunduğunu, bildiği kadarıyla çocuktaki yaraların hastalıktan olduğunu söylediğini belirtti. Alınan Adli Tıp Kurumu raporuna göre bebeğin yaralarının hafif nitelikte olmadığını belirten savcı, sigara basma suretiyle meydana gelen yaraların özellikle bacaklarda görüldüğü, sırt, boyun ve yüzdeki yaralanmaların künt travmaya bağlı olduğunu, kulak arkası ve burundaki yaraların ise neyle gerçekleştiğinin tespit edilemediğini belirtti. Ancak dava aşamasında bebeğin yeniden yapılan muayenesinde, vücudunda yeni lezyonlar tespit edildiği bu yeni lezyonların travmatik olmayan sebeplerden oluşabileceğine dair rapor da mütalaada anlatıldı.

Haberin Devamı

Seyfcan bebeğin babasına eziyetten beraat Yükümlülüğü ihlalden 1 yıl hapis

“KAŞIMA EĞİLİMİNDEN OLABİLİR”

Bebeğin annesinin önceden evi terk ettiği belirtilen mütalaada, bebeğin babası ve diğer sanık Asmaa Serhane gibi üçüncü şahıslarla aynı evde yaşadığı anlatıldı. Bebeğin uygun koşullarda bulunmadığı, bakım ve gözetimden yoksun kaldığı anlatılan mütalaada, yaraların sigara yanığı sonucunda oluştuğuna dair kesin ve inandırıcı delil olmadığı anlatıldı. Olaydan sonra yeniden alınan raporda bebeğin vücudunda yeni lezyonların tespit edildiği anlatılan mütalaada, “Mağdur çocuğun soruşturma evresinde alınan rapor ile kovuşturma evresinde alınan rapor süresince baba olan sanığın gözetiminden alınarak devlet korumasına yerleştirildiği, bu durumun da göstereceği üzere mağdur çocuğun kaşıma eğiliminden dolayı ilk lezyonların oluşmuş olabileceği değerlendirilmiştir” denildi.

1 YIL HAPİS

Mütalaanın ardından kararını açıklayan mahkeme sanıklar Delil İbrahim ve Asmaa Serhane’nin, “eziyet” ve “kasten yaralama” suçlarını işlediklerinin sabit olmadığından beraatlerine karar verdi. Mahkeme sanık babanın, “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali” suçundan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.