Gündem SGK emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

SGK emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

18.02.2016 - 23:12 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan kişiler emekli maaşı hesaplamasını ve emekli maaşı sorgulamasını internet üzerinden yapabilirler. Nasıl yapacaklarının bilgisi haberimizde.

SGK emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır

Emekli olabilmek için bağlı olduğunuz kuruma prim ve sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlarımız emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilmektedir. Emekli olan vatandaşlarımız da emekli maaşı alarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirmektedir. Emekli olabilmek için iki önemli şart vardır. Bu şartlardan en önemlisi emeklilik yaşıdır. Emeklilik yaşı gelen vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞ ÜCRETLERİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emeklilik için bir şart ise yatırılması gereken prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlarımız bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir. Bu yatırılan primler sayesinde ayrıca vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmektedir. Emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi emekli maaşı hesaplama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir çok hesaplama programı vardır. Bu programlar sayesinde vatandaşlar hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilir.

Bu hesaplama programlarından bir tanesi de emekli maaşı hesaplama programıdır. Bu program sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama programını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak hesaplama işlemini tamamlayabilirler. SSK ya bağlı olan vatandaşlar hesaplama programına giriş yaptıktan sonra bazı bilgilerini sisteme girmeleri gereklidir. T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı ve nüfusa kayıtlı olduğu ili girdikten sonra doğum tarihini de gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda hesaplama programına giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası ve kurumunu girmelidir. Ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu da girdikten sonra hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlarımız da aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına girmelidir. Giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, makam, temsil, görev tazminat göstergesi bilgilerini sisteme girmelisiniz.

Haberin Devamı

Emekli olduktan sonra aldığınız emekli maaşınız hakkındaki bilgileri de emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linki ile giriş yapabilirsiniz. E-Devlet giriş sayfasında birden fazla giriş yolu vardır. Bu giriş yollarından herhangi birisi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz takdirde sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi elde edebilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile beraber şifrenizi de sisteme girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet ana sayfasından E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Buradan Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar