Gündem SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün ve SSK borç sorgulama

SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün ve SSK borç sorgulama

06.05.2015 - 09:18 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü, SSK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta prim günlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün ve SSK borç sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki hizmetleri SSK’ lı vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlıyor. Sigorta mükellefleri artık internette kolayca SGK hizmet dökümü sorgulamalarını yapabiliyor. SGK sorgulamasını yaparak SGK hizmet dökümünüzü alabilir, SSK prim ve SSK gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulamalarını internet üzerinden yapabilmek ve SSK prim gün bilgilerinize haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerinden birisi olan ve vatandaşın yoğun olarak kullandığı E-SGM uygulamasının yanı sıra e-Devlet sistemi üzerinden de sigorta dökümünü alabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de dijital platform üzerinde kolay bir şekilde sigorta bilgilerinin öğrenilebilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmetleri sayesinde vatandaşlar, kurum binasında vakit kaybetmek zorunda kalmıyor.

Bu neden ile de günümüz modern çağının gelişen internet teknolojisini en yoğun ve en sık şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de bu teknolojiyi hizmetlerinde en çok kullanmakta olan devlet kurumlarının başında geliyor. Sigorta mükellefleri internet üzerinden çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerinin yapılabiliyor olması son dönemlerde oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler sayfasından erişim sağlanabilen veya esgm.sgk.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen E-SGM uygulamasının şimdilik geçici bir bakıma alınmış olmasından kaynaklı erişim sağlanamıyor. Sigorta mükelleflerinin internet üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirmekte oldukları E-SGM uygulamasının bu şekilde geçici olarak servis dışı olması sigorta mükelleflerinin bu işlemini e-Devlet sistemi üzerinden yapmalarına yol açıyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden de kolay bir şekilde yapılabilen SKG hizmet dökümü sorgulama işlemi için vatandaşların öncelikli olarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Dijital platformda Başbakanlık tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile geliştirilen ve vatandaşın hizmetine açılan e-Devlet sistemi üzerinden SGK sorgulama işlemlerini yapacak sigorta mükelleflerinin sisteme giriş için 4 farklı yöntemden birisini kullanmaları gerekiyor. Bu kapsamda dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet ana sayfasındaki sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapılabiliyor. E-Devlet sistemine giriş işleminde e-Devlet şifresini kullanacak sigorta mükelleflerinin herhangi bir PTT şubesine giderek önce kimlikleri ile kimliklerine özel e-Devlet şifresi almaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini ana sayfadaki e-hizmetler ekranında bulunan alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve online hizmetleri listesi içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na ulaşmaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetleri 4A, 4B ve 4C olarak ayrı ayrı listeleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan sigorta kolları olan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta mükelleflerinin sigorta bilgilerine ulaşabilmeleri için e-Devlet sisteminde bu şekilde bir ayrım bulunuyor. Sosyal Güvenli Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmetleri içerisinde SGK sorgulama işlemleri için sigorta mükellefleri bağlı bulundukları sigorta sisteminin listesinde yer alan hizmet bilgisi seçeneğine tıklayarak sigorta bilgilerinin en güncel ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi üzerinden bu sayede en pratik ve en güvenli şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemleri ile internetteki e-Devlet sisteminden kolay bir şekilde SSK sicil numarası, işe giriş tarihi, işe giriş ve çıkış tarihi, güncel sigorta prim ödeme gün sayısı, hizmet süresi ve toplam kazanç gibi bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden öğrenilebilen bu sigorta bilgilerine E-SGM uygulamasını kullanarak da ulaşılabiliyor. Üstelik E-SGM uygulaması üzerinde SSK sorgulama şifresiz olarak yapılabiliyor. Ancak sigorta bilgilerinin korunabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu, E-SGM uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinden sigorta sorgulama işlemleri esnasında bazı kimlik bilgilerini talep ediyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri E-SGM uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum tarihi’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini girerek, sorgulamalarını yapabiliyor. E-SGM uygulamasında da tıpkı e-Devlet sisteminde olduğu gibi vatandaşların bağlı bulundukları sigorta koluna göre hizmet bilgisi kategorisinden seçimlerini yapmaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması çok kısa bir süre içerisinde yeniden hizmete açıldığında sigorta mükellefleri sigorta sorgulama işlemlerini tekrar E-SGM uygulaması üzerinden de yapabilme fırsatına sahip olabilecek.