Gündem SGK Hizmet Dökümü Online İşlemler İle SSK Prim Gün Ve SSK Borç Sorgulama

SGK Hizmet Dökümü Online İşlemler İle SSK Prim Gün Ve SSK Borç Sorgulama

08.05.2015 - 11:43 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Online İşlemler İle SSK Prim Gün Ve SSK Borç Sorgulama

Sigorta hizmetlerinde online dönem başladı. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmaya başlaması ile birlikte SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemleri online olarak gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sorgulama ve SSK borç sorgulama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. SSK prim gün sorgulama ve SSK borç sorgulama işlemlerini şifreli ve şifresiz olarak yapabilirsiniz. Bu haberimizde sizlere SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sorgulama ve SSK borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını anlatacağız.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de sigorta mükelleflerinin önceleri sigortalarına ilişkin olarak sadece bilgi alabilmek için son derece kalabalık ve yoğun işlem trafiğinin olduğu SGK il ve ilçe müdürlüklerine gitmeleri gerekiyordu. Ancak günümüz modern teknolojisini aktif olarak kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki online hizmetleri ile vatandaşlar oldukça pratik ve kolay bir şekilde sigorta bilgilerini görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerine resmi web sitesi aracılığı ile ulaşabilme imkanı bulunuyor. Günümüz modern Türkiye’sinde sigorta mükelleflerinin SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini oldukça hızlı ve modern bir şekilde yapabilmelerine imkan vermeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta mükelleflerinin hizmetine E-SGM uygulamasını açtı. 2011 yılında açılan E-SGM uygulaması ile vatandaşlar sigorta sorgulamalarını online olarak yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Ayrıca dijital dünyadaki tüm kamu kurumu online hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sistemi üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri ile sigorta mükellefleri yine güncel sigorta bilgilerini görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online sorgulama uygulaması olan E-SGM uygulaması kısa bir süredir servis dışı konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin birkaç gündür erişim sağlayamadığı E-SGM uygulamasının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta mükelleflerine daha iyi ve daha kaliteli bir hizmet sunabilmek amacı ile bakıma aldığı anlaşılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulamasını bakıma almış olması geçici bir süreliğine sigorta mükelleflerinin SGK hizmet sorgulama işlemlerini sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapabilmesine olanak sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sisteminde bulunan hizmet bilgisi uygulama ekranlarından kolay bir şekilde sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerini sorgulayabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sistemi Başbakanlık tarafından 2008 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na verilen geliştirme ve yönetme yetkisi ile vatandaşın hizmetine sunulmuş bir sanal devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinde yapılan tüm işlemlerde olduğu gibi SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinde de sigorta mükelleflerinin mutlak suret ile e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanarak ana sayfada bulunan ‘sisteme giriş’ ekranından giriş sayfasına ulaşılabiliyor. Burada sigorta mükellefleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemleri için e-hizmetler ekranında bulunan alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve online hizmetleri listesi içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na ulaşmaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetleri 4A, 4B ve 4C olarak ayrı ayrı listeleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan sigorta kolları olan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta mükelleflerinin sigorta bilgilerine ulaşabilmeleri için e-Devlet sisteminde bu şekilde bir ayrım bulunuyor. Sosyal Güvenli Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmetleri içerisinde SGK sorgulama işlemleri için sigorta mükellefleri bağlı bulundukları sigorta sisteminin listesinde yer alan hizmet bilgisi seçeneğine tıklayarak sigorta bilgilerinin en güncel ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi üzerinden bu sayede en pratik ve en güvenli şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemleri ile internetteki e-Devlet sisteminden kolay bir şekilde SSK sicil numarası, işe giriş tarihi, işe giriş ve çıkış tarihi, güncel sigorta prim ödeme gün sayısı, hizmet süresi ve toplam kazanç gibi bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde yapılabilen SSK sorgulama işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin daha pratik şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmekte oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması kısa bir süre içerisinde yeni yüzü ile yeniden sigorta mükelleflerinin hizmetine açılacak.