Gündem Sırlarıyla toprağa verildi

Sırlarıyla toprağa verildi

07.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evinde başından vurulmuş halde bulunan ünlü iş adamı Hayati Kamhi dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Yakınları elele tutuşarak ayakta durmaya çalıştı

Sırlarıyla toprağa verildi

Üsküdar’daki evinde başından silahla vurulmuş olarak bulunan işadamı Hayati Kamhi (62), son yolculuğuna uğurlandı. Hayati Kamhi için ilk tören Beyoğlu’ndaki Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlendi. Tören öncesi sinagog içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Hayati Kamhi’nin cenazesi, kapalı bir midibüsle sinegog önüne getirildi. Cenaze araçta beklerken sinagogta dini tören düzenlendi. Törene, Hayati Kamhi’nin babası Jak Kamhi, annesi Tüli Kamhi, kardeşi Cefi Kamhi, eşi Camilla Kamhi, kızı Belinda Kamhi, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , eski Bakan Kürşat Tüzmen, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da katıldı.

El ele tutuştular
Aile fertlerinin birbirlerinin ellerini tutarak güçlü durmaya çalıştıkları görüldü. Hayati Kamhi’nin kardeşi Cefi Kamhi, eşi Camilla Kamhi ve kızı Belinda Kamhi gözyaşlarına boğuldu. Tansu Çiller, “Hayati Kamhi memleketini çok seven bir babanın oğluydu. Jak Kamhi’nin oğluydu. Bizzat memleketimiz için çalışmalarına şahit oldum başbakanlık zamanımda. Hayati bir aile babası, işadamıydı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi. Törenin ardından Hayati Kamhi’nin cenazesi, Ulus Aşkenaz Musevi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sinegogdaki dini töreni yöneten Türkiye Yahudileri Hahambaşı İshak Haleva intihar iddialarıyla ilgili olarak, “Bir insan şuurunu o anda kaybetti. Allah cennette mekan versin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sırlarıyla toprağa verildi

Berkeley’de okudu
Musevi cemaatinin önde önemli isimlerinden Jak Kamhi’nin oğlu Hayati Kamhi, Robert Kolej’nde elektrik mühendisliği eğitimi aldı ve Kaliforniya’daki Berkeley Üniversitesi’nde de aynı alanda yüksek lisans yaptı. Kamhi, yat tersanelerinden Proteksan Yat ve Gemi Sanayi AŞ, Proteksan Turkuaz Yat Sanayi AŞ ile Proteksan Turkuaz Yat ve Gemi Sanayi AŞ’nin yönetim kurulu başkanlığını yapıyordu. Hayati Kamhi ayrıca, Profilo Şirketler Grubu’nun yönetim kurulu başkan vekilliği görevini de yürütüyordu. Kamhi, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Sırlarıyla toprağa verildi

Hayati kamhi’nin eşi Camilla Kamhi (üstte sağda) sinagogdaki törende gözyaşlarına boğuldu.

Sırlarıyla toprağa verildi

Rahmi Koç (sağda) ile iş ve politika dünyasından çok sayıda isim Hayati Kamhi için düzenlenen törene katıldı.