23.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
MİLLİYET-DHA
Şırnak’ın Uludere ile Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Andaç Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Muhammed İsmail Kaya, devlet protokolünün katıldığı törenle son yolcuğuna uğurlandı.
Doğu görevinin bitmesine 1 ay kala şehit düşen Üsteğmen için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde askeri tören düzenlendi. Şehidin eşi Nuray Göçmen Kaya, 15 aylık oğlu Arda Yiğit, babası Mehmet, annesi Hatice, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları, vali, milletvekilleri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit üsteğmen, Elvanköy Mezarlığı’ndaki şehitler bölümünde defnedildi.
Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Davut Kayalı’nın cenazesi, memleketi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde düzenlenen 2 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Ayşe Kaya gözyaşı dökerken, şehidin yürüme engelli babası Şehmus ise, cenaze namazını sandalyede oturarak kıldı. Şehit Kaya tekbirler eşliğinde mahalle mezarlığında gözyaşlarıyla defnedildi.
Şırnak şehidi 30 yaşındaki Uzman Çavuş İslam Çubuk, Ordu’nun Ünye ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, vali, komutanlar, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı. Şehidin babası, annesi, eşi ve ağabeyi Çubuk taziyelerle teselli bulmaya çalıştı. Şehidin çocukları 3 yaşındaki Halil Efe, 5 yaşındaki Hilal Çubuk da her şeyden habersiz tören alanında bulunan ailenin yanında yer aldı.