Gündem ‘Sis perdesi aralanmalı’

‘Sis perdesi aralanmalı’

22.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İran Cumhurbaşkanı’nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili sis perdesinin aralanmasının bölgesel barış açısından zorunlu olduğunu söyledi. Bahçeli dün partisinin TBMM Grubu toplantısında gündeme ilişkin özetle şu mesajları verdi:

‘Sis perdesi aralanmalı’

KOMİSYON KURULMALI: (Reisi’nin öldüğü helikopter kazası) Hakikaten kaza mıdır, yoksa sabotaj mıdır, bilemem; fakat bu trajik olay üzerindeki sis perdesinin aralanması bölgesel barış ve huzur adına zorunluluktur. İsrail’in iddia edilen kazadaki rolü, ABD’nin nerede durduğu berraklaşmalı, diyalog ve işbirliği zeminin genişlemesinin kaza süsü verilerek kesintiye uğramasının amaçlanıp amaçlanmadığı belli olmalıdır. İran’ın başına gelen felaketin, Allah korusun ama, Türkiye’de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil, suyu uyutup kendisini ayık tutan mihrakların gerçek niyetlerini az çok yorumlamış olmamızın sonucudur. Her anlamda, her seviyede dikkat, temkin, tedbir, güvenlik önlemi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. BM Teşkilatı derhal inisiyatif üstlenmelidir. Uluslararası nitelikli bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulmalıdır.

Haberin Devamı

HDP VE DEVAMI KAPATILMALI: (Kobani davası) PKK ile HDP arasındaki organik ve örgütsel bağ hukuken tescillenmiştir. Peki Anayasa Mahkemesi (AYM) HDP’nin kapatma davasını niçin sürüncemede bırakmakta? HDP bugün değilse,ne zaman kapatılacak; onun uzantısı DEM’in Türkiye’ye kast etmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır? Bay Zühtü’nün gitmesinden sonra AYM’nin elini tutan, karar süreçlerine tıkaç olan sanıyorum kalmamıştır. O halde bu iş bitmelidir, HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır.

DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILMALI: Küresel emperyalizme bedeli mukabilince ajanlık ve acentelik yapmak; dışarıdan sufle almak, talimat listelerine boyun eğmek teslimiyetçiliktir. Türk devlet düzeninin temeli adalettir. Türk milletine çağrıda bulunuyorum. Mehmetçiğimiz, polisimiz teröristleri etkisiz hale getirirken, milli irade olarak sizler mecliste milli iradeye aykırı teröristi etkisizleştirmek mecburiyetindesiniz. Onun için meclis görevini yapmalı, dokunulmazlıklar kaldırılmalı, gereken ceza verilmelidir.

Haberin Devamı

Bahçeli CHP lideri Özel’e sordu: ‘Terör mahkumlarının affını istiyor musun?’

ÖZEL’E SORULAR: (CHP liderinin Kobani davası kararlarına tepkisi) Özgür Bey ve yönetimine soruyorum, mertçe cevap vermelerini bekliyorum; İmralı canisinin ve cezaevindeki terör mahkumlarının affını istiyor musunuz?- Vatan topraklarının bir bölümünde bağımsız Kürdistan’ın kurulmasından yana mısınız? Beraber DEM’lendiklerinize söz verdiniz mi? Hangi dış mihrakların nam ve hesabına siyasi çalışma yürütüyor, kimin folluğunda yatıyorsunuz? 37 kişinin katiline verilen cezalar hukuksuz ise, size göre adalet nedir? Siyasi onur ve millet sevdası sizin meşrebinizde ne manaya gelmektedir?