Gündem Şizofreni derneklerinden Çelebi’nin ölümüne kınama

Şizofreni derneklerinden Çelebi’nin ölümüne kınama

16.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tekirdağ’da şizofreni hastası Ali Çelebi’nin, polis dayağı sonucu hayatını kaybetmesine Şizofreni Dernekleri Federasyonu tepki gösterdi

Şizofreni derneklerinden Çelebi’nin ölümüne kınama

Federasyon adına açıklama yapan Başkan Doç. Dr. Haldun Soygür, Çelebi’nin ölümü karşısındaki sessizliğin, şizofreni hastaları, aileleri ve hekimlerin acısını daha da arttığını belirterek, şunları kaydetti:
“Bu örnek ilk değildir, böyle giderse ne de son olacaktır. Daha önce de benzeri olaylar nedeniyle birçok kez uyarılarda bulunmamıza karşın uyarılarımızın dikkate alınmaması sonucunda bu acı olay gerçekleşmiştir. Bu cinayet karşısında hiç kuşkusuz devletimizin yargı organları derhal harekete geçmiş ve soruşturmaya başlamışlardır. Hiç kimsenin yaşam hakkı elinden alınamaz. Şizofreni Dernekleri Federasyonu olarak emniyet görevlilerini, ruhsal hastalıkları ve ruhsal rahatsızlığı olanları tanımaları, anlamaları ve nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim almaya davet ettiğimizi ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile bu konuda eğitim vermek için hazır olduğumuzu yineliyoruz. Gerekli duyarlılık ve eylem planı oluşturulmadığı sürece 5 Ağustos 2013 ülkemizin üstünde kara bir leke olarak kalacaktır.”