Gündem Söke'deki asker ölümü törer saldırısı değil

Söke'deki asker ölümü törer saldırısı değil

26.09.2010 - 13:35 | Son Güncellenme:

Söke Askerlik Şubesi'ndeki olay saldırı değil Askerin ölümü, bitişik atıştan Latif SANSÜR/SÖKE (Aydın), (DHA)

Sökedeki asker ölümü törer saldırısı değil

AYDIN'ın Söke İlçesi'ndeki Askerlik Şubesi'nde nöbet tutan er Hakan Çehrekaya'nın vücuduna isabet eden 2 kurşunla hayatını kaybetmesinin ardından gündeme gelen ‘terör saldırısı’ iddialarının doğru olmadığı açıklandı. Çehrekaya'nın, bitişik atışla göğsünün iki yerinden vurulduğu saptandı. Vali Hüseyin Avni Coş, “Olayın ya intihar, ya da iki asker arasında şakalaşma ve kaza şeklinde cereyan ettiğini düşünüyoruz. Kriminal inceleme devam ediyor” dedi.

Dün saat 19.30 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi Korhan Caddesi üzerindeki Söke Askerlik Şubesi’ndeki nöbetçi kulübesinden 3 el silah sesi geldi. Er Hakan Çehrekaya’nın kanlar içinde yerde yattığı görülünce durum polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Çehrekaya, ambulansla, Söke Fehmi Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Göğsünde 2 kurşun yarası bulunan asker, müdahalelere rağmen kurtarılamadı, hayatını kaybetti.

Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı, bahçedeki incelemede ise 3 boş kovan bulundu. Dışarıdan herhangi bir saldırı olmadığı saptandı. Ancak Askerlik Şubesi'ne silahlı saldırı yapıldığı haberleri üzerine galeyana gelen bir grup Sökeli de meydanda toplandı. Vatandaşlar, polisin çabası sonucu evlerine yollandı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da Söke'ye gelip bilgi aldı.

Soruşturma kapsamında Askerlik Şubesi'ndeki tüm kalaşnikof marka otomatik tüfekler, teknik ve balistik incelemeye, er Çehrekaya’nın cesedi de otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopside, Çehrekaya'nın göğsünün iki yerine üçer santim arayla, ‘bitişik atış’la iki kurşunun isabet ettiği saptandı. Çıkış deliğinin ise tek olduğu anlaşıldı.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, olayın kesinlikle bir terör saldırısı olmadığını belirtirken, “Ateş edilen yer askerlik şubesinin yan bahçesi ve orada da duvar var. Mermilerin geliş yönü gibi detaylar dikkate alındığında bunun terör saldırısı olması mümkün gözükmüyor. Teknik uzmanlar da bu olayın kesinlikle terör saldırısı olmadığına kanaat getirdi. Yakın mesafeden ateş edildiğine ilişkin raporlar var, boş kovanlar da bahçede bulundu. Olayın ya intihar, ya da iki asker arasında şakalaşma ve kaza şeklinde cereyan ettiğini düşünüyoruz. Kriminal inceleme devam ediyor. Eldeki barut örnekleri ve laboratuvar incelemesi sonucu intihar olup olmadığı kesinleşecek. İntihar değilse bu yönde soruşturma yürütülür. Genç bir kardeşimizin hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü” diye konuştu.

Bu arada, Bilecik’in Söğüt İlçesi’nden olan er Hakan Çehrekaya’nın cenazesinin memleketine gönderileceği öğrenildi.