Gündem Cinayet sonrası Ece Erken'e gelen telefon! Tek tek anlattı, dikkat çeken detaylar ortaya çıktı

Cinayet sonrası Ece Erken'e gelen telefon! Tek tek anlattı, dikkat çeken detaylar ortaya çıktı

16.05.2022 - 12:03 | Son Güncellenme:

Ünlü sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 61 sayfalık iddianamenin hazırlandığı bildirilirken Kadir Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman hakkında da istenen cezalar açıklandı. Öte yandan iddianamede yer alan detaylar da ortaya çıkarken Ece Erken olay günü yaşadıklarını anlattı.

Cinayet sonrası Ece Erkene gelen telefon Tek tek anlattı, dikkat çeken detaylar ortaya çıktı

Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, sanıkların olay günü Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun sahibi olan mekanı görecek şekilde başka bir mekanda oturdukları anlatıldı. Mahmutyazıcıoğlu’nun orada olduğunu gördükten sonra sanıkların silahı temin ettiği anlatılan iddianamede, sanık Seccad Yeşil’in Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na ambulans ekipleri tarafından müdahale edilirken sokak köşesinden izlediği anlatıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Bakırköy’de 27 Ocak akşamı meydana gelen olayda, Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu sahibi olduğu mekanda silahlı saldırıya uğradı. Bacaklarından 7 kurşunla vurulan Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede 19 şüpheli yer alırken, sunucu Ece Erken ise bir numaralı müşteki olarak iddianamede yer aldı.

“ARTIK KONUMUZ PARA DEĞİL”

İddianamede, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun bir müvekkilinin alacak meselesi sebebiyle sanıklardan Seccad Yeşil ile tanıştığı anlatıldı. Yapılan konuşma sonrası Seccad Yeşil’in Mahmutyazıcıoğlu’nun müvekkilini arayarak, “O Şafak bize gider mi yaptı?” diye sorduğu sonrasında ise Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun numarasını alarak aradığı anlatıldı. Yeşil’in, Mahmutyazıcıoğlu’na, “Sen bize gider mi yapıyorsun?” dediği, Mahmutyazıcıoğlu’nun ise, “Ben size gider yapmadım. Biz rakamda anlaştık. Bu saatten sonra bunları konuşmanın anlamı yok. Son sözler orada söylendi. Nasıl anlarsan anla” dediği anlatılan iddianamede, sanık Seccad Yeşil’in, “Artık konumuz para değil” diyerek telefonu kapattığı belirtildi.

Haberin Devamı

OLAYDAN ÖNCE MAHMUTYAZICIOĞLU’NU İZLEMİŞLER

Cinayet gününün de anlatıldığı iddianamede çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Olay günü sanıklar Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Kadir Yasak’ın Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun sahibi olduğu mekanını gören başka bir mekanda oturdukları ve alkol aldıkları iddianamede anlatıldı. Seccad Yeşil’in özellikle Mahmutyazcıoğlu’nun mekanını görecek şekilde bahçe kısmına oturduğunun kamera görüntüleri ile sabit olduğu anlatılan iddianamede, mekandan kalktıkları sırada Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun orada olduğunu gördükten sonra Kadir Yasak’ın Abdülkadir Kara ile buluşarak olayda kullanılan silahı aldığı anlatıldı.

HASTANEYE GÖTÜRÜLENE KADAR İZLEMİŞLER

Olay anının detaylarıyla anlatıldığı iddianamede, Kadir Yasak’ın Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vurduğu, Ali Yasak’ın ise Mahmutyazıcıoğlu’n sırtından ve kazağından tutarak mekan dışına doğru sürüklemeye çalıştığı anlatıldı. Bu sırada ise Kadir Yasak’ın ateş etmeye devam ettiği anlatılan iddianamede, “Maktulün şüphelilerden kurtulmak amacıyla hamleler yaptığı ancak başarılı olamadığı, Ali’nin maktulü sürüklemeye devam ettiği ancak mekanın kapısına geldiğinde bıraktığı ve Kadir’in yerde olan maktule yine ateş etmeye devam ettiği daha sonra Ali ve Kadir’in mekan kapısından ayrıldığı..” ifadeleri kullanıldı. Sanık Seccad Yeşil’in ise sokak köşesinde bekleyerek, ambulans ekiplerinin Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na müdahale etmesini izlediği de iddianamede yer aldı.

Haberin Devamı

“KOLAY GELSİN AMİRLERİM..”

Sanık Seccad Yeşil’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelen bir ihbar sonucu yakalandığı da ortaya çıktı. İddianamede yer verilen ihbar mailinde, “Kolay gelsin amirlerim, bir hafta önce öldürülen Şafak Mahmutyazıcıoğlu isimli şahsı öldürenlerden Seccad’ı Silivri’de yaşayan Buğra ve Ahmet isimli şahısların sakladığını duydum” yazdığı anlatıldı. Telefonları incelenen sanıkların olaydan sonra, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin yapılan haberleri birbirlerine attıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

“YENGE ŞAFAK AĞABEY VURULDU”
Ece Erken’in olaydan sonra alınan ifadesine de iddianamede yer verildi. Erken ifadesinde, olay günü Murat Bilmez’in kendisini telefonla arayarak, “Bana ‘yenge ben yaralandım, Şafak abi de vuruldu, Farklı hastanelerdeyiz, haberin olsun’ dedi. Bunun üzerine hastaneye gittim. Saat 01:30 sıralarında hastaneye vardığımda, Celal abi eşimin rahmetli olduğunu söyledi. Eşimin müvekkili olan Rober isimli şahıs bana Seccad Yeşil’in olaydan önce eşimi arayıp tehdit ve hakaret ettiğini söyledi. Ben eşimin öldürülmesi olayının tasarlayarak organize bir şekilde gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Eşimin öldürülmesi olayı ile ilgili olaya karıştığı tespit edilen veya bundan sonra tespiti yapılacak şahıslardan davacı ve şikayetçiyim” dedi.

10 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

İddianamede sanıklar Abdulkadir Kara, Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil’in arasında bulunduğu 8 sanık hakkında, “tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak” suçundan, sanıklar Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk hakkında ise “tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Tüm sanıklar hakkında da ayrıca “silahla kasten yaralama”, “silahla birden fazla kişiyle birlikte iş yerinde geceleyin yağmaya teşebbüs” ve “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma”, “suçluyu kayırma” ve “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından değişen oranlarda hapis cezaları da istendi.