Gündem AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sinan Oğan açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sinan Oğan açıklaması

23.05.2023 - 17:10 | Son Güncellenme:

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan'ın seçmenine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

28 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

SEÇİME 4 GÜN KALDI, GÖRÜŞME TRAFİĞİ SÜRÜYOR, ÜMİT ÖZDAĞ BUGÜN ‘BİZ SİNAN BEY İLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ’ DEDİ. ÜMİT ÖZDAĞ, KILIÇDAROĞLU’NU MU DESTEKLEYECEK?

Ben onlar adına konuşamam ama gördüğüm kadarıyla orada bir müzakere devam ediyor birbirlerine sıcak mesajlar veriyorlar. Burada ilginç bir şey var. Bir siyasetçi Cumhurbaşkanımızı desteklediği zaman linç kampanyasına uğruyor. Karşı ittifakın adayını desteklediği zaman çeşitli övgülere mazhar oluyor.

Bu seçime en çok damgasını vuran şey kişiler aday olur tercih belirlerler. Cumhurbaşkanımıza sanatçı destek verdiği zaman müthiş bir linç kampanyası oluyor.

‘MUHARREM BEY’E DE BU YAPILDI’

Sinan Bey ile ilgili olarak şöyle yaparsa diyerekten büyük övgüler yapanlar bugün linç etmeye kalkıyorlar. Bunu yapan kendilerinin demokrasi konusunda yetersizliğini ortaya koymuş oluyorlar, Muharrem Bey’e de bu yapıldı.

Haberin Devamı

Sosyal medyadan analiz yapanlar yanıldı. Biz sahada farklı bir şey görüyoruz. Birincisi Cumhurbaşkanımızın büyük bir teveccüh ile desteklendiği ortaya çıktı. Cumhur ittifakı çoğunluğu aldı. Bu siyasal olarak açık bir zafer bunun sayısal olarak tamamlanması gerekiyor. Biz yeni bir seçimdeyiz, tamamen açık bir fark edilmesi üzere bir kampanya yürütüyoruz. Türkiye’nin her tarafında çalışıyoruz.

BEKLENTİ NE?

Ben Cumhurbaşkanımızın ciddi fark atarak seçileceğini düşünüyorum. Esas mesele şu bizim rakibimiz yok, rakip rehavet. Rehavete kapılırsa bu yanlış olur. Her seçim bir rehavetle başlıyor, zaman zaman şöyle bir algıyla karşılaşıyorum. Yarım puan eklenirse olacak. Hayır, o ilk turda kaldı. Sıfırdan seçim yapıyoruz, 50’yi aşmanın ötesinde farkı ortaya çıkarmak lazım.

Türkiye ikinci turu ilk defa deneyimliyor. Rehavetin aşılması farklı bir deneyim gerektiriyor.

SİNAN OĞAN’IN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I DESTEKLEMESİ OYLARI NE KADAR ARTIRIR?

Sayısal olarak oran veremem ama biz seçim bölgelerinde Sinan Bey’e çıkan oyların hangi bölgede çıktığını görüyoruz. Sandık sandık biliriz, neredeki vatandaşımızın talebi nedir diye. Ona baktığımızda Sinan Bey’e oy verenlerin temel önceliklerinden bir tanesi ülkenin bütünlüğü.

Biz diyoruz Türkiye bir göçmen kampı değildir. Sonsuza dek burada kalmayacaklar. Suriye rejimi ile normalleşme çerçevesinde geri dönmüş olacak. Burada esas olan seçmenin talebinin ne olduğu? Bizim hepimizin sicil amiri vatandaşımız, bize vatandaşımız not veriyor.

Haberin Devamı

Sinan Bey’e oy veren vatandaşlarımızın temel taleplerinin Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu siyasetle daha uyumlu olduğunu gözlemliyoruz. Bütün partilerden olduğu gibi onlardan da Cumhurbaşkanımıza destek veriyoruz.

ÖZDAĞ, KILIÇDAROĞLU’NA DESTEĞİ AÇIKLARSA SEÇİMİ NASIL ETKİLER?

Siyasetçiler CHP’de hesap yaptılar, dediler ki Muharrem İnce adaylıktan çekilirse oylar CHP’ye gidermiş gibi öyle olmadı.

Burada önemli olan siyasetin nasıl koyulduğu ile ilgili. Sonuç olarak o insanlar gidip Kılıçdaroğlu’na vermemişler de başkalarına vermişler.

Linç kampanyasına vatandaşımızın tepki gösterdiğini görüyorum. Linç kampanyasına CHP’nin suskun kalması, tek tek insanları devreden çıkarmaya çalışması gibi bir yaklaşım ters tepecektir.

Haberin Devamı

Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutarlı bir siyaseti yok. Günlerdir terör örgütleri ona destek açıklaması yapıyorlar. Bunu dillendiren siyasetçiler var. Kılıçdaroğlu’nun bu siyasetçilere ‘ben kazandığım zaman Cumhuriyetin yıkılıp yeniden kurulacağını söylüyormuşsunuz, ben böyle bir desteği reddediyorum’ demesi gerekirdi, bunu demedi.

‘KILIÇDAROĞLU SAHTE MİLLİYETÇİLİK ELBİSESİ GİYMEYE ÇALIŞIYOR’

Hudutu korumak üzere tezkere gönderdiğimizde CHP karşı çıktı. Teröre destek veren siyasetçilerle aynı düzlemde duruyordu, 14 Mayıs’tan önce şimdi birden bire sahte milliyetçilik elbisesi giymeye çalışıyor. Vatandaşımız yanar döner bir şeye tepki gösteriyor.

Onlar daha sandık açılmadan seçim sonucunu ilan etiler biz milli irade tecelli etsin saygı duyalım dedik. Aylarca bize şunu sordular sandıktan başka sonuç çıkarsa siz saygılı olacak mısınız? Bizim bu konuda bir sabıkamız yok. Biz zaten siyasi hayatımızı böyle geçirmişiz, itirazlarımızı yaparız sonuç çıktığı zaman rakiplerimizi kazandıkları zaman tebrik ettiğimiz açıklamamız var bizim.

KILIÇDAROĞLU ‘BU SEÇİM DEĞİL REFERANDUM’ DEDİ NE DEMEK İSTEDİ?

Haberin Devamı

Baştan beri kendi seçim kampanyasını kendi tutarlılığı içinde yürüten sayın Cumhurbaşkanımızın tutarlı siyaseti ile her hafta yön değiştiren tutarsızlığı arasında bir referandum olacak.

Sık yön değiştirmesi CHP içerisinde de tartışılıyor. Küçük partiler 30’dan fazla milletvekili almışlar bir de tutmuşlar CHP biz olmasak bunu da alamazlar diyorlar. Biz her yerde gördük CHP seçmeninin çalışması bunlara gitti. Tutarsızlık büyüyor.

‘KAYBEDEN TEK BİR VATANDAŞIMIZ OLMAYACAK’

Buradan çıkacak şey. Biz diyoruz ki Cumhurbaşkanımız kazandığında kaybeden siyasi partiler olacak, liderler olacak ama kaybeden tek bir vatandaşımız olmayacak.

MİLLİYETÇİLİK SÖYLEMLERİ ARTTI, TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU YAPIYOR KILIÇDAROĞLU BU SEÇMENİ ETKİLER Mİ?

1 hafta evvel terör örgütüne destek veren siyasetçilerle yanaşık düzen durup suskun kalıp 1 hafta sonra Kılıçdaroğlu’nun sahte millyetçiliğine vatandaşın yüz vereceğini düşünmüyorum. Milli siyaseti savunanları etkileyecek bir şey yok. Suriye’de tezkere gönderiyorsunuz HDP ve CHP karşı çıkıyor. Kemal Kılıçdaroğlu buna niye suskun kalıyor?

Karabağ’da kardeşlerimize destek veriyorsunuz bütün olumsuz beyanlar Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından geliyor. Seçim bitmiş CHP’li belediyelerden depremzede kardeşlerimize saygısızlık onları otelden çıkarma, böyle bir akılsızlık olabilir mi? O insanların suçu ne sadece Cumhurbaşkanımıza oy vermiş böyle bir suç mu olabilir?

ÜMİT ÖZDAĞ YARIN AÇIKLAMA YAPACAK, ‘KILIÇDAROĞLUNU DESTEKLİYORUM’ AÇIKLAMASI HDP SEÇMENİNİ NASIL ETKİLER?

HDP ile konuşuyor HDP’lilerden daha aşırı, onun zıttı ile konuşuyor daha zıttı açıklamalar yapıyor. Böyle yaptığı zaman tutarlılık söz konusu olmuyor. Bu taraftan baktığımda Kılıçdaroğlu aşırı sağcı gözüküyor. Bu taraftan baktığımda aşırı solcu gözüküyor ne olduğu belli değil.

Vatandaşımızın siyasi bilinci yüksek vatandaş tutarlılık arar. Her oturduğuna Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ederek, birbiri ile yan yana gelmeyecek siyasetçileri bir araya getirmeye çalışarak orada bir sentez, çoğunluk oluşmuyor. Bu birbiri ile uyuşmayacak bir şey bu bir kriz siyaseti başka bir şey değil.