Gündem Son dakika... Aleyna Çakır soruşturmasında 5 kritik konu! Savcılık harekete geçti

Son dakika... Aleyna Çakır soruşturmasında 5 kritik konu! Savcılık harekete geçti

23.02.2022 - 10:37 | Son Güncellenme:

Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen'in (21) şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında, tereddütlerin giderilmesi açısından savcılık tarafından Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilen yazıda, olayla ilgili beş kritik konuya ilişkin tespit ve görüş oluşturulması talep edildi.

Son dakika... Aleyna Çakır soruşturmasında 5 kritik konu Savcılık harekete geçti

PAŞA ALYURT Ankara- Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, 3 Haziran'da Keçiören'deki evinde boynunda iple ölü bulunmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında erkek arkadaşı Ümitcan Uygun, polis ekiplerince gözaltına alınıp, ifadesinin ardından bu olayla ilgili serbest bırakılmıştı. Esen'in ailesi ise kızlarının ölümünden Uygun'u sorumlu tutmuştu. Çakır'ın şüpheli ölümüne ilişkin yeni gelişme yaşandı. Savcılık tarafından geçtiğimiz Aralık ayında, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na beş maddeden oluşan taleplerin yer aldığı yazı gönderildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilen yazıda, Çakır'ın ölüm saatinin ya da en yakın saat aralığının tespit edilerek bildirilmesi, eğer tespit edilemiyor ise de gerekçesinin bildirilmesi istendi. Yazıda, müşteki vekili tarafından sunulan dilekçede, Çakır'ın boynunda herhangi bir kırığın tespit edilemediği, bu nedenle Uygun'un genç kadını önce öldürdüğü, sonrasında intihar süsü verildiği ayrıca Çakır ile Uygun arasındaki tartışmanın ardından şüphelinin önce darp ettiği, sonrasında cinsel saldırı eyleminde bulunduğu ve bunun sonucunda da genç kadını öldürdüğünün iddia edildiği belirtildi. Savcılık, bu çerçevede Adli Tıp Kurumu'ndan, rapordaki bulguların gözden geçirilerek olayda herhangi bir darp veya zorla cinsel saldırı tespiti bulunup bulunmadığına dair açıklama yapılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Adli Tıp'tan, Uygun'a ait çıkan DNA örneğinin Çakır'ın tırnak parçasına ne şekilde bulaştığına ilişkin bir tespitte bulunulması da istenilen yazıda, "Olay yerindeki deliller, olay yeri görüntüleri, ölenin bulunduğu konum ve diğer hususlar gözetilerek, kendisi tarafından tek başına ası eyleminin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğine dair görüşlerinizin bildirilmesi rica olunur" denildi.