Gündem Son dakika... Ankara'da kuvvetli yağış başladı! Peş peşe uyarılar

Son dakika... Ankara'da kuvvetli yağış başladı! Peş peşe uyarılar

11.06.2022 - 15:23 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde sele teslim olan Ankara'da bugün de şiddetli bir yağış var. Metrekareye 20 kilogram yağış düşerken kentle ilgili son bilgiler de paylaşıldı.

Başkentte aralıklarla etkili olan yağmur, öğleden sonra etkisini artırdı. Şiddetli yağış, özellikle Çankaya, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde etkili oldu.

Haberin Devamı

Birçok noktada su birikintileri oluştu, Çankaya Dikmen bölgesinde bazı yollar kısa sürede göle döndü. Yağış şehir içi ulaşımı da aksattı. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, bazıları yollarda kaldı. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı.

Kentte yağmur ile birlikte rüzgar da etkili oldu. Bazı bölgelerde binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Altındağ ilçesinde binanın camları şiddetli rüzgarda kırıldı, cami minaresindeki hilal de uçtu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Bugün Ankara'da başlayan ve merkeze yönelen gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Ankarada kuvvetli yağış başladı Peş peşe uyarılar

"20 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da Ankara'daki yağışla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara’da yağışlı hava etkili oluyor. Şuana kadar m2’ye 20 kg yağış düştü, önemli bir ihbar ulaşmadı. AFAD Başkanlık’ta gelişmeleri takip ediyoruz." dedi.

Çataklı yaptığı bir diğer açıklamada ise; "Saat 16:00 itibariyle ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması vb 112 üzerinden itfaiyeye 1378, Afad’a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan üç çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi." ifadelerine yer verdi.

YAĞIŞIN ETKİSİNİ ARTIRARAK DAHA DAHA DA GÜÇLENMESİ BEKLENİYOR

Ankara'da saat 15.00 sıralarında şiddetli yağışın etkisini göstermeye başladığını söyleyen CNN Türk muhabiri Fevzi Özgür Altın şu değerlendirmelerde bulundu; Sarkıçlardan sular akıyor. Biz köprü altındayız. Etki yağış nedeniyle kısmi olarak da bir yoğunluk var. İlerleyen dakikalarda tam olarak ne olacağı belli değil. Yer yer bazı noktalarda özellikle şiddetli yağış nedeniyle yolların kapandığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye ekipleri de bu kapanan yerlerde çalışmalarını yapmak üzere kapanmış yollara ulaşmaya çalışıyor. İlerleyen dakikalarda Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışın devam edeceğini söylemişti. Yine beklenti o şekilde. Yağışın etkisini artırarak daha güçlenmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN ANKARA TAHMİNİ

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.