Gündem Son dakika... Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı! Bu illerde yaşayanlar dikkat! İstanbul, Ankara, Bolu...

Son dakika... Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı! Bu illerde yaşayanlar dikkat! İstanbul, Ankara, Bolu...

25.01.2024 - 16:54 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi. Bugün 7, yarın 20 kent için sarı ve turuncu alarm verildi. Bolu Dağı'nda ise kar yağışı başladı. Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük’te de yoğun kar yağışı için uyarılar peş peşe geldi. İstanbul’da ise akşam saatlerinden itibaren Anadolu Yakası’nda sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise karla karışık yağmur görülecek. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Yozgat ve Niğde çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Son dakika... Bolu Dağında kar yağışı başladı Bu illerde yaşayanlar dikkat İstanbul, Ankara, Bolu...

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI

Bolu Dağı'nın D-100 kara yolu geçişinde aralıklarla kar yağışı etkili olurken, ulaşımda aksama yaşanmadı. Karayolları ekipleri yol güzergahlarında hazır bekletilirken, sürücüler sorunsuz şekilde ilerliyor. Bolu Valiliği ve Meteoroloji İl Müdürlüğü, yarın kentin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Son dakika... Bolu Dağında kar yağışı başladı Bu illerde yaşayanlar dikkat İstanbul, Ankara, Bolu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ile doğu kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına çıkacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.

BATI KARADENİZ'DE KUVVETLİ KAR ALARMI

Son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Cuma günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının; hafta sonu da aralıklara etkili olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE BEKLENEN KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yarın sabah saatlerinden itibaren Gaziantep çevreleri, Osmaniye'nin doğusunun yüksekleri, Şanlıurfa'nın ve Mardin'in kuzeyi ile Diyarbakır'ın ve Adıyaman'ın kuzey ve batısının yüksekleri kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü), Şanlıurfa ve Mardin'in güneyi, Diyarbakır ve Adıyaman'ın güney ve doğusu, Kilis ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU'DA KUVVETLİ VE YOĞUN KAR

Yarın öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevreleri ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar örtüsü), Erzincan'ın ve Malatya'nın doğusu, Bayburt, Erzurum, Elazığ, Bingöl, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Siirt ve Van çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü) bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son dakika... Bolu Dağında kar yağışı başladı Bu illerde yaşayanlar dikkat İstanbul, Ankara, Bolu...

BUGÜN 7 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Bolu, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce

YARIN 20 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Ağrı, Bitlis, Bolu, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Kastamonu, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Düzce

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Anadolu Yakası aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 12

Adana: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10

Erzurum: Çok bulutlu 0

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

Son dakika... Bolu Dağında kar yağışı başladı Bu illerde yaşayanlar dikkat İstanbul, Ankara, Bolu...