Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

24.10.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ankara'da sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Beştepe'deki görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Haberin Devamı

İki liderin de günlük programında yer almayan görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan ve Bahçeli en son 27 Eylül'de yine Beştepe'de 45 dakika süren yüz yüze bir görüşme yapmıştı.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

İki liderin görüşmesinin ardından CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan detayları aktardı; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasından Yılın 11'inci görüşmesi 40 dakikanın üzerinde sürdü. Yine adres Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ydi. Henüz bir resmi açıklama gelmiş değil taraflardan. Ancak önemli iç ve dış gelişmelerin konuşulduğu belirtiliyor.

Elbette Gazze oldukça sıcak. Herkesin gözü kulağı o bölgede. MHP lideri Bahçeli'nin dikkat çeken açıklamaları olmuştu bu kapsamda. Grup kürsüsünden hem çağrısını yineledi hem de yeni ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

'24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa Türkiye süratle devreye girmeli. Gereği her neyse yapılmalı' demişti Bahçeli geçtiğimiz gün. Bugün ise, 'İnsanlık namına, garantörlük adına her türlü mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır.' ifadelerini kullandı.

İki liderin gündeminde bölgedeki akan kanın sonlandırılması, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi, ateşkesin sağlanması gibi kritik başlıkların olduğu ifade ediliyor.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİK SÜRECİ

İsveç'in NATO üyelik süreci de önemli. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan o protokolü imzalayarak TBMM'ye gönderdi. Protokol önce Dışişleri Komisyonu'nda ardından Genel Kurul'da görüşülecek. Onaylanması halinde İsveç'in NATO'ya üyelik süreci Türkiye tarafından da kabul görmüş olacak. Takvim sürecinin görüşüldüğü, masaya yatırıldığı da belirtiliyor.

SEÇİM SÜRECİ

Seçim süreci son olarak iç siyasetin gündeminde tabiki. Her iki liderin de yakından takip ettiği bir konu. AK Parti ile MHP arasında seçim iş birliği olacak mı? Bugünkü görüşmede eğer liderlerin bir mutabakatla ayrılmaları söz konusuysa ki; önümüzdeki günlerde bu da netleşmiş, açıklanmış olur. Eğer o mutabakat olursa AK Parti ve MHP'nin yerel seçimlerde, seçim iş birliğine gitmesi için artık kurulların birbirleriyle görüşmeler yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN BİR KABUL DAHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ile Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar'ını kabul etti