Gündem Erdoğan'dan İsrail vahşetine çok sert tepki: Daha kaç çocuğun ölmesi lazım?

Erdoğan'dan İsrail vahşetine çok sert tepki: Daha kaç çocuğun ölmesi lazım?

26.10.2023 - 14:22 | Son Güncellenme:

8. Aile Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına çok sert tepki gösterdi. Batı'nın ikiyüzlülüğüne dikkat çeken Erdoğan, 'Gazze'de daha kaç çocuk ölmesi lazım?' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Aile Şurası’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Saygıdeğer hocalarım, kıymetli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 8. Aile Şurası münasebeti ile sizleri milletin evinde ağırlamaktan bahtiyarlık duyuyorum. Ailemiz, istikbalimiz teması ile icra edilen şuranın hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

KRİTİK MESELELER ELE ALINDI

Aile şuralarının ilki 1990 yılında düzenlenmişti. Bizim dönemimizde de şimdiye kadar farklı tarihlerde 4 şura tertip edildi. Her şurada aile başta olmak üzere toplumu ilgilendiren kritik meseleler ele alındı, çözüm önerileri getirildi. Biz de aileye dair politikalarımızı şekillendirirken şura kararlarını rehber edindik. Bunların başında münhasıran aile ile ilgilenecek bir bakanlığın kurulması fikri vardı. Şurada gündeme getirilen bu öneriyi 2011 yılında hayata geçirdik. Böylece aile meselesinin tek bir çatı altında tüm boyutlarıyla yönetilmesini temin ettik.

Haberin Devamı

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bir döneme tekabül eden 8. Aile şurasının da hem kapsamlı bir muhasebe imkanı sunacağı hem de geleceğe dair hedeflerin belirlenmesine katkı sağlayacağı açıktır. Şuraya iştirak eden tüm katılımcıların bugün ve yarın gerçekleştirilecek komisyon çalışmalarına bu zaviyeden bakmalarını özellikle rica ediyorum. Şuranın temasında da ifade edildiği üzere istikbalimiz olan aile kurumunun korunmasında sizlerin dile getireceği görüşlerin çok değerli ve anlamlı olduğunu bilmenizi istiyorum. Bilim adamlarımızdan uzmanlara, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar konunun tüm paydaşlarını buluşturan şuranın başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyorum.

AİLE EŞSİZ BİR HAZİNE

İnancımızda ve kültürümüzde aile mukaddes bir müessesedir. İnsanı doğumundan ölümüne kadar her alanda kuşatan, hayatın iniş çıkışları karşısında koruyan aile çok büyük bir nimet, eşsiz bir hazinedir. İnsan aile içinde doğar. Ailede huzura erer, aile fertleri arasında kendisini güvende hisseder. Hayata ailesi ile birlikte hazırlanır. Sevginin paylaşılarak çoğaldığı, zorluklara beraber göğüs gerildiği aile insanı insan yapan en önemli hasletlerdendir. Devletin vazifelerinin başında aile kurumu ve neslin muhafazası gelir. İnancımızın bize vaz ettiği bu husus anayasamızda da yerini almıştır. Anayasamızın 41. Maddesi çok açık ve nettir. Aile Türk toplumunun temelidir. Anayasamız böyle söylüyor. Devletin aileyi koruma noktasında sorumluluklarını da ifade etmiştir.

Haberin Devamı

KUTLU YAPIYI LEKELEYEMEYİZ

Müslüman Türk milletinin alameti farikası olan güçlü aile yapımızı zayıflatacak her türlü girişim karşısında teyakkuz halinde olmalıyız. Gerek devlet gerekse şahsi olarak meseleye yaklaşımımız bu yöndedir. Onun için tüm seçim kampanyasında da ifade ettiğim gibi Cumhur İttifakı'nda LGBT diye bir anlayış yoktur. Varsın LGBT illet ittifakının malzemesi olsun tepe tepe kullansınlar. Ama bizde bu yok. Niye? Çünkü bizde aile kutsal bir yapı. Bu kutlu yapıyı biz lekeleyemeyiz. Buna da müsaade etmeyiz, edemeyiz.

ÇOK DAHA FAZLA NÜFUSA İHTİYACIMIZ VAR

Evlenme yaşı sürekli yükseliyor. Boşanma oranları artıyor. Ortalama çocuk sayısı günden güne düşüyor. Bu toplumun çocuğa özellikle ihtiyacı var. Bizim nüfusumuz 85 milyon alması yeterli değil. Çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

EVLATLARIMIZI SAPKINLARIN ELİNE BIRAKAMAYIZ

En küçük eleştirilerin dahi susturulduğu, itiraz edenlere adeta hayat hakkı tanınmadığı, insan fıtratını ve ailevi değerleri savunmanın imkansız hale geldiği, tepki gösterenlerin ekonomik, siyasi ve diplomasi olarak baskılandığı hasılı bir avuç azgın azınlığın milyarlarca insanı esir almaya çalıştığı küresel bir zorbalıkla karşı karşıyayız. Sadece kadın erkek arasındaki ilişkileri değil çocuklarımızı da hedef alan saldırılar karşısında aileyi dolayısıyla insanı korumak bizim görevimizdir. Türkiye ve Türk milleti küresel cinsiyetsizleştirme çabalarına boyun eğmeyecektir. Evlatlarımızı bu sapkınların eline bırakmayacağız. Bu noktada aile ve gençlik bankasının kuruluşunu çok yakında gerçekleştiriyoruz. Bu projeyi ilk etapta deprem bölgesinde gerçekleştireceğiz. Projelerin kapsamını genişleteceğiz.

Haberin Devamı

BM EKİPLERİ GAZZE'Yİ TERK ETMEYİ PLANLIYOR

7 Ekim'den beri İsrail, yaşadığı şoku bahane ederek Filistinli kardeşlerimize acımasız bir saldırı uyguluyor. Küresel vicdan harekete geçmeli. Gazze'deki konutların yarısı ya yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Şu anda BM ekipleri orayı terk etmeyi planlıyor. Burada da en büyük mağduriyeti kadınlar ve masum çocuklar yaşıyor. Gazze'deki fotoğraflara bakıp da tepkisiz kalmak mümkün mü?

KATLİAM BARBARLIĞA DÖNDÜ

Hiçbir eylem böyle bir saldırıyı meşru kılmaz. Katliama ve barbarlığa dönüştü. Medeni geçinenler bu vahşeti sadece seyrediyor. AB 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız' diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hiçbir zaman sizin gibi bu tür vahşetlere seyirci kalmadım. Ağız birliği etmişcesine saldırılara koşulsuz destek veriyor. Gazzeli mazlumların hayat hakkını yok sayıyor.

ATEŞKES İÇİN DAHA KAÇ ÇOCUK ÖLMELİ?

Ne oldu insan hakları? Orada neler yazıyor, bakmıyor musunuz? İşlerine geldikleri için bakmazlar çünkü akan kan Müslüman kanı... Buradan soruyorum AB'nin ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmeli, daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir.

BUNUN ADI İKİYÜZLÜLÜK

Yardım gemisi yerine uçak gemisi göndererek hangi lobilere hizmet ettiklerini gösterdiler. Bunun adı iki yüzlülüktür. Ateşkes çağrısı için daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekiyor.

HAKİKATİ HAYKIRMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Her masumun vebali bombaları atanlar kadar ikircikli tavırları ile buna fırsat verenlerin boynundadır. Görmezden gelenler Gazze'deki vahşetin ortaklarıdır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Burada bizim prensibimiz bellidir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Tek başımıza kalsak da hakkı ve hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Birilerinin konforunu da bozsa doğru bildiklerimizi açık yüreklilikle sile getireceğiz.

HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ

Sahra hastanelerin kurulmasından yaralıların ülkemize getirilmesine kadar her türlü yardıma hazırız. Gemilerimizi de şartlar olgunlaşınca bölgeye göndereceğiz. Eşim Emine Erdoğan'ın himayesinde ilgili bakanlıklarımızın bu noktadaki çalışmalar devam ediyor.

PUSULAMIZ MERHAMETTİR

Tıpkı ikinci dünya savaşında Yahudi bilim adamlarına sahip çıktığımız gibi, Ukraynalı sivillere yardım ettiğimiz gibi bugün de Gazze krizinde yegane pusulamız vicdandır, merhamettir. Bizim için Gazzeli çocuklarla İsrailli çocuklar arasında fark yoktur. Çocuk tüm kimliklerden bağımsız olarak çocuktur. Çocuklar öldürülürken sessiz kalmanın utancını kimse bize yaşatamaz. Kimse bizden sukut etmemizi bekleyemez. Böyle bir vahşete sessiz kalmaya her şeyden önce vicdanımız el vermez.

TÜRKİYE'NİN İSRAİL'E BORCU YOK

Şu Batı'nın sesini çıkarmayanları var ya bunlar İsrail'e borçlu olanlar. Ama Türkiye'nin İsrail'e borcu yok. Onun için rahatız, onun için güçlüyüz. Tüm çocukların esenliği için çalışmaya devam edeceğiz.