Gündem Son dakika! Ebru Erdem'in ölümüne ilişkin davada karar

Son dakika! Ebru Erdem'in ölümüne ilişkin davada karar

21.09.2021 - 11:59 | Son Güncellenme:

Küçükçekmece’de bir rezidansın 9. katından düşerek hayatını kaybeden Ebru Erdem’in ölümüne ilişkin açılan davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme Ebru Erdem ile aynı evde olan ve olaydan sonra kaçan sanık Serdar Taş’ı, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Taş, “kasten öldürme” suçundan ise beraat etti. Serdar Taş yaptığı son savunmasında, “Ben kimseyi öldürmedim. Kimseye tecavüz etmedim” dedi.

Son dakika Ebru Erdemin ölümüne ilişkin davada karar

Damla Güler / milliyet.com.tr
İstanbul Küçükçekmece’de 17 yaşındaki Ebru Erdem bir rezidansın 9. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Olay anında Ebru Erdem’in yanında olduğu ve olayın ardından taksiye binerek uzaklaştığı tespit edilen Serdar Taş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yapılan yargılama süresince Taş, delil yetersizliğinden tahliye edilmişti. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya başka suçtan tutuklu olan Serdar Taş bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile katıldı. Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya hayatını kaybeden Ebru Erdem’in babası Murat Erdem de katıldı. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Taş’ın, “çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “çocuğun cinsel istismarı” ve “uyuşturucu ticareti yapmak” suçlarından da 33 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

“SAVCI DEĞİŞTİ MÜTALAA DA DEĞİŞTİ”

Haberin Devamı

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan sanık Serdar Taş, daha önceki savcı tarafından verilen mütalaada beraatinin istendiğini ve tahliye edildiğini söyleyerek, “Şimdi savcı değişti mütalaa da değişti. Savcının neden ceza istediğini anlamış değilim. Ben tahliye edildim 1 ay sonra bu ceza isteniyor. Ben kimseyi öldürmedim. Kimseye tecavüz etmedim. Raporlar da ortadadır” dedi.

“YETERLİ DELİK YOK”

Sanığın ardından mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı da mütalaanın neden değiştiğini anlamadığını söyleyerek, “Daha önce verilen mütalaanın ardından dosyada esasa ilişkin hiçbir delil değişimi yokken mütalaanın neden değiştiğini anlayamıyorum. Dosyada sanığın cezalandırılmasına yetecek delil yoktur” dedi.

Haberin Devamı

ÖLDÜRMEDEN BERAAT İSTİSMARDAN CEZA

Karardan önce son sözü sorulan sanık Serdar Taş kimseyi öldürmediğini tekrarlayarak, “Dosyadaki raporlar ve deliller de temiz olduğumu gösteriyor. Beraatimi istiyorum, başka da bir şey istemiyorum” dedi. Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Serdar Taş’ın Ebru Erdem’i, “kasten öldürme” suçundan beraatine karar verdi. Taş, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan ise 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yazarlar