Gündem Erdoğan’dan 6 bölge liderine özel davet! Bahçeli'den Filistin mitingi için öneri

Erdoğan’dan 6 bölge liderine özel davet! Bahçeli'den Filistin mitingi için öneri

27.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın İstanbul’da düzenlenecek Büyük Filistin Mitingi için, savaşın yaşandığı bölgede yer alan ülkelerin devlet başkanlarına özel davet gönderdi.

Erdoğan’dan 6 bölge liderine özel davet Bahçeliden Filistin mitingi için öneri

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Erdoğan’ın, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması için uluslararası çağrısını yineleyeceği Büyük Filistin Mitingi, yarın Atatürk Havalimanı’nda saat 15.00’te yapılacak.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN DAVET

Edinilen bilgiye göre, mitinge Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed bin Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Libya ve Lübnan’a devlet başkanları düzeyinde davet gönderildi.

SİYASİ PARTİLERDEN YOĞUN KATILIM

Mitinge ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılacak.

BAHÇELİ'DEN ÖNERİ

Erdoğan’ın, partisinin son MYK toplantısında kurmaylarına MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin aktardığı detaya göre Bahçeli, mitingde yalnızca Erdoğan’ın bir konuşma yapmasını istedi.

Haberin Devamı

PROGRAM BELLİ OLDU

AK Parti tarafından 28 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan 'Büyük İstanbul Mitingi' ile ilgili AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "28 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek 'Büyük Filistin Mitingi' milyonlarca vatandaşın yanı sıra özel konukları da ağırlayacak. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek mitinge pek çok farklı ülkeden Devlet Adamları, Hükümet Temsilcileri, Siyasi Parti Liderleri katılacak" denildi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepkiler devam ediyor. Ak Parti tarafından 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Havalimanı'nda yapılacak 'Büyük Filistin Mitingi' ile ilgili il başkanlığından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek mitinge; Dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu mitingde sahne alacak. Sanatçılar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, medya, sanat, spor, kültür ve iş dünyasından çok sayıda etkin isimler yer alacak. Mitinge yerli ve yabancı medya kuruluşlarının ise ilgisi büyük. Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde ulusal ve uluslararası yayın yapan medya kuruluşları mitingi takip etmek için akreditasyon yaptırdı" denildi.