Gündem Son dakika haberi: Meteoroloji'den peş peşe 'zirai don' uyarısı

Son dakika haberi: Meteoroloji'den peş peşe 'zirai don' uyarısı

25.03.2021 - 19:25 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü'nce Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman için 'zirai don' uyarısında bulunuldu. Öte yandan Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri için pazartesiye kadar zirai don uyarısı yapıldı.

Son dakika haberi: Meteorolojiden peş peşe zirai don uyarısı

Meteoroloji 13'üncü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin 5 il için don ve yağış uyarısı şöyle:

Haberin Devamı

"Bugün akşam saatlerinden itibaren beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının Cumartesi (27.03.2021) öğle saatlerine kadar devam edeceği beklenmektedir. Cuma (26.03.2021) gününden, Salı (30.03.2021) günü sabah saatlerine kadar bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde zirai don beklendiğinden özellikle kayısı üreticileri başta olmak üzere yetkililerin ve çiftçilerimizin tedbirli olmaları gerekmektedir."

 

KARADENİZ, İÇ ANADOLU, DOĞU ANADOLU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU

Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri için pazartesiye kadar zirai don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, önümüzdeki hafta başına kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı ya da devam ettiği, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde zirai don bekleniyor.

Haberin Devamı

Başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

 

BATI KARADENİZ İLE SAKARYA'NIN DOĞUSUNDA YARIN YOĞUN KAR YAĞIŞI TAHMİN EDİLİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Karabük'ün yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyi ve Sakarya'nın doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Son dakika haberi: Meteorolojiden peş peşe zirai don uyarısı

KARTALKAYA'DA KAR KALINLIĞI 2 METREYE YAKLAŞTI

Türkiye'nin önemli kış turizm noktalarından Bolu'daki Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 198 santimetreyle Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartalkaya'da ölçüldü.

Son dakika haberi: Meteorolojiden peş peşe zirai don uyarısı

Günübirlik ya da konaklamak için kayak merkezine gelenler, pistlerde kayak ile snowboard yaparak karın tadını çıkarıyor.

Muğla'dan gelen Ayşe Naz Özyalçın, keyifli vakit geçirdiğini belirterek, "Kayak yapmayı çok sevdim. Buraya daha önce gelmemiştim. Çok güzel bir yer, pistleri de çok güzel." dedi.

Ferhat Özyalçın da karın tadını çıkardıklarını dile getirerek, "Hava şartları iyi şu an kaymak için. Martın son günlerinde etkili olan kar yağışı bizim açımızdan iyi." ifadesini kullandı.

Yazarlar