Gündem Son dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı! Trafik yoğunluğu yüzde 70'i geçti

Son dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı! Trafik yoğunluğu yüzde 70'i geçti

09.03.2022 - 17:16 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar uyarıları sonrası İstanbul'da aralıklarla etkili olan kar yağışı trafik yoğunluğu başladı. İBB'nin trafik yoğunluğu haritasına göre saat 17:30'den itibaren trafik yoğunluğu yüzde 71'e ulaştı. Araç trafiğinin yanı sıra Cevizlibağ’da metrobüs ve tramvay duraklarında da insan yoğunluğu oluştuğu görüldü.

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre İstanbul'da pazartesi gününe kadar etkili olması beklenen kar yağışı, bugün aralıklarla başladı.

Haberin Devamı

Arnavutköy'e bağlı Hadımköy İstanbul Caddesi, İstanbul Havalimanı yolu ile Sarıyer, Silivri, Çatalca, Beylikdüzü, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nun bazı kesimlerinde aralıklı yağış var.

İstanbul Valiliği, kent genelinde beklenen yoğun kar yağışına karşı yeni tedbirler aldı. Valilik İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle okullar 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) trafik yoğunluğu haritasına göre saat 17:30 itibaren trafik yoğunluğu yüzde 71'e yükseldi.

Son dakika... İstanbulda kar yağışı başladı Trafik yoğunluğu yüzde 70i geçti

İNSAN YOĞUNLUĞU OLUŞTU

Yarın sabah itibariyle etkili olması beklenen kar yağışı öncesi kent genelinde trafik yoğunluğu oluştu. E5 Karayolunun her iki yönünde de uzun araç kuyrukları oluştu. Araç trafiğinin yanı sıra Cevizlibağ’da bulunan metrobüs, tramvay ve otobüs duraklarında da insan yoğunluğunun oluştuğu görüldü.

Haberin Devamı

Kar yağışlı günlerde toplu taşıma kullanıma dikkat çeken Cemal Vural, “Fazla araçları ile çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını gerekse ulaşımlarını sağlamak amacıyla metro, tramvay ve metrobüsleri kullanmalarını rica ediyoruz. Çünkü geçen kışta bildiğiniz gibi felç etmişti. Bu konuların yaşanmaması amacıyla toplu taşıma araçlarını kullanmalarını talepte bulunuyoruz. Bunlar bizim için de geçerli, bizler de genellikle aracımızı kullanmıyoruz, toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz” dedi.

Son dakika... İstanbulda kar yağışı başladı Trafik yoğunluğu yüzde 70i geçti