Gündem Son dakika... İstanbul'da beklenen kar başladı! 20 santimetreyi bulacak, 5 gün boyunca...

Son dakika... İstanbul'da beklenen kar başladı! 20 santimetreyi bulacak, 5 gün boyunca...

09.03.2022 - 11:01 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 gün sürecek olan kar yağış uyarısının ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’de İstanbul için 10-11-12 Mart’a dikkat çekerek en yoğun kar yağışı için yeni tarih verdi. İşte güncel hava durumu...

HABER ARAŞTIRMA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bugün yüksek kesimlerde perşembe gününden itibaren ise il genelinde yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceğini, ve bu yağışların da hafta başına kadar devam edeceğini açıklamıştı. Meteoroloji uzmanları, bu gece İstanbul'da başlaması beklenen kar yağışını Milliyet'e değerlendirdi.

Haberin Devamı

'87 GİBİ OLMAZ'

İstanbul Aydın Üniversitesi Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir: "İstanbul'da özellikle perşembe ve cuma günü yoğun şekilde görülecek ve pazar gününe kadar devam edecek ve etkisi azalacak. Dondurucu bir soğuk yani kutup soğuğu görülecek. 1987'i kışı tamamen hayatımızı etkiledi ama bu kar yağışının o kadar olmasını beklemiyoruz. Belediyelerin valilik ve diğer kurumlarla birlikte bir an önce risk yönetimi oluşturması gerekiyor. Sürücüler de gerekli önlemleri alarak trafiğe çıkmalı. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa, bu kar sorunsuz atlatılacaktır."

İSTANBUL’DA EĞİTİME KAR ENGELİ

İstanbul için kar yağışı alarmının ardından, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tedbirlerini açıkladı. İstanbul'da bütün eğitim kurumlarında 'yüz yüze eğitim' faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verildi. 

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN CUMA GÜNÜNE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’, “Kar Türkiye’de yarın sabah 06:00 - 07:00 civarında Marmara’nın kuzey ve doğusundan başlayacak. İstanbul’un kuzey ilçelerinden daha sonra Marmara’nın doğusu ve Anadolu’da devam edecek. Sıcaklıklar 3-4 derece daha düşecek. En kuvvetli kar yağışı cuma günü görünüyor. Aralıklı kar yağışı olacak. Düzce Kocaeli, Bolu civarlarında fazla kar yağışı görülebilecek. Kış lastiğiniz yoksa 3 gün boyunca araçlarını kullanmayın. Cuma, cumartesi günü kar kalınlığı İstanbul içinde dahil 10-11, yüksek kesimlerde 20 santimetreyi bulacak. Kar yağışı tipi şeklinde olacak” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Şen, “Bugün Türkiye’de kıyı Ege dışında yağış var. Yağışlar Güney Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde. İstanbul bugün sıcaklık 4-5 derece, öğleden sonra karla karışık yağmur görünmekte” dedi.

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE LAPA LAPA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı kente giriş yaptı. Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından özellikle yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı toprak alanları beyaza bürüdü. Yollarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, kar yağışının yarın etkisini artırması bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika... İstanbulda beklenen kar başladı 20 santimetreyi bulacak, 5 gün boyunca...

BU GECE GELİYOR

İstanbul’da dün “Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı” gerçekleştirildi. AFAD Hasdal Yerleşkesi’ndeki toplantıya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Vali Yerlikaya Twitter’da yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da 9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur, perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklenmektedir. Tedbirli ve dikkatli olalım” uyarısı yaptı.

VALİ YERLİKAYA UYARDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan da bir uyarı geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre İstanbul'da 10 Mart Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışı, poyraz fırtınası, soğuk hava beklenmektedir. Lütfen, tedbiri elden bırakmayalım." dedi.

Haberin Devamı

20 SANTİMETRE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamada," İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

HAFTA BAŞINA KADAR DEVAM EDECEK

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul’daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir." denildi.

Haberin Devamı

ARNAVUTKÖY'DE KAR YAĞIŞI

Uyarıların ardından İstanbul'dan kar haberi geldi. Arnavutköy, Yassıören Mahallesi'nde de kar etkisini gösterdi. Mahallede araziler beyaza bürünürken, evlerin çatısında da karlar birikmeye başladı. Yol kenarlarında kar küreme araçlarının beklediği görüldü.

Son dakika... İstanbulda beklenen kar başladı 20 santimetreyi bulacak, 5 gün boyunca...

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Deniz Demirhan: "Soğuk hava dalgası, Sibirya üzerinden önce Avrupa'ya oradan da Edirne ve Kırklareli'den ülkemize giriş yapacak. Çarşamba günü bu iki şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı ihtimali çok yüksek. Kar fırtınası daha sonra Tekirdağ üzerinden Marmara Bölgesi'ni, Kuzey Ege'yi ve Batı Karadeniz'i etkisi altına alacak. Çarşamba günü İstanbul'da sıcaklıklar düşecek. Şehir içinde karla karışık yağmur görülecek. Fakat Çamlıca ve Aydos gibi yüksek kesimlerde önemli miktarda kar görülecek. Perşembe gece ise ciddi kar yağışının başlamasını bekliyoruz. Genel olarak perşembe ve cuma 15-20 santime yakın kar görülebilir. Cumartesi ve pazar günü de karın etkisini ve yollarda buzlanma görebiliriz."

HAFTALIK HAVA TAHMİNİ

Son dakika... İstanbulda beklenen kar başladı 20 santimetreyi bulacak, 5 gün boyunca...