Gündem 52 kent için kar alarmı! İstanbul için AFAD ve Valilik'ten flaş uyarı

52 kent için kar alarmı! İstanbul için AFAD ve Valilik'ten flaş uyarı

10.03.2022 - 08:16 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye genelinde beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da kar yağışı bu sabah itibarıyla başlarken, Meteoroloji ve AFAD'dan uyarı geldi. Öte yandan Meteoroloji 52 il için sarı kodlu uyarı verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışının yoğun şekilde devam ettiğini belirterek yarın akşama dikkat çekip kritik uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı sabahın erken saatlerinde başladı. Kente girmek isteyen TIR ve kamyonlar ise Silivri'de durdurularak parklara yönlendirildi. Lapa lapa yağan kar yağışı ile birlikte üst geçitler ve yol kenarları beyaza büründü. İstanbul genelinde kar yağışı etkisini kaybetmeden devam ediyor.

Haberin Devamı

ORHAN ŞEN'DEN KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI

Kar yağışı akşam saatlerinde artacağını belirten CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Normal bir kar yağışı ama biz tedbirlerimizi almazsak afete dönüşüyor. Yoğun bir kar yağışı olacağı görülüyor. Şunu da söyleyeyim. Bu soğuk havada kar kalp hastaları için tehlikeli. Kesinlikle onlar dışarı çıkmasınlar. Bunlar kalp krizini tetikleri. Ulaşımda problemler olmadan bu işi atlatalım inşallah." dedi.

"Sürücülerin de dikkat etmesi lazım." diyen Şen, "Kamyonların, TIR'ların şehir merkezlerinden geçmemesi de önemliydi. Bu karar alındı. Kamyonların, TIR'ların rüzgarda savrulduğu için... Bütün tedbirler alınmış durumda. Kar yağışı yoğun şekilde devam ediyor. Yarın daha da yoğunlaşacak. Cumartesi de öğlene kadar devam edecek. Yarın akşamı atlatmak önemli." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

52 İL İÇİN 'SARI VE 'TURUNCU' UYARI

Yoğun kar yağışı beklenen Artvin, Bitlis, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman, Ardahan ve Yalova, yoğun kar yağışı ile birlikte kuvvetli rüzgar beklenen Ağrı, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bursa, Erzurum, Hakkari, Kırklareli, Kocaeli, Muş, Sakarya, Tekirdağ, Van, sağanak beklenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Siirt, Şanlıurfa, Batman ve Osmaniye, yoğun kar yağışı ve sağanak beklenen Şırnak için "sarı", yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar beklenen İstanbul için "turuncu" uyarı yapıldı.

52 kent için kar alarmı İstanbul için AFAD ve Valilikten flaş uyarı

'TEDBİRLİ OLUN'

Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Konya, Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Adıyaman, Isparta, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Van, Şırnak, Edirne, Bilecik ve Hakkâri olmak üzere toplam 38 ilin yaşanabilecek meteorolojik risk nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hususunda uyarıldığı aktarıldı. Açıklamanın devamında "Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı temsilcileri AFAD Başkanlıkta 7/24 esasına göre bulunmak üzere 09 Mart saat 21.00 itibariyle AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde faaliyete geçmişlerdir" denildi.