Gündem Kuzey Irak'ta 9 şehit! Erdoğan'dan Dolmabahçe'de olağanüstü toplantı kararı

Kuzey Irak'ta 9 şehit! Erdoğan'dan Dolmabahçe'de olağanüstü toplantı kararı

13.01.2024 - 00:14 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde, bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğunu açıkladı. Gelen son dakika bilgisine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün güvenlik toplantısı yapacak. Erdoğan liderliğindeki toplantıya 3 bakan, Genelkurmay ve MİT Başkanı katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, bugün saat 14.30’da İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde bir güvenlik toplantısı yapılacak.

Haberin Devamı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, 13 Ocak Cumartesi saat 14.30’da İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde bir güvenlik toplantısı icra edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımız Sayın İbrahim Kalın iştirak edeceklerdir." dedi.

TOPLANTININ AYRINTILARI

CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ayrıntıları şu ifadelerle aktardı;

Dünkü saldırılar sonrasında önemli bir karar alındı ve o kararı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından duyurmuştu ve devletin zirvesi bugün İstanbul’da Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde toplanacak.

Haberin Devamı

Saatler 14.30’u gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak ve bakanlar eşlik edecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın’da o toplantıda olacak.

Toplantının içeriği bir güvenlik toplantısı olduğunu belirtebiliriz. 9 şehidin haberinin gelmesinin hemen akabinde hızlı bir şekilde alınan bir karar ve kritik bir toplantı olacak.

22-23 Aralık tarihlerinde art arda saldırı gerçekleşmişti. Aynı bölgede Pençe-Kilit bölgesinde 12 şehit verilmişti. Bugün de 9 şehidi konuşuyoruz ve 4 askerin de yaralı olduğu bilgisi söz konusu.

Hem AK Parti hem Cumhurbaşkanlığı tarafındaki programlar iptal edildi.

ADAY TANITIM TOPLANTISI ERTELENDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu hafta sonu yapacağımız aday tanıtım toplantımız şehitlerimiz sebebiyle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ertelenmiştir. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Ülkemizi her türlü tehditten korumak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir" dedi.