Gündem Son dakika | Manisa'da korkutan bir deprem daha

Son dakika | Manisa'da korkutan bir deprem daha

19.02.2020 - 00:30 | Son Güncellenme:

Son dakika gelen bilgilere göre Manisa'da gece bir deprem daha meydana geldi. Dün gün içinde Manisa'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Deprem Manisa ve çevre illerden kuvvetli bir şekilde hissedilmişti. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. 00.23'te meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi.

Son dakika | Manisada korkutan bir deprem daha

Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgilere göre Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 00.23'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem çevre illerden hissedildi.

Depremin ardından 3.1 ve 3.8 şiddetinde artçı depremler daha meydana geldi.

Haberin Devamı

MANİSA'DAKİ VATANDAŞLARIN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Manisa'da saat 19.09'da meydana gelen merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 5.2'lik depremin ardından, ilçeye bağlı Karakurt Mahallesi'ndeki vatandaşların tedirginliği sürüyor. 22 Ocak'ta meydana gelen depremler sonrasında hafif hasarlı olarak belirlenen bazı evlerde ağır hasar meydana geldi. Ağır hasarlı olarak belirlenen bazı evler ise sarsıntının ardından kullanılamaz hale geldi. 

'ÇADIRLARDAN EVLERE DÖNÜYORDUK, YENİDEN ÇADIRA DÖNDÜK'

Deprem sırasında namaz kıldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Necmiye Güngör (65), 22 Ocak'taki depremin ardından yeni evlerine dönmeye başladıklarını belirterek, "Deprem sırasında namaza durmuştum. Akşam namazının farzını kıldım. Sünnetini kılmaya başlayacakken deprem oldu. Sobanın üzerinde sıcak su vardı onu indirdim. Hemen kendimi dışarıya attım. Çadırlardan evlerimize yeni girmiştik, korkuyu atlatıyorduk ama yeniden çadırlara geri döndük. Rabbim beterinden korusun" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika | Manisada korkutan bir deprem daha

'ÇOK GÜRÜLTÜLÜ BİR SES GELDİ'

22 Ocak'taki depremde evinin ağır hasar görmesi nedeniyle AFAD'ın kurduğu çadırlarda yaşamını sürdürdüğünü anlatan Güldane Güngör (35), "Deprem sırasında çocuklarımla birlikte çadırdaydık. Bizim evimiz ağır hasarlı. Çadır yaşamına alıştık gibi bir şey oldu. Çok korkuyoruz. Bu meydana gelen deprem sırasında çok gürültülü bir ses geldi. 5- 6 saniye kadar salladı. İnşallah kötü bir şey olmaz" diye konuştu.

'BU GECEYİ ÇADIRDA GEÇİRECEĞİZ, KORKUYORUZ'

Deprem sırasında Kırkağaç'ta olduklarını ve korkudan çadırların kurulduğu Karakurt Mahallesi'ne geldiklerini söyleyen Fatma Alkan (32), o anları şöyle anlattı:

"Deprem sırasında Kırkağaç ilçesinde evde yemek yiyorduk. Depreme yemek sofrasında yakalandık. Çok kötü bir ses çıktı. Hemen evden dışarıya çıktık. İlçeden Karakurt Mahallesi'ne geldik. Bu geceyi çadırda akrabalarımızın yanında geçireceğiz. Depremden çok korkuyoruz. Umuyoruz ki büyük bir deprem olmadan biter."

Son dakika | Manisada korkutan bir deprem daha

'UMUYORUZ Kİ BİR AN ÖNCE BİTER'

22 Ocak'ta meydana gelen depremde evi ağır hasar görenlerden buru olan Cevdet Uyar (54), "Bizim evimiz bundan önceki depremde hasar almıştı. İçinde bulunduğumuz ev de o depremde kullanılamaz hale gelmişti. Dışarıda yaşıyoruz. Çadırlarda kalıyoruz. Umuyoruz ki deprem bir an önce sona erer" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika | Manisada korkutan bir deprem daha