Gündem Son dakika… Meteoroloji bugün için saat verdi! 16 kentte alarm verildi

Son dakika… Meteoroloji bugün için saat verdi! 16 kentte alarm verildi

05.03.2024 - 12:56 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi. Bugün 16 kentte yarın 12 kentte sarı ve turuncu alarm verildi. Sıcaklıklar düşüyor, kar, sağanak geri geliyor. Meteoroloji İstanbul için öğleden sonrasını işaret etti. İşte tüm yurdu bekleyen kar, sağanak ve fırtına detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji bugün için saat verdi 16 kentte alarm verildi

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

16 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Karaman

YARIN 12 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU UYARI

Adana, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Batman, Osmaniye

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji bugün için saat verdi 16 kentte alarm verildi

SICAKLIK 5 DERECE DÜŞECEK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün sabah Ege, Batı Akdeniz, Çanakkale, Balıkesir, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman çevrelerinde

Öğlen Manisa, Muğla, Denizli, Antalya, Afyonkarahisar. Akşam Muğla, Antalya doğusu Eskişehir, Isparta, Düzce, Ankara yer yer kuvvetli yağmurlu dikkat. İstanbul’da öğleden sonra yağmurlu

Prof. Dr. Şen, “Bugün, rüzgar güney ve kıyı Ege, batı Akdeniz ile iç Anadolu’nun güney ve batısında güney yönlerden kuvvetli, kıyı ege ve batı Akdeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat). Hava sıcaklığı Kuzey ve doğu bölgelerde 4-5 derece azalıyor”

Son dakika… Meteoroloji bugün için saat verdi 16 kentte alarm verildi

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların: Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.