Gündem Son dakika... Vali Yerlikaya duyurdu, bu saatlere dikkat! İstanbul için yeni kar uyarısı

Son dakika... Vali Yerlikaya duyurdu, bu saatlere dikkat! İstanbul için yeni kar uyarısı

13.03.2022 - 10:26 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen 'Aybar' kar fırtınası dün akşam saatlerinde etkisini gösterdi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Önümüzdeki hafta sonu 18-19 Mart da bir soğuk hava daha geliyor. Türkiye’nin kuzey bölgelerini etkileyecek gibi görünüyor" dedi. Önümüzdeki hafta için de yeni kar uyarısı geldi. Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte gün içerisinde beklenen kar yağışıyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte Meteoroloji'nin son tahminleri...

Son dakika... Vali Yerlikaya duyurdu, bu saatlere dikkat İstanbul için yeni kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Karadeniz (Zonguldak Bolu ve Düzce dışında), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile İstanbul, Balıkesir, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Kuzey Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Son dakika... Vali Yerlikaya duyurdu, bu saatlere dikkat İstanbul için yeni kar uyarısı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

VALİ YERLİKAYA SAAT VERDİ!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kentte gün içerisinde beklenen kar yağışıyla ilgili bilgi verdi.

Vali Yerlikaya, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre 12.00-15.00 Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi kar yağışlı, 15.00-18.00 Anadolu Yakası'nın doğu kesimleri hafif kar yağışlı, 18.00-21.00 il geneli parçalı ve az bulutlu geçecek." ifadesini kullandı.

Son dakika... Vali Yerlikaya duyurdu, bu saatlere dikkat İstanbul için yeni kar uyarısı

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul’da bugün akşama kadar aralıklı yerel kar yağışı devam edecek. Akşam yağış kesiliyor. Çarşamba akşamı yağmur ile geliyor. Sıcaklık gündüz 3 gece -3 C. Marmara’da sadece İstanbul Yalova Balıkesir hattında kar var” şeklinde açıklama yaptı.

Prof. Dr. Şen, “Önümüzdeki hafta sonu 18-19 Mart da bir soğuk hava daha geliyor. Türkiye’nin kuzey bölgelerini etkileyecek gibi görünüyor. Takip edelim bakalım etkileri nasıl olacak İstanbul’a kar yapacak mı salı günü daha belirginleşir. Bugün İstanbul’da kar yağışı akşam etkisini yitirecek. Yarından itibaren batıda sıcaklıklar 3-4 derece yükselecek. Çarşamba günü İstanbul’da yağmur var. İstanbul’un farklı bölgelerinde farklı miktarda kar yağdı. 24 Ocak’ta yağanla karşılaştırırsak Anadolu yakasının kuzey ilçelerine daha çok yağdı. Avrupa yakasına daha az yağdı" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇİN KAR UYARISI YAPILDI

İstanbul'u etkisi altına alan Aybar kar fırtınası sonrası birkaç uzman isim yeni kar uyarısında bulundu. Pazartesi günü etkisini hafifleterek kenti terk etmesi beklenen Aybar kar fırtınasının ardından Çarşamba günü ise yeni yağış dalgası İstanbul'a girecek. Kar, bugün öğleden sonra İstanbul'u terk edecek. Ancak uzmanlar 18 Mart Cuma günü yine bir Sibirya dalgasının gelebileceği konusunda uzman isimlerden uyarı geldi. 

Son dakika... Vali Yerlikaya duyurdu, bu saatlere dikkat İstanbul için yeni kar uyarısı

20 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji'den 20 il için yapılan "sarı" ve "turuncu" uyarıda, İstanbul ve Yalova'da kar, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

ANKARA °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar hafif olmak üzere kar yağışlı

İSTANBUL °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

İZMİR °C, 9°C

Parçalı bulutlu

ADANA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, -3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

Haftalık Hava Tahmini (13 - 19 Mart 2022)

 

Son dakika... Vali Yerlikaya duyurdu, bu saatlere dikkat İstanbul için yeni kar uyarısı

 

 

Yazarlar