Gündem Meteoroloji yeni haritayı paylaştı! İstanbul'a kar geliyor

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı! İstanbul'a kar geliyor

17.12.2023 - 17:52 | Son Güncellenme:

Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisini devam ederken Meteoroloji yeni tahmin raporunu yayınladı. Pazartesi itibarıyla sıcaklıklar tekrardan artacak ancak perşembe günü hava sıcaklığı tekrardan düşecek. Marmara'da kar yağışı beklenirken İstanbul ve kuzey illerde karla karışık yağmur bekleniyor. İşte yurt genelinde haftalık hava durumu tahmini...

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı İstanbula kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Siirt, Sinop, Van ve Iğdır çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

MARMARA

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde doğusunun iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Van ve Iğdır çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu ve ilk saatlerde Siirt çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Meteoroloji'nin verilerine göre; cuma ve cumartesi günleri İstanbul'da sağanak yağış etkili olacak. Pazar günü ise karla karışık yağış bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olabilir.

Haberin Devamı

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı İstanbula kar geliyor

17 ARALIK'TA ISTRANCALAR BARAJI DOLULUK ORANI YÜZDE 100 OLARAK ÖLÇÜLDÜ

İstanbul'daki barajların 17 Aralık günü ölçülen doluluk oranları ise şöyle; Ömerli Barajı yüzde 67,05, Darlık Barajı yüzde 59,66, Elmalı Barajı yüzde 86,88, Terkos Barajı yüzde 34,53, Alibey Barajı yüzde 59,17, Büyükçekmece Barajı yüzde 35,82, Sazlıdere Barajı yüzde 28,37, Istrancalar Barajı yüzde 100, Kazandere Barajı yüzde 37,79 ve Pabuçdere Barajı yüzde 24,52 olarak ölçüldü.

DÜN İSTANBUL'A 2 MİLYON 985 BİN METREKÜP SU VERİLDİ

Geçen yıl bugün ölçülen barajlardaki yıllık yağış miktarı ise 2022 yılında 777,19 metreküp iken 2023 yılında ise 839,07 metreküp olarak ölçüldü. İSKİ'nin sosyal medya hesabından paylaştığı verilere göre; dün İstanbul'a 2 milyon 985 bin metreküp su verilirken, regülatörler 2 milyon 491 bin metreküp, barajlar ise 494 bin metreküp olarak paylaşıldı. İSKİ verilerine göre ise içme suyu arıtma tesislerinden verilen günlük ortalama su miktarı, 2022 Aralık ayında 2,95 milyon metreküp iken 2023 Aralık ayında ise 3,01 milyon metreküp oldu.

Haberin Devamı

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı İstanbula kar geliyor

ERZURUM

Erzurum’da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini artırırken, şehir merkezinde buz tutan yollar trafiği olumsuz etkiledi. Birçok araç kaygan yollardan dolayı zincirleme kazalara sebep oldu. Meteorolojinin tahminlerine göre Erzurum’daki kar yağışlı hava gece saatlerine kadar devam edecek. Sıcaklıkların ise -12 derece kadar düşmesi bekleniyor. Erzurum’da hafta içinden kar yağışı beklenmiyor.

Belediye ve karayolları ekipleri başta şehir merkezleri olmak üzere yollarda kara mücadele çalışması yapıyor. Yetkililer gece saatlerinde meydana gelecek don ve buzlanma konusunda vatandaşları uyardı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın yüksek kesimlerine dün gece yağan kar yağışı etkili oldu. Tekirdağ'ın 945 metre yüksekliğindeki Ganos Dağı ve etekleri yağan karla beyaza büründü. Kar kalınlığı 5-7 santimetre oldu. Hava sıcaklığının 6 derece olduğu yağış beklenmeyen kentte, soğuk havanın etkisini sürdüreceği bildirildi.

Haberin Devamı

SİVAS

Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düştüğü Sivas'ta, sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ile cadde ve sokaklar beyaza büründü. Kar ile güzel görüntüler oluşurken, yağışın gelecek haftada devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı İstanbula kar geliyor

MARMARİS

Marmaris, yağışların ardından güne güneşle buluşarak başladı. Ülkenin bir kısmında etkili olan soğuk hava şartları devam ederken, Marmarisliler adeta bahar havasının keyfini sürdü. Sokaklarda dolaşan insanlar, güneşin sıcak ışıklarının keyfini çıkarırken, parklar ve sahil bölgeleri halkın akınına uğradı. Birçok kişi, güzel havayı piknik ve deniz kenarında yürüyüş yaparak ya da kafelerde oturarak değerlendirdi.

Günlerdir süren yağmurlu havanın ardından güneşi görünce sahile ve çarşıya gezmeye geldiklerini belirten Sebahat Uysal, "Hava çok güzel. Biz de bu fırsatı değerlendirelim istedik. Bu mevsimde yağmurlar normal ama hafta sonu güneşli olunca da bizim için bir alternatif oldu" dedi.

Marmaris için Meteoroloji uzmanları, Marmaris ve çevresinin önümüzdeki günlerde de benzer güzel hava şartlarının devam edeceğini öngörüyor.

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı İstanbula kar geliyor

KARTPOSTALLIK MANZARALAR ORTAYA ÇIKTI

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Boraboy köyünde bulunan gölün etrafındaki kar kalınlığı gün boyunca süren yağışın ardından 20 santimetreye ulaştı. Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nı çevreleyen ağaçlar, göl etrafındaki yürüyüş yolları ve iskeleler karla kaplandı. Günübirlik ya da konaklamak için gelen tatilciler göl çevresinde yürüyüş yaptı. Bazı ziyaretçiler kaldıkları bungalovlarda karın keyfini çıkardı. Göl ve çevresi havadan dron ile görüntülendi.

Gölün kıyısında gezinti yapan Emre Pamuk, “Dört mevsim farklı güzelliklere bürünen Boraboy Gölü Tabiat Parkı bu kış yine muhteşem. Doğa tutkunlarına bu güzelliği görmeyi tavsiye ediyorum” dedi.

Şehrin en yüksek dağı Akdağ’ın eteklerinde bulunan köylerde de kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı İstanbula kar geliyor

VAN

Van kent merkezinde kar yağışı etkili oldu. Gündüz güneşli havanın hakim olduğu kentte, akşam saatlerinde lapa lapa kar yağdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Van ve ilçelerinde akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Şehir merkezinde 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ve kente yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçesaray yolundaki yaklaşık 3 bin rakımlı Karabet geçidinde ise 20 santimetreye ulaştı. Van- Hakkari kara yolundaki Güzeldere geçidinde de kar yağışı etkili oldu. Yağışın etkili olduğu bölgelerde sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Kent merkezinde yağan yağışın altında yürüyen Vanlılar, park halindeki araçların üzerine 'Van' yazdı.

Vatandaşlar, yağan kar yağışına sevindiklerini belirtirken, kar altında oynayan çocuklar da, kış mevsiminde Van'ın ayrı bir güzel olduğunu söyledi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı İstanbula kar geliyor