Gündem Son dakika... Meteoroloji'den yeni uyarı! Sağanak ve kar geliyor

Son dakika... Meteoroloji'den yeni uyarı! Sağanak ve kar geliyor

04.01.2022 - 09:14 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporuna göre; bugün Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Hatay, Osmaniye ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı duyuruldu.

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı Sağanak ve kar geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Hatay, Osmaniye ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, bu akşam saatlerinde Artvin çevreleri ile Ardahan’ın kuzey ve batısında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Haberin Devamı

Yurt genelinde sıcakların artmaya devam ederek mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 10

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 19

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu 18

Antalya: Parçalı bulutlu 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 13

Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı 1

Haberin Devamı

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu 6

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı Sağanak ve kar geliyor

SİVAS’TA KARLA MÜCADELE, BİN 7 YOL ULAŞIMA AÇILDI

Sivas’ta aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle araç ulamışına kapanın 74 köy ve mezra yolunda kar temizleme çalışmaları sürüyor. Sivas İl ve İlçe özel idaresi ekipleri mevsimin ilk gününden bu yana araç ulaşımına kapanan bin 7 köy ve mezra yolu araç ulaşımına açtı

ARTVİN’DE KAR YAĞIŞI YENİDEN ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI

Artvin’de iki gündür özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrasında köy ve yayla yollarında kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Off-road tutkunları bunu fırsata çevirip yaylaların yolunu tutarken, İl Özel İdaresi ekipleri ise bir kez daha kar mesaisi yaptı.

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı Sağanak ve kar geliyor

Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olan soğuk hava Artvin ve ilçelerinde yerini hafta sonu kar yağışına bıraktı. Bazı köy ve yayla yolları ulaşıma kapanırken ekipler kar mesaisine yeniden başladı.

Yusufeyi ilçesine bağlı Barhal ve Yaylalar köyünde etkili olan kar yağışı nedeniyle iki köy yolu ulaşıma kapanınca, Yusufeli Off-road ve Dağcılık Spor Kulübü (YUMDOFF) ekip üyeleri Ramazan Özdemir, Ferit Aksoy, Hasan Özdemir arazili araçlarıyla yola koyuldu. Karlı yollarda safari yapan offroad tutkunları, aynı zamanda kapalı olan yayla yollarını kendi imkanlarıyla açmaya çalıştı. Barhal ve Yaylalar köyünün yolunda kar nedeniyle ağaçlar devrilince, kulüp üyeleri araçlarında bulunan vinç yardımıyla devrilen ağaçları çekerek yolu ulaşıma tekrar açtı.

Haberin Devamı

Öte yandan Yusufeli ilçe İl Özel İdaresi ekipleri, bölgede bulunan ve kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak için kar mesaisine başladı. Kar kalınlığını bir metreyi bulduğu köy yolları grayder yardımıyla yeniden ulaşıma açıldı.