Gündem Son dakika hava durumu: Kar İstanbul'a geldi! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

Son dakika hava durumu: Kar İstanbul'a geldi! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

16.12.2021 - 08:02 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; kış mevsimi etkisini artırmaya başladı. Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından dün akşam saatlerinde Silivri'nin bazı köylerinden kar İstanbul'a giriş yaptı. Sulu bir şekilde devam kar yağışının ilerleyen saatlerde daha da etkili olması bekleniyor. Çatalca'nın yüksek kesimleri ve ormanlık alanlar beyaza büründü. Yollar kar küreme araçlarıyla açıldı. Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de yüksek kesimlere mevsimin ilk kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Kar kalınlığı Kırklareli'nde 5, Uludağ'da ise kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Silivri'nin Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde sulu bir şekilde etkili olan kar yağışının ilerleyen saatlerde daha da etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Çatalca'da dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor, yollar kar küreme araçlarıyla açıldı.

ÇATALCA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Mega kentin yüksek kesimlerinde görülmeye başlayan kar Çatalca'yı beyaza bürüdü. Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaşırken, ekipler sürücülerin zor anlar yaşamaması için çalışma yaptı.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

BEYLİKDÜZÜ VE BÜYÜKÇEKMECE'DE KAR YAĞIŞI

Günün ilk ışıklarında havanın da iyice soğumasıyla Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de mevsimin ilk kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde yola çıkan bazı vatandaşlar ise Beylikdüzü son durak metrobüs üst geçidinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

20 ARALIK'TAN İTİBAREN İÇ KESİMLERDE DE ETKİLİ OLACAK

Beylikdüzü tarafında kar yağışının başlamasının ardından Meteoroloji'nin tahminlerine göre iç kesimlerde 20 Aralık'tan sonra kar yağışı bekleniyor.  

Haberin Devamı

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Herkes hangi illerde kar yağışı yaşanacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu'nun kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), Toroslar mevkiinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), Toroslar Mevkiinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE
Çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

AKDENİZ
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde (Toroslar Mevkii) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde (Toroslar Mevkii) kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Eskişehir çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi ile yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Çorum ve Amasya ile gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz bölümünün aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Malatya, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile zamanla güney ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Denizli’nin Çal ilçesinde mevsimin ilk karı yüksek kesimlere yağarak kartpostallık görüntü oluşturdu.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Çal ilçesi İsabey Mahallesinde yüksek kesimlerde mevsimin ilk karı yağdı. İsabey mahallesinde ve Çökelez Dağı’nda sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası beyaz örtü ile kaplandı. Yağışın ardından beyaz örtü ile kaplanan mahallede kartpostallık görüntüler oluştu. İlçe merkezinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde görülürken, kar yağışı sonrası hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştüğü ifade edildi.

KAZDAĞLARI 

Gece saatlerinde Havran’ın Hanlar mevki bölgesinde etkili olarak başlayan kar yağışı sonrasında sabah saatlerinde Deveboynu rampalarında buzlanma meydana geldi. Buzlanan rampaları çıkmakta zorluk çeken araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Özellikle ağır tonajlı araçlar rampaların çıkamayınca trafikte tıkanmalar meydana geldi.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Bazı sürücüler ise araçlarının buzlanan yolda kayması sonucu ilerleyemedi. Bazı araçların ise kayarak yol dışına çıktığı gözlendi. Saatlerce kurtarılmayı bekleyen sürücüler yolun bir an önce tuzlanmasını istediler. Bölgede yağışın akşam saatlerine kadar aralıklarla yağması bekleniyor.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Bölgede off road yapan Onur Sezer "Öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde artan yağış ile Kazdağları beyaz örtüsüne kavuştu." dedi. Kar yağışının aralıklar ile Kazdağları’nda önümüzdeki haftada devam etmesi bekleniyor.

BOLU'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Bolu’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı D-100 karayolu Bolu Dağı kesiminde etkisini artırırken, yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Bolu’da akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar yağışının etkili olduğu ve kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi ve D-100 karayolunun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgelerinde sürücüler güçlükle ilerliyor.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Karla mücadelede kullanılmak üzere yaklaşık 100 ton solüsyon ve 5 bin ton tuz depolayan Karayolları ekipleri D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

 ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETREYE ULAŞTI

 Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Uludağ'da kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının Pazartesi gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığının ise-8 dereceye kadar düştüğü bildirildi. Bu yıl erken gelen kar yağışı ile birlikte kayak sezonunun 17 Aralık'ta açılacağı ve otellerdeki doluluk oranlarının ise yüzde 70'e ulaşacağı öğrenildi. Karayolları ekipleri de gece gündüz yolların kapanmaması için çalışıyor.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Uludağ'da geçtiğimiz akşam başlayan yoğun kar yağışı sonucu kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Yılbaşına sayılı günler kala otellerdeki rezervasyon sayıları yüzde 70'lere ulaştı. Bu yıl Rusya, Ukrayna, Polonya ve Moldovya'dan 30 Aralık itibariyle yüzlerce turistin uçakla geleceği belirtildi.

Diğer yandan kontrollerini artıran jandarma ekipleri, Uludağ Milli Parklar Bölgesine kış lastiği ve zinciri olmayan araçların çıkmasına izin vermiyor. Uludağ'da jandarma ekipleri araçlarına zincir takmayan sürücüleri geri çeviriyor.
Yolların kapanmaması için Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü ekipleri, Uludağ'da yolun kapanmaması için aralıksız şekilde kar küreme ve tuzlama işlemini sürdürüyor.

Son dakika hava durumu: Kar İstanbula geldi Meteorolojiden peş peşe uyarılar

 

KIRLARELİNDE 5 SANTİMETRE

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarda bulunduğu Trakya’da Kırklareli’nin Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ve balkanlara sınır köylerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle kar yağışı etkili odu. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ederken, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda kısa sürede beyaza büründü. Kar kalınlığı 5 santimetre ölçülen Dereköy Sınır Kapısında etkili olan siste sürücülere zor anlar yaşattı.

İl Özel İdare ile Karayolları ekipleri, kar yağışının olduğu bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Hava sıcaklığının sıfırın atında 1 derece ölçüldüğü bölgede kar yağışı zaman zaman etkisini artırarak gün boyu devam etmesi bekleniyor.