Gündem Terörün sonu! Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi

Terörün sonu! Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi

02.10.2023 - 06:39 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı yerleşkesinin Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığı binasına PKK’lı 2 terörist bombalı saldırı girişiminde bulundu. İki polis memuru teröristleri fark etti. Bunun üzerine teröristlerden biri üzerindeki bombayı patlattı, diğeri etkisiz hale getirildi. Olay yerinde 9.7 kilo C-4 patlayıcı madde ve çok sayıda silah ele geçirildi.

Başkent, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen TBMM’nin yeni yasama yılı açılışına saatler kala, bombalı saldırı girişimiyle sarsıldı. TBMM’ye çok yakın mesafedeki İçişleri Bakanlığı yerleşkesinin Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığı binasının yer aldığı Atatürk Bulvarı üzerindeki giriş nizamiyesi önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist, bombalı saldırı girişiminde bulundu.

Haberin Devamı

Terörün sonu Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi

Saldırı girişimi, TBMM’ye çok yakın mesafedeki İçişleri Bakanlığı yerleşkesinin Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığı binasının yer aldığı Atatürk Bulvarı üzerindeki giriş nizamiyesi üzerinde gerçekleşti.

İKİ POLİS YARALANDI

Kapı önüne dün sabah saat 09.30 civarında hafif ticari araçla gelen 2 terörist, bombalı saldırı girişiminde bulundu. Saldırıyı 38 TP 962 plakalı gri renkli hafif ticari araçla gerçekleştiren teröristlerden ilki, araçtan inerek uzun namlulu silahla nöbetçi polislere ateş ederek nizamiyeye doğru ilerledi.

Polislerin karşılık verdiği terörist, nizamiye girişinde üzerindeki bombayı patlattı. Bu sırada sürücü koltuğunda oturan diğer terörist de uzun namlulu silahla ateş etmeye devam etti. Terörist, nizamiyede görevli polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Terörün sonu Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi

Olayda bakanlıkta görevli polis memurları Erkan Karataş ile Alim Reis Demirel, diz ve bacak bölgelerinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerin durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayın ardından polisler tarafından etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde de bomba tespit edildi. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı bölgeye sevk edilen bomba imha ekiplerince teröristin üzerindeki bomba kontrollü şekilde çıkarıldı ve fünye ile patlatılarak imha edildi.

Terörün sonu Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi

İkinci bombanın da imha edildiği sürece kadar İçişleri Bakanlığı, TBMM çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı. İçişleri Bakanlığı, kimliği belirlenen teröristlerden birinin terör örgütü PKK üyesi olduğunu, olay yerinde teröristlere ait 9.700 gr. C-4 patlayıcı madde ele geçirildiğini açıkladı.

 

Terörün sonu Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi


BAKANDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada olayın detaylarını paylaştı: “Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir. Terörle, onların iş birlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

Haberin Devamı

Terörün sonu Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi
Bakan Yerlikaya, polis memurları Erkan Karataş ile Alim Reis’i hastanede ziyaret etti.

‘ALINLARINDAN ÖPÜYORUM’

Bakan Yerlikaya, olaydan birkaç saat sonra İçişleri Bakanlığı önünde kameraların karşısına geçerek son duruma ilişkin bilgi verdi. Yerlikaya, “Şükürler olsun kahraman polisimizin cevvaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez onlara silahla mukavemette bulunmuş, bu esnada teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var, kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir” dedi. Ankaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, saldırıya karşılık veren polisleri kutladı.

GÖRÜNTÜ PAYLAŞANLARA UYARI

Yerlikaya, şunları dedi:

“Bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı alındı. Sizler bu kurala uydunuz, teşekkür ediyorum. Ama sosyal medya hesaplarından -onun da kaynağını bulmakta azimliyiz, göreceksiniz bulacağız- acımızın olduğu bu noktada bu görüntüleri paylaşanlarla ilgili gerekli soruşturmayı da başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarında bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar ve bizim birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin yanında olduklarını göstersinler.”

Haberin Devamı

Terörün sonu Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi

BAŞSAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Başsavcılık ise “Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir” açıklamasını yaptı.

İnternet sitesi Rudaw, saldırıyı bölücü terör örgütünün üstlendiğini yazdı. 

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

9.7 KİLO C-4 ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı, teöristlerin saldırıda kullandığı silah ve mühimmata ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş; BTÖ (PKK) üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir. Saldırı girişiminin engellendiği yerde yapılan incelemelerde; 9.700 gr. RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde, 3 adet el bombası, 1 adet roketatar, 1 adet Glock marka susturucu takılı tabanca, 1 adet Blow marka tabanca, 1 adet M-4 marka Karabina uzun namlulu silah, 1 adet AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir.”

Haberin Devamı

Terörün sonu Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi

BOMBA YÜKLEMESİ ADANA’DA YAPILDI

​İki teröristin gasp ettikleri araca bomba yüklemesinin Adana’da yaptıkları değerlendirilirken, Ankara’ya gelişlerinde Saimbeyli-Feke yolunu kullandıkları kamera görüntüleriyle tespit edildi. Teröristlerin otomobili gasp etmeden önce yol üzerinde aracı durdurmaya çalıştıkları sırada yanlarında bir kadın ile çocuğun bulunduğu anlaşıldı. Aile görüntüsü izlenimi veren teröristlerin otostop çekerek Mikail Bozlağan’ın kullandığı aracın durmasını sağladılar. Bir ara araçtan inen teröristler ve yanındakiler bir bakkaldan alışveriş yaptılar. Kendilerini davulcu olarak tanıtan teröristler yakın köye düğün için gittiklerini ve davullarının patladığını söylediler. Kadın ve çocuğun daha sonra 2 teröristten ayrıldıkları bildirildi. Teröristlerin eylemde kullanmak için gasp ettiği hafif ticari aracın durumu hakkında güvenlik güçlerine bilgi verildiği, araç plakasının ilgili birimlere bildirildiği anlaşılırken, arama kaydı bulunmasına rağmen Ankara’ya kadar nasıl geldiği, neden yakalanamadığı da araştırılıyor.

Kayseri’de 2016’da 15 askerin şehit edilmesi olayında da benzer bir yöntem kullanılmıştı. Çarşı iznine çıkan Kayseri Hava İndirme Tugayı’ndaki komando birliklerinin içinde bulundukları otobüse iki terörist tarafından  bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmiş ve 15 asker şehit olmuştu.

Terörün sonu Kahraman polisler teröristlere geçit vermedi

Mikail Bozlağan'ın 6 ay önce baba olduğu öğrenildi.

VETERİNERİ ÖLDÜRÜP, ARACINI GASBETTİLER

Bombalı saldırı girişiminde kullanılan aracın, Kayseri’nin Develi ilçesinden gasbedildiği ortaya çıktı. Şüphelilerin ilçeye bağlı Çataloluk Mahallesi’nde veteriner Mikail Bozlağan’ı(24) darbettikten sonra tabancayla öldürdükleri öğrenildi. Teröristlerin önceki gün akşam Bozlağan’ı öldürdükten sonra da Ankara’ya gasbettikleri araçla giderek bombalı eylemi gerçekleştirdikleri bildirildi. Bozlağan’ın cansız bedeninin ona telefonla ulaşamayan babası tarafından bulunduğu belirtildi. Köylerinin Adana sınırındaki Toros dağlarına çok yakın olduğunu belirten Muhtar İsmail Yıldırım olayı anlatırken “Bizim köyün kameralarında Mikail’in aracının girişi var ancak çıkışı yok. Teröristler kameralara takılmamak için arazi yollarından gitmişler. Bizim köyümüz Torosların dibinde ormanlık ve dağlık bir alan” dedi -HABER MERKEZİ