Gündem 'Yüzyılın felaketi'nde 3. gün! İşte deprem bölgesinde son durum

'Yüzyılın felaketi'nde 3. gün! İşte deprem bölgesinde son durum

09.02.2023 - 04:58 | Son Güncellenme:

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'dan haberler de gelmeye devam ediyor.

Depremin 3. gününde yaşananları dakika dakika aktarıyoruz...

Haberin Devamı

06.57: Hatay'da enkaz altından 72 saat sonra sağ olarak çıkarılan kızın babası da kurtarıldı.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

06.40: Depremin 74. saatinde Kahramanmaraş'tan bir kişi enkazdağ sağ olarak kurtarıldı.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

05.28: Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 askeri kargo uçağı, Adana ve Kahramanmaraş’tan kalkarak, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı Askeri Apronu’na aralarında çocuklarında olduğu toplam 83 depremzedeyi getirdi.

04.57: Hatay'da enkaz altından 72 saat sonra bir kız çocuğu sağ olarak çıkarıldı.

04.03: Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Adıyaman'da enkaz altında kalan 7 yaşındaki Ahmet Erdem, 70 saat sonra sağ kurtarıldı.

03.00: AFAD: Saat 03.00 itibariyle 12 bin 391 vatandaşımız hayatını kaybederken, 62 bin 914 vatandaşımız ise yaralı.

Haberin Devamı

02.00: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Hatay Havalimanı en geç pazar günü çalışır hale gelecek.

01:40: MSB: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) depremin ilk gününden itibaren canhıraş çalışmalarına devam ediyor. Mehmetçik depremin yıkım getirdiği 10 ilde vatandaşlara yardımda bulunmaya devam ediyor. TSK, arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra mobil tuvalet kurulumu gibi ihtiyaçların karşılanması için da aralıksız çalışmaya devam ediyor.

00.50: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG Sancaktar gemisinin, sağlık personeli ve cerrahi müdahale dahil her türlü sağlık hizmetini sunacak şekilde İskenderun Limanı’na ulaştığını duyurdu.

23.01: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde incelemelerde bulunduğu sırada bir enkazda mucize kurtuluşa şahit oldu. Bakan Kurum'un arama kurtarma ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi almak için yaklaştığı enkaz çevresinde yaşanan hareketliliğin ardından depremzede 61 yaşındaki Ahmet Kurt 65 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

21.00: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Cilvegözü sınır kapısı açık. İki kapınında da açılması için çalışıyoruz. Bu siyasi değil insani bir konu. gelen yardımların Suriye'ye ulaşması adına gerekli desteği de veriyoruz.

20.10: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Arama kurtarma faaliyetleri noktasında hem içeriden hem dışarıdan katkıyı vermeye devam ediyoruz. 66 ülkenin arama kurtarma ekibi de sahada. Sahada toplam görevli sayısına baktığımızda toplam sayısı 103 bin 800'dür. 10 ilimize 100 bin çadır gönderildi. Yine 10 ilimizde barınma için 1 milyon 60 bin kapasite oluşturuldu. İhtiyaç olup girilmediği düşünülen yerler olduğu bilgisi bize ulaştırılırsa, gerekli ulaşım yapılacaktır. Kapalı yolumuz yok. 

Haberin Devamı

"TÜM AFET BÖLGESİNE KONTROLLÜ ŞEKİLDE DOĞALGAZ VERMEYE BAŞLIYORUZ"

Doğalgaz ana iletim hatlarında sorunları çözmeye devam ediyoruz. 9 ana hattaki tüm arızaların bakımı tamamlandı. Tüm afet bölgesine kontrollü bir şekilde doğalgaz vermeye başlıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan afet bölgesi taşıt açıklaması

18.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde 9 bin 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 bin 979 kişinin yaralandığını, 6 bin 444 binanın yıkıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay'ın Serinyol bölgesine geldi. Buradaki incelemelerinin ardından Atatürk Caddesi Güzelburç Mahallesinde bulunan 600 Konut Sitesine gelen Erdoğan, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Erdoğan, ardından Hatay'ın İskenderun ilçesine geçti.

Haberin Devamı

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

16.42: Adıyaman'da Yavuz Selim Mahallesi 2500 1. Sokak'taki 5 katlı binanın enkazından dayısına telefonla ulaşan 27 yaşındaki Erkan Adalı, Devlet Hava Meydan İşletmesi Müdürlüğü (DHMİ) arama kurtarma ekipleri tarafından 57 saat sonra kurtardı.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

16.10: Kahramanmaraş'ta 60. saatte 6 mucize kurtuluş daha yaşandı. CNN Türk Özel Haber Şefi Fulya Öztürk biri çocuk 8 kişinin daha enkazdan çıkarıldığı bölgeden güzel haberleri paylaştı. Depremzedelerin enkazdan çıkarılması büyük sevinç yaşatırken CNN Türk canlı yayınında o anlar kameralara yansıdı.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

16.00: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde yapılan arama-kurtarma çalışmalarında bulunan çocuklarla ilgili açıklamalarda bulundu. (Haberin devamı için tıklayınız)

15.55: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin vurduğu illerden Hatay'ın Samandağ ilçesindeki arama- kurtarma çalışmalarını takip etti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN PAZARCIK'TA

15.42: Pazarcık'ta bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkılan Demiroğlu apartmanının önünde AFAD yetkilisinden son durum hakkında bilgi aldı. Bölgedeki vatandaşlarla da konuşan Erdoğan, 'Hiç endişeye etmeyin. Azami 1 yıl içerisinde yeniden inşa edeceğiz. Devletimiz güçlü. Yolumuza devam edeceğiz. Hafta sonuna kadar bütün il il dolaşacağım' dedi.

15.25: Güneydoğu eğitimine giden 43 kişilik ekip, depreme Adıyaman'da yakalandı. Grand Isias Hotel'in enkazında kalan rehberlerden 10'u hayatını kaybetti, 19'u sağ kurtarılırken, 14'üne ise ulaşılmaya çalışılıyor.

15.20: Elbistan'da Samsun'dan gelen itfaiye ekibi sabahtan beri 6 katlı binanın enkazında Danyal Budak'ı kurtarmak için seferber oldu. Ekipler iletişim kurdukları Budak'ı saat 15.20'de çıkardılar. Sağlık durumu iyi olan ve kurtarma görevlileri ile iletişim kuran Budak, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Adıyaman'da da 36 yaşındaki Selahattin Kaya da, 59 saat sonra sağ salim enkazdan çıkarıldı. Selahattin Kaya, kendisine geçmiş olsun diye gazetecilere çok sağ olun diye cevap verdi.

15.15: Depremler nedeniyle Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükseldi. Sahil kesimindeki yollar, meydan ve iş yerleri, sular altında kaldı. Bulvardaki binalar ve iş yerleri, risk nedeniyle boşaltıldı.

14.52: MSB, afet bölgesine askeri uçaklar ile taşınan yardım malzemelerini, Mehmetçiklerin Hatay ve çevre illere ulaştırma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. MSB sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Hatay ve çevre illere yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

14.30: 10 ide 77 sahra hastanesinin kurulduğunu söyleyen Bakan Koca, 'Acil sağlık hizmeti verilen bu hastanelerin bir kısmında cerrahi operasyonlar da yapabiliyoruz. Sağlık durumu riskli depremzedelerimiz buralarda yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle bölgedeki hastanelere sevk ediliyor.' ifadelerini kullandı.

14.11: Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 14.11'de 5.3 ve 14.23'te 4.8 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

"BENİ BIRAKMAYIN"

14.20: Kahramanmaraş’ın Öksüzlü Köyü’nde arama kurtarma çalışmaları yürüten ekipler, yıkılan iki katlı binadan 17 yaşındaki Irmak Durak’ı 42 saat sonra canlı çıkartmanın mutluluğun yaşadı. Kahramanmaraş'ta enkazdan gelen ses üzerine çalışmaları başlatan ekipler, enkaz içerisine kamera salarak genç kıza ulaştı. Odasında yatakta bulunduğu tespit edilen Irmak Durak’ı kurtarmak için zamanla yarışan ekipler, genç kızın daha rahat nefes alması için tünel kazdı ve hava koridoru oluşturdu.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

Irmak’ın ‘Beni bırakmayın. Ne olursunuz kurtarın’ diyerek yaptığı yardım çağrısına ‘Seni buradan mutlaka çıkartacağız’ diyerek cevap veren ekipler, saatler süren çalışma sonunda genç kızı enkazdan çıkartmayı başardı. Genç kız, sedyeye hastaneye götürüldü. Irmak Durak’ın enkazdan sağ olarak kurtuluşu ile duygu dolu anlar yaşayan ekipler, mutluluk gözyaşları döktü.

14.12: Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yurdışından gönderilecek ayni ve nakdi yardımlar için tüm dış temsilciliklerimizle temas kurabilir, yayınlanan duyuruları takip edebilirsiniz.' denildi.

14.05: OHAL kararının, Anayasa ve TBMM İç Tüzük gereği en acil şekilde Genel Kurul'un onayına sunulması gerekiyor. Deprem nedeniyle milletvekillerinin bölgelerde görevli olmaları da dikkate alınarak, kararın yarın Genel Kurul'un onayına sunulması planlandı. OHAL için Meclis'te nitelikli çoğunluk aranmıyor ancak karar yeter sayısı için 151 vekilin oyu aranacak.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

13.50: Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremlerdeki son bilançoyu açıkladı. Vefat edenlerin sayısının 8 bin 574'e yükseldiğini söyleyen Erdoğan, yaralananların sayısı 49 bin 133 oldu. Erdoğan, yıkılan bina sayısının ise 6 bin 444 olduğunu paylaştı. 

Hedefimiz 1 yıl içerisinde de diğer felaketleri yaşadığımız illerde TOKİ olarak operasyonları yaptığımız illerde operasyon gerçekleştirdiyse bu 10 ilimizde de aynı şekilde gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz. Antalya, Alanya, Mersin gibi yerlerdeki otellerle görüşmelerin yapıldığını belirten Erdoğan, 'Vatandaşlarımızı bu otellere yerleştirmeye hazırız. Şu anda her ailemize 10 biner lira ulaştırmayı planladık.' dedi. (Haberin devamı için tıklayınız)

13.40: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi. Erdoğan, 12 Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte ve bölgede incelemelerde bulundu.

13.35: Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli yol ağında ana arterlerin hepsinin ulaşıma açıldığını, deprem nedeniyle trafiğe kapalı güzergah bulunmadığını bildirdi.

13.26: Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 4.5 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana daha geldi.

13.25: Fransız dergisine tepki gösten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tankla giremememize gerek kalmadı" yazısı bizi demolize etmez. Aksine sahada bizi güçlendirir." dedi.

13.05: Adıyaman’da kurtarma çalışmalarına katılan Konya ve Erzurum Havalimanı kurtarma ekipleri enkaz altından minik bir bebeğe sağ olarak ulaştı. Enkaz altından çıkarılan minik bebek ekibin kucağında hastaneye götürüldü.

17 BİNE YAKIN MEHMETÇİK DEPREM BÖLGESİNDE

12.54: MSB'den yapılan açıklamada, 'İlk andan itibaren devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak vatandaşımızın yardımına koşan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinden 17 bine yakın Mehmetçik ile yaraları sarmak için aralıksız görev yapmaya devam ediyor. Birlik Zamanı..' ifadeleri kullanıldı.

12.50: Diyarbakır'da merkez Bağlar ilçesinde bulunan Hisami Apartmanı'nda 56 saat sonra 40 yaşlarındaki Hediye Aslan isimli bir kadından ses alındı. Arama-kurtarma çalışması yürüten ekibe iyi olduğunu ileten Aslan, yoğun çalışmalar sonucu kurtarıldı.

12.39: İskenderun Limanı'ndaki yangında yeni gelişme yaşandı. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Yangın; denizden, karadan ve havadan müdahale ile kontrol altına alınmıştır. Bu limanda gemi elleçleme hizmetleri verilememekte olup bekleyen gemiler diğer tesislere yönelmelidir. Körfezdeki diğer liman tesislerinde operasyonlar için engel bulunmamaktadır.' denildi.

CANLI YAYINDA ARTÇI

12.35: Pazarcık'ta CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş haberi sunduğu esnada bir artçı sarsıntı meydana geldi. Enkaz çalışmalarını sürdüren ekipler bölgeden kısa süreliğine ayrıldı. Ekipler çalışmalarına daha sonra devam etti.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

12.30: Hatay'da depremde yıkılan Sanayi Mahallesi 600 Evler Sitesi'nden 50 saat sonra canlı bir kişi daha çıkartıldı. 80 yaşındaki Abdurrahman Beyaz, Erzurum AFAD ekiplerinin saatler süren çalışması sonucunda enkazdan sağ olarak çıkartıldı. Ekipler titiz çalışma sonucunda Abdurrahman amcaya ulaştı. Enkaz altından çıkarılan Abdurrahman Beyaz, sedyeye alınarak ambulansa bindirildi.

12.10: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Bu çalışmaların sonucunu hepimizin sabırla beklemesini, görevlilere yardımcı olmasında fayda vardır. Yıkılan 6 binadan enkazı altında 254 vatandaşımız çıkarıldı. Bunlarda 133'ü vefat etti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. 121 tanesi de sağ çıkarıldı. Diğerlerine henüz ulaşılamadı. Enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalara yeterinden fazla personel katılıyor. Arama-kurtarma konusunda Diyarbakır'da herhangi bir sorun söz konusu değildir." dedi.

MASAL BEBEK BABASININ KOLLARINDA, ANNESİ DE KURTULDU

11.50: Kahramanmaraş'ta 56 saat sonunda 1.5 yaşındaki Masal bebek kurtarıldı. Enkaz altında annesi Masal'ı emzirerek hayatta tuttuğu öğrenildi. Hamile olan 25 yaşındaki annesinin de durumunun iyi olduğu ve enkazdan sağ olarak çıkarıldığı bildirildi. Masal bebek ve annesini enkazdan çıkaran ekiplerin sevinç gözyaşları ise herkesi duygulandırdı.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

KOMANDOLAR DEPREM BÖLGESİNE UĞURLANDI

11.30: Hatay'da yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıkan 91 komando, Vali Mehmet Makas, Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı, İl Jandarma Komutan

ı Albay Hakan Dedeoğlu ve askeri personellerce dualar eşliğinde Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan uğurlandı. Vali Mehmet Makas, komandolara teşekkür ederek, yollarının açık olmasını diledi.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

11.28: AFAD'dan alınan son bilgiye göre can kaybı 7.108 oldu, 40.910 vatandaş yaralandı.

11.24: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamasında Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, "Maalesef ülke ve dünya tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birisi ile karşı karşıyayız. 6 binin üzerinde vatandaşımız vefat etmiştir. Şanlıurfa’da 2 bin 495 vatandaşımız taburcu edilmiş olup 114 kişi acil serviste beklemekte 231 kişi servis yatışta, 79 vatandaşımızı yoğun bakımdadır." dedi.

11.00: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, vatandaşların sağlık hizmeti sunucularına müracaatlarında ve ilaç ve/veya sürekli kullanılan tıbbi malzemelerin temin edilmesinde yaşanacak mağduriyetlerinin önlenmesi açısından yeni tedbirler alındığını duyurdu. (Haberin devamı için tıklayın)

10.50: Bakan Kurum, 'Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil belki de dünya tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşadık. 1000 km'lik etkisi altına alan bir deprem olması hasabiyle çok büyük bir deprem olduğunu da ifade etmek isterim. 10 ilin afet bölgesi olduğunu Cumhurbaşkanımız ilan ettiler. 10 ili kapsayan OHAL kararı ile süreci burada sürdürüyoruz. 55. saatteyiz, 112. saatte biz İzmir'de yavrumuzu canlı kurtardık. Bu saatler bizim için çok önemli. İkinci önemli unsur da hasar tespit ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermektir.' dedi.

10.48: Derinliği 9.06 km olan ve Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldi.

10.45: AFAD'dan yapılan son açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre, saat 09:45 itibarıyla 6.957 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 38.224 vatandaşımız yaralanmıştır." denildi.

10.40: Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedeler için e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bağış imkanı sağladı. (Haberin devamı için tıklayınız)

10.06: Kahramanmaraş'taki enkazdan 54. saatten sevindiren bir haber daha geldi. Enkaz altından çıkarılan kişi eliyle 'İyiyim' mesajı verirken sağlık ekipleri ilk müdahaleyi ambulansta yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÖLGEYE GİDİYOR

10.05: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor.

TOPLAM 1054 ARTÇI MEYDANA GELDİ

09.50: Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 7.7 ve 7.6'lık depremden bugüne kadar 1054 artçı olduğunu paylaştı. Özener açıklamasında, '6 Şubat 2023 saat 04:17'de Sofalaca- Şehitkamil-Gaziantep ve 13:24'de Ekinözü-Kahramanmaraş'da meydana gelen depremlerin ardından, 8 Şubat 2023 saat 08:30 itibarıyla bölgede toplam 1054 adet deprem çözümü yapılmıştır.' dedi.

09.30: An itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 6234 kişi hayatını kaybederken 37011 kişi de yaralandı.

09.24: Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu illerden, İstanbul'daki hastanelere sevk edilen yaralı depremzede sayısı 209 oldu.

09.08: Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

09.00: Deprem bölgelerinde enkaz altından kurtarılan 44 yaralı daha Malatya'dan kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri nakliye uçağı ile İstanbul’a getirildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

08.55 Arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş'ta depremin 53. saatinde enkazdan bir kadını daha çıkardı. Depremzedeye sağlık ekipleri ambulansa bindirip ilk müdahalesi yapıldı.

08.00: Kahramanmaraş'ta yıkılan 7 katlı bir binanın enkazında kalan 20 yaşındaki Melisa, depremden 51 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Eşi ve 2 çocuğunu depremde kaybeden baba ise, kızı Melisa kurtulunca gözyaşlarını tutamadı. (Haberin devamı için tıklayınız)

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

08.10: Kahramanmaraş merkez bulunan Arıkan Oteli de depremde yıkılmıştı. Enkazda görev alan arama kurtarma ekipleri, sabaha karşı yıkıntıların arasından gelen ses üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sesin geldiği bölgede yapılan çalışma sonucu enkazda mahsur kalan Hilal Kocaoğlu'na ulaşıldı. Hilal Kocağolu, depremden 52 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarıldı. (Haberin devamı için tıklayınız)

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

07.50: Kahramanmaraş'ta Ayşegül isimli kadın enkaz altında 51. saatte kurtarıldı. Bölgedebulunan ekipler kadının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

07.45: Hatay'da çöken bir binadan 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı.

07.30: Adalet Bakanı Bozdağ, 'Deprem bölgesindeki barolara kayıtlı avukatlar ile diğer barolara kayıtlı olup da deprem bölgesinde yakınları olan avukatların ve müvekkillerinin hak kaybına uğramaması için adlî süreçlerdeki bilumum süreleri depremin olduğu günden itibaren 15 gün uzatacağız.' dedi.

07.10: İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Acil Kurtarma Sağlık ekiplerinin Hatay’da yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarından sevindirici haberler geldi. Ekipler Narlıca Mahallesi’ndeki bir binanın enkazından biri 3,5 yaşındaki bir çocuk olmak üzere üç kişiyi sağ olarak çıkardı.

07.00: Hatay Antakya Odabaşı Mahallesi'ndeki 7 katlı binanın enkazından 6 yaşındaki Eymen'i sağ olarak çıkaran Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği saat 23.20 sıralarında, depremin ardından 43 saat sonra aynı enkazın altından bu kez de Eymen'in annesi Fethiye Ekizoğlu'nu canlı olarak çıkarmayı başardı.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

03.42: Adıyaman’da, 7 katlı bir apartmandan anne ve çocuğu 47 saat sonra kurtarıldı.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

03.40: Gece saatlerinde komandolar tarafından, binadan ses duyulması üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan 4 saatlik çalışmanın ardından küçük Betül’e ulaşıldı. Göçük altından sedyeyle çıkartılan Betül’ün ilk isteği soğuk içecek olurken, dedesi ve babası gözyaşlarına boğuldu.

03.19: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, depremde yaralanan vatandaşlarımızın tahliyesine devam ediyor. Kahramanmaraş'ta depremden kurtarılan vatandaşlarımız da Ankara'ya getirildi" denildi.

Yüzyılın felaketinde 3. gün İşte deprem bölgesinde son durum

02.00: Enkaz altından çıkartılan refakatsiz çocukların bakanlık gözetiminde kaldığını aktaran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bakanlık olarak deprem bölgelerinde gözetimimizde olan refakatsiz çocukların sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılıp hastanelerde tedavileri tamamlanan çocukları da Sağlık Bakanlığı’yla yaptığımız çalışma neticesinde bakanlığımız personeli dışında herhangi bir üçüncü şahsa teslimi söz konusu değil. Çocukların kimlik tespitini yaptıktan sonra ailelerine teslim edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

46 SAAT SONRA GELEN MUCİZE

01.30: Hatay'da enkaz altında kalan, isminin Merve olduğu öğrenilen 28 yaşındaki kadın, ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı. Merve'nin nişanlısı ve annesinin de halen enkaz altına olduğu öğrenildi.

00.08: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin yaralandığını bildirdi. Fuat Oktay "Tüm havaalanlarını kullanmaya başladık. Gece boyu gece görüşlü helikopterlerimiz de çalışmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

13.5 MİLYON İNSAN ETKİLENDİ

Depremin etkilendiği 10 ilin toplam nüfusu 13 milyon 421 bin. TÜİK verilerine göre, depremden etkilenen illerin son nüfus sayıları şöyle: Gaziantep 2 milyon 154 bin 51. Hatay 1 milyon 686 bin 43. Adana 2 milyon 274 bin 106. Osmaniye 559 bin 405. Diyarbakır 1 milyon 804 bin 880 bin. Kahramanmaraş 1 milyon 177 bin 436. Malatya 812 bin 580. Adıyaman 635 bin 169, Kilis 147 bin 919. Şanlıurfa 2 milyon 170 bin 110.