Gündem ‘Sorgu ekibinin başı’ yakalandı

‘Sorgu ekibinin başı’ yakalandı

29.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güneydoğu’da işlenen cinayetlerde adı geçen ‘Yavuz’ kod adlı Burhanettin Kıyak Ankara’da gözaltına alındı

‘Sorgu ekibinin başı’ yakalandı

Diyarbakır’da Emekli Albay Cemal Temizöz’ün de yargılandığı Güneydoğu’da 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili devam eden davada ismi sık sık geçmesine karşın, bulunamayan ‘Yavuz’ kod adlı Burhanettin Kıyak isimli uzman çavuş yakalandı.
Ankara’da gözaltına alınan ve Diyarbakır’a getirilen Kıyak, çıkarıldığı TMK 10. madde ile yetkili Diyarbakır 3. Nolu hakimliği tarafından “birden çok kişiyi öldürmek” suçundan tutuklandı. Kıyak, davası açılan 20’ye yakın cinayetin ve bazı faili meçhullerin sorumlusu olarak gösteriliyor.
Faili meçhullerle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Temizöz’ün uzman çavuş ve itirafçılardan oluşturduğu ‘sorgu ekibi’ ya da ‘infaz mangası’nın gözaltına alınan kişileri sorguladıktan sonra öldürdükleri öne sürülüyor.
Davada, Burhanettin Kıyak’ın, Selim Hoca, Sunay, Yavuz kod adlı uzman çavuşlar ile Ferit (Abdülhakim Güven), Tayfun (Hıdır Altuğ) ve Bedran (Adem Yakın) adlı PKK itirafçısından oluşan sorgu ekibinin başı olarak gösteriliyor.