Gündem SSK Hizmet Dökümü, SGK Prim Gün Sorgulama nasıl yapılır?

SSK Hizmet Dökümü, SGK Prim Gün Sorgulama nasıl yapılır?

17.08.2015 - 22:30 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama işlemi ile SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

SSK Hizmet Dökümü, SGK Prim Gün Sorgulama nasıl yapılır

Sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapısında bulunan SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli sandığı (4C) sigorta kollarına bağlı olarak çalışan bu kurumlar vatandaşlara bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışması olan SGK hizmet dökümünün sağladığı bir hizmettir.İş hayatı boyunca yapılan faaliyetlerin bilgilerinin bulunduğu belge olan SGK hizmet dökümü; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun üç tane sigorta kolundan (SSK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR), herhangi birine bağlı olarak çalışan vatandaşların, çalıştıkları zaman aralığı içinde, yapmış oldukları çalışmaların bulunduğu yazılı bir belgedir. Hem de ayrıca burada bulunan bilgiler, kronolojik bir düzen içindedir.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK hizmet dökümü içerisinde bulunan bilgiler şu şekildedir;İşe girilen tarihin bilgisi,

Çalışma hayatı boyunca kaç yerde çalıştığının bilgisi,

İşten ayrılma tarihinin bilgisi ve toplamda ne kadar pirim gün sayısı bilgisine sahip olduğu gibi bilgilerdir.

Üstelik bu bilgileri ilgili olduğu kuruma gitmeden oturduğunuz yerden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Çünkü SGK hizmet dökümü sorgulamasını evinizde internet üzerinden rahatlıkla bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sanal ortam aracılığı ile online biçimde, SGK hizmet dökümü işlemleriniz için ise aşağıda maddelendiği gibi bu yolları takip ederek yapabilirsiniz. Bu maddeler şu şekildedir;

Haberin Devamı

Sanal ortamda online olarak SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için ilk olarak önce www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Sonrasında ise bu sayfada karşınıza çıkacak olan sayfanın sağ üst bölümünde yer alan ‘’E-Hizmetler’ ’adı altından düzenlenmiş olan başlığa geliniz.

Sonrasında ise açılan yeni platformun sol yanında bulunan harfleri göreceksiniz.

Eğer bu işleminizi daha kısa bir yolla halletmek isterseniz de burada bulanan harfler arasından ‘’S’’ harfini seçip işinizi kolaylaştırıp zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Burada açılacak olan bölümlerden ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ seçeneğine tıklayınız.

En son olarak da, e-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sistemdeki ilgili alanları doldurunuz.

SGK SORGULAMA

Çalışma hayatı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK (4A), BAĞ-KUR (4B), Emekli Sandığı (4C) sigorta kollarından her hangi birine bağlı olarak başlamış ve de devam etmiş olan bireylerin kullanabileceği bir uygulama olan SGK Sorgulama bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmasıdır.

Bireylerin bağlı bulundukları sigorta kurumlarından birinin şartlarına göre, SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek şu gibi bilgilere ulaşabilirler;

Pirim miktarının bilgisi,

Sigortalı olarak iş hayatına başlamalarının bilgisi,

Haberin Devamı

Toplam gün sayılarının bilgisi ve

Ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisi.

Aynı zamanda bu SGK sorgulama işlemlerini öğrenmek için ilgili kurumlara gitmeniz mecburi değildir. Bulunduğunuz evde, işte, sokakta, bahçede aklınıza gelebilecek her yerde çok kolay bir şekilde bu bilgilere internet aracılığı ile ulaşabilirsiniz. SGK işlemlerinizi bu şekilde internet üzerinden yapabilir ve güvenli bir yolla bilgilerinize kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Bu şekilde SGK işlemlerinizi nasıl yapacağınız aşama aşama yazımızda belirtilmiştir. Online olarak bu işlemlerinizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

SGK sorgulama işlemini yapabilmeniz için gereken ilk şey öncelikli olarak sanal ortamdan www.turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Sonrasında e-devlet şifrenizi ilgili bölüme girmeniz gerekir. İstenilen bölüme şifrenizi yazınız.

Daha sonrasında ise karşınıza bir sayfa açılacaktır, bu sayfanın sağ üst bölümünde yer alan “E-Hizmetler “ bölümüne tıklayınız.

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bölümünden kimlik doğrulama işleminizi yaptıktan sonra SGK sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK – 4A SORGULAMA

Çalışma hayatının Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK (4A) sigorta koluna bağlı olarak başlamış ve devam etmiş olan bireylerin kullanabileceği bir uygulama olan SGK sorgulama, bir Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olup hizmet vermektedir.

Vatandaşların mensup oldukları SSK (4A) sigorta kollarının şartlarına göre, SSK sorgulama işlemlerini şu şekilde yaparak aşağıda belirtilen bilgilere ulaşabilirler.

Pirim miktarını bilgisi,

Sigortalı olarak işe başlama tarihinin bilgisi,

Toplam gün sayısının bilgisi.

Ayrıca da SSK (4A) sorgulama işlemlerini kullanarak bu bilgileri öğrenmek için ilgili kurumlara gitmeniz gerekmemektedir. Çünkü internet üzerinden online olarak istediğiniz yerde kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi internet yoluyla online şekilde aşağıda aşamalar şeklinde azımızda belirtilmiştir.

Sanal ortam üzerinden, SSK yani 4A sorgulama yapabilmek için şu yolları takip edebilirsiniz;

Haberin Devamı

Öncelikle e-devlet şifresi ile SSK 4A sorgulama internet adresine giriş yapabilirsiniz.

SGK sorgulama işlemlerinde yazılan aşamalarla aynı işlemler gerçekleştirilir.