Gündem SSK ve SGK sorgulamaları nereden yapılıyor?

SSK ve SGK sorgulamaları nereden yapılıyor?

22.09.2016 - 09:24 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulamaları e-Devlet internet sayfasından yapılıyor. SSK ve SGK sorgulamalarını yapmak için herhangi bir kuruma gitmeye gerek kalmadı. SSK ve SGK sorgulaması yapmak için gerekli olan tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

SSK ve SGK sorgulamaları nereden yapılıyor

SSK ve SGK sorgulama işlemleri eskiden ilgili Sosyal Güvenlik Kurumlarınca yapılıyordu. Vatandaşlar kurumlara giderek sorgulamayı yapıp dökümlerini kurumlardan alıyorlardı. Bu sorgulama işlemleri ve yapılan diğer işlemler dolayısıyla kurumda uzun kuyruklar oluşuyordu. Ufak bir sorgulama işlemi için vatandaşlar saatlerce ayakta bekletiliyordu. Bu durumda hem vatandaşlar mağdur oluyor hem de kurumun vermiş olduğu hizmet kalitesi düşüyordu. Gelişen teknoloji ve devletin de bu teknolojiye ayak uydurması sonucunda SSK ve SGK Sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabilir hale geldi. Vatandaşların mağduriyetlerini azaltmak ve kurumun hizmet kalitesini arttırmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi internet sayfasında bulunan SSK ve SGK sorgulama sayfasından sorgulamalar yapılabiliyordu. Fakat sistemde sürekli oluşan arızalardan dolayı sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sayfası üzerinden hizmet vermeyi kesti.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK ve SGK Sorgulama hizmeti e-Devlet üzerine aktarıldı. Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden sorgulamalarını hızlı ve kolayca yapabilecek. E-Devlet kamu kurumlarına gitmeden istediğimiz her yerden işlemlerimizi yapmamamızı sağlayan bir sistem. E-Devlet üzerinden e-Devlet şifresi gerektiren ve gerektirmeyen birçok hizmet bulunuyor. Neredeyse tüm kamu hizmetleri e-Devlet çatısı altında yer alıyor. SSK ve SGK Sorgulama sayfasına e-Devlet üzerinden ulaşmak için e-Devlet şifresi gerekiyor. Gizliliği önemli olan bilgilerin bulunduğu sorgulama ekranlarına genellikle şifre ile ulaşılabilmektedir. SSK ve SGK sorgulamaları da bu sorgulamalar arasında yer alıyor.

E-Devlet şifreleri PTT tarafından vatandaşlara sağlanmaktadır. E-Devlet şifresi almak için en yakın PTT şubesine gidebilirsiniz. E-Devlet şifresi ile e-Devlet sistemi üzerinde önemli bilgilere erişim sağlandığı için şifre sadece alacak kişinin kendisi ve kimliği ile gitmesi şartı ile verilebiliyor. Kişi kendisi başvuru yaparak e-Devlet şifresini dakikalar içerisinde PTT şubesinden alabilir. Almış olduğu şifreyi PTT dahil hiçbir kamu personeli veya başka bir kişiyle paylaşmaması gerekiyor. Şifrenin başka kişiler tarafından öğrenilmesi durumunda e-Devlet sistemi üzerinden sizin adınıza birçok bilgiye ulaşabilir ve işlem yapılabilir.

SSK ve SGK Sorgulama sayfasına giriş için PTT’den almış olduğunuz e-Devlet şifresi ile e-Devlet internet sayfasına giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen gerekli adımları başarı ile tamamladıktan sonra. E-Hizmetler bölümünde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından verilen hizmetler başlığı altında tüm SSK ve SGK sorgulama başlıklarını bulabilirsiniz. Yeni düzenleme ile hizmet isimlendirmelerde farklılık vardır. (4A/4B/4C) hizmetleri olarak isimlendirilmiştir. Kendinize uygun olan hizmetin başlığı altındaki bağlantıya tıklayarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

(4A/4B/4C) hizmetlerinde bazı hizmetler ortak bazıları ise ayrı olarak yapılmaktadır. Ortak olan hizmetler için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlığı altında farklı bir bağlantı oluşturulmuştur. Buradan ortak hizmetler ile ilgili sorgulamalara ulaşabilirsiniz. Diğer başlıklardan ise her biri ayrı olarak sınıflandırılmış sorgulama ekranlarına giriş yapmanız gerekiyor.

E-Devlet ile verilen SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hiçbir kuruma gitmeden sorgulama işlemlerini yapabilir. Sorgulamalar ile ilgili çıktıları bu sorgulama sayfası üzerinden alabilirsiniz. Almış olduğunuz tüm çıktılar kurumlarda geçerlidir. Herhangi bir yere onaylatmanıza gerek yoktur. E-Devlet, devlet arşivleri kaynak alınarak yapıldığı için tüm bilgilerini güncel ve doğrudur.