Gündem Su altında 60 metre bisiklete binecek

Su altında 60 metre bisiklete binecek

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Serbest dalış milli sporcusu Birgül Erken, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla su altında bisikletle 60 metre pedal çevirerek dünya rekoru kırmayı deneyecek.

Su altında 60 metre bisiklete binecek

Çanakkaleli sporcu 2 dakika 30 saniye nefesini tutarak zorlu bir denemeye imza atacak. Su altı branşlarında iki kez dünya üçüncülüğü kazanan Birgül Erken, bu kez nefesini Çanakkale Deniz Zaferi’ni hatırlatmak için tutacak. Erken, bugün Çanakkale Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşecek rekor denemesinde 2 metre derinlikte özel tasarlanan bisiklet üzerinde dengesini koruyup dikey hareket edecek. Vücut kütlesi ve bisikletin hacmi kadar su direnciyle mücadele etmesi gereken Erken, açık havadaki rekor denemesine kıyasla 19 kat daha zor ortamda 60 metre pedal çevirmeyi deneyecek.

Çanakkale Deniz Zaferi için...

Suda çevireceği pedalı, rekor hedefine ulaştıktan sonra 24 Mart’ta Zafer Turu’na katılarak devam ettireceğini söyleyen Birgül Erken, yeni rekor denemelerinin de peş peşe geleceğini belirtti. Gestaş, Mandarin Teracce ve Etili Seramik’in desteğiyle gerçekleşecek rekor denemesi Çanakkale Valiliği’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama programında yer alıyor.

Su altında 60 metre bisiklete binecek

Şehitlerin huzurunda

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu serbest dalış milli sporcusu olan ve çalışmalarını Akut Su Sporları Kulübü’nde sürdüren Birgül Erken, “Rekor denemesi için ekip olarak tüm hazırlıkları tamamladık. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılını kutlamak için Çanakkale destanını yazan şehitlerimizin manevi huzurunda tek nefesle 60 metre pedal çevireceğim. Bu gururu Türkiye’ye yaşatabilirsem ne mutlu bana” dedi.