Gündem Şule Çet'in ölümüyle ilgili iddianamede ifadeler ortaya çıktı

Şule Çet'in ölümüyle ilgili iddianamede ifadeler ortaya çıktı

03.12.2018 - 21:36 | Son Güncellenme:

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23) ölümüyle ilgili soruşturmada iddianame tamamlandı. Şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand için ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu ve 39 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüphelilerin ifadelerindeki çelişkilere vurgu yapılan iddianamede, genç kızın cinsel saldırıya uğradığı, daha sonra darp edilerek öldürüldüğü, cansız bedeninin de delilleri karartmak amacıyla plazadan aşağı atıldığı iddia edildi.

Şule Çetin ölümüyle ilgili iddianamede ifadeler ortaya çıktı

İddianamede Çet'in ev arkadaşı L.T.'ye, "Bu adam bana abayı yakmış, Allah'ım salmıyor", "keşke gelmeseydim ya" şeklinde sıkıntı içinde olduğunu belirtir mesajlar attığı, "Of analog" diye attığı mesajın ise şüpheliler tarafından cinsel saldırıya uğradığına yönelik olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi mahkemeye gönderdi. İddianamede, şüpheliler Berk Akand ve Çağatay Aksu için "cinayet", "ırza geçme" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÇELİŞKİLER YUMAĞI

İddianamede ifadelerdeki çelişkilere dikkat çekildi. Şüpheli Çağatay Aksu ifadesinde ofiste alkol alıp duygusal müzikler dinlediklerini, 40 dakika sonra Çet'in camın kenarına giderek yarı beline kadar pencereden sarktığını gördüğünü söylemişti. Aksu, genç kızı belinden tutup çekmeye çalışırken Akand'a yardım etmesi için seslendiğini ancak yüksek müzik sesi nedeniyle arkadaşının duymamış olabileceğini tahmin ettiğini belirterek Çet'i daha fazla tutamadığını ifade etmişti. Ancak savcılık iddianamede, bilirkişi raporunda 00.49'a kadar Youtube üzerinden müzik dinlendiğini, bundan sonra müzik dinlenmediğini, bu nedenle Aksu'nun Çet'i kurtarmak için seslenmesini Akand'ın duyması gerekeceğini, laptoptan gelen müzik sesinin de böyle bir mücadelede çıkacak seslerden daha yüksek olamayacağı vurgusu yapıldı.

Haberin Devamı

İÇKİ ŞİŞESİ ÇELİŞKİSİ

Olay sonrası emniyet birimlerinin tuttuğu tutanağa göre; olayın meydana geldiği belirtilen dinlenme odasında kutu içerisinde içki şişelerinin olduğunun tespit edildiği, ancak tanık olarak beyanı alınan B.A.Y.'nın, olay yeri incelemesi yapan Cumhuriyet Savcısı ile iş yerinde beraber gezdiklerini, hatta çöplere dahi baktıklarını, ancak içki şişesine rastlayamadıklarını beyan ettiği, şüpheli Aksu'nun 29/05/2018 tarihli rapora göre 2,67 promil , Berk akand'ın 1.55 promil alkollü olduğu, Şule Çet'in ise 1.13 promil alkollü olduğunun tespit edildiği de iddianamede yer aldı.

EV ARKADAŞINA MESAJ ATTI

Çet ölümünden önce ev arkadaşı L.T.'ye de içinde bulunduğu sıkıntılı durumu mesajla aktardı. Çet, 00.19'da, "Bu adam bana abayı yakmış, Allah'ım salmıyor", 00.21'de, "Biliyordum böyle olacağını ya", 02.31'de "bırakmıyor ya" mesajları attı. L.T. de, 02.31.'de, "Şule yaz bana seni merak ediyorum, geleyim alayım seni", karşılığını verirken, Çet'in ise 02.45'te "of analog", 03.03'te de, "keşke gelmeseydim ya" şeklinde mesaj attığı belirlendi. Savcılık iddianamede "Of analog" diye attığı mesajın şüpheliler tarafından cinsel saldırıya uğradığına yönelik olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

ZORLA ALIKOYDULAR

İddianame'de Şule Çet'in üniversite öğrencisi olduğu ve çalışarak geçimini sağladığı, şüpheli Aksu'nun devraldığı iş yerinde çalıştığı, R. isimli lokantaya gitmesindeki amacın da cinsel bir birliktelik yaşama isteği değil, kendisine yeni iş bulunacağı yönünde beklentisi olduğu ifade edildi. İddianamede, beraber yemek yedikten sonra şüphelilerin maktüle iş bulma konusunda yardımcı olunacağı kanaati uyandırarak ofise götürdükleri, Çet'in ev arkadaşı L.T. ile yaptığı mesajlaşmalarda da bulunduğu ortamdan hoşnut olmadığının ve ofisten ayrılmasına izin vermediklerinin "bırakmıyor ..." şeklindeki mesajında anlaşıldığı yer aldı.

CİNSEL SALDIRIYA UĞRADI

Haberin Devamı

Aksu ve Akand, Çet ile cinsel bir yakınlaşma ve kavga olmadığını ileri sürmüştü. Ancak savcılık Ankara Adli Tıp Kurumu ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi ve İstanbul 1. İhtisas Dairesi Kurulu raporlarında, olay gecesi sadece iki erkekle görüşen maktulün anal bölgesinde erkeklerde bulunan PSA antijeni,tükürük ve anal travma tespit edildiğini belirterek, bu şekilde Çet'in anal yolla olacak şekilde cinsel saldırıya maruz kaldığının ve rızasının olmadığının anlaşıldığını iddianameye koydu.

'SİNİR KRİZİ GEÇİRDİK' DEDİLER BARDAKLARI BİLE YIKADILAR

İddianamede şüpheliler Aksu ve Akan'ın olay sonrası sinir krizi geçirerek birbirlerini yumrukladıklarını söylemelerine rağmen ofiste içki içerken kullandıkları bardakları yıkadıklarının anlaşıldığı, bu durumu tanıklık yapan B.A.Y.'nın da doğruladığı, oysa yaşanan travmatik olay karşısında şüphelilerin bardakların yıkamasının işlenen bir suçun delillerini gizlemeye yönelik olacağı vurgulandı.

Ayrıca, Çet'in kendisini atmak istediği iddia edilen pencerede ne Çet'e ne de onu kurtarmaya çalıştığını iddia eden Aksu'ya ait DNA izine rastlanmamasının da bu temizlik faaliyeti içerisinde değerlendirilebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

SAAT ÇELİŞKİSİ

İddianamede zamanla ilgili çelişkiler de yer aldı. Aksu'nun iş yerine 01.30 sıralarında geldiklerini belirtmesine rağmen iş yeri kamera kayıtları ve güvenlik görevlilerinin giriş saatine ilişkin tuttukları tutanakta girişin 00.30 sıralarında olduğu, ayrıca Aksu'nun olayın ofiste oturmaya başladıktan 40 dakika sonra gerçekleştirdiğini söylemesine rağmen, düşme olayının ofise girilmesinden 3 saat 10 dakika sonra gerçekleştiği ifade edildi. Öte yandan Akand'ın, Aksu'nun kendisine kızın düştüğümü söylemesine rağmen güvenlik görevlisi tanık A.D.'nin kendisine 'yanınızdaki kız nerede' diye sorduğunda da 'o çıktı' görmedin mi diye diyerek oluşan çelişkiye işaret edildi.

İddanamenin sonuç bölümünde ise çelişkileri ifadelere tekrar dikkat çekilerek, şüphelilerin 02.00-03.00 aralığında Çet'e anal yolla ve zorla cinsel saldırıda bulunduklarının subuta erdiği, bu olaydan sonra Çet'in konuyu sorun yapacağının şüpheliler tarafından anlaşılması üzerine, alkollü olan şüphelilerin girdikleri tartışma ve mücadele sonucunda genç kızı darp ederek ölümüne sebebiyet verdikleri ve üzerinde oluşan travma ve şiddet delillerini karartmak amacıyla ofisin penceresinden aşağıya attıkları yönünde kanaat oluştuğu belirtildi. Bu sırada Aksu'nun adli tıp raporuna göre parmağının kırılma ihtimalinin bulunduğu, Akand'ın ise Çet ile sadece tokalaştığı, başka bir fiziksel temasının olmadığını belirtmesine rağmen maktulün tırnaklarında DNA örneğine rastlanmasının da taraflar arasındaki mücadele sırasında oluşacağı iddianamede yer aldı.