Gündem Sümeyye Erdoğan'ın nikah şahitliğini Ahmed Davutoğlu yapacak

Sümeyye Erdoğan'ın nikah şahitliğini Ahmed Davutoğlu yapacak

11.05.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:

Sümeyye Erdoğan'ın Selçuk Bayraktar ile hayatını birleştireceği nikaha sayılı günler kala nikah şahitliği için sürpriz bir isim gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın düğününe tam 6 bin kişi davet edildi. İşte Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar nikahından detaylar..

Sümeyye Erdoğanın nikah şahitliğini Ahmed Davutoğlu yapacak

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikahına ilişkin detayler belli olmaya başlıyor. 14 Mayıs’ta Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde evlenecek olan Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın düğününe 6 bin kişinin davet edildi, nikâhın şahitleri arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu da olacak.

Nikâh töreninin yapılacağı Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde de hazırlıklar hızlandı. Belediye işçileri çevre düzenlemesi yapıyor, boyaları yeniliyor.

Etrafı bariyerlerle çevrili olan kültür merkezine ek olarak polis bariyerleri de getirildi.Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi şimdiden kültür merkezinde göreve başladı.

Sümeyye Erdoğan ve müstakbel eşinin nikah davetiyesinde, iki tarafın da anne ve babalarının isimleri yer alıyor. Sade bir tasarımın tercih edildiği davetiyede Sümeyye ve Selçuk’u simgeleyen tek bir ”S” harfine de yer verildi.

Sümeyye Erdoğanın nikah şahitliğini Ahmed Davutoğlu yapacak

Davetiyede şöyle denildi:

“Evlatlarımız Sümeyye ve Selçuk'un nikah törenlerinde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Emine ve R.Tayyip Erdoğan- Canan ve Özdemir Bayraktar.”

Sümeyye Erdoğanın nikah şahitliğini Ahmed Davutoğlu yapacak

SÜMEYYE ERDOĞAN KİMDİR?

Türkiye Cumhuriyeti 59, 60 , 61. Türkiye Hükûmeti Başbakanı ve 12. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dört çocuğundan birisidir.

Babası Recep Tayyip Erdoğan ve annesi Emine Erdoğan'dır. Ahmet Burak, Necmettin Bilal ve Esra adlı kardeşleri vardır. Mart 2016'da Selçuk Bayraktar ile nişanlandı.

Eğitimi
Trabzon'daki Araklı İmam Hatip Lisesi'ni bitirmiştir. 2002 yılında girdiği üniversite sınavında başarısız olduktan sonra eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etmiştir. Burslu olarak Indiana Üniversitesi'nde sosyoloji ve siyaset alanında lisans eğitimi almıştır. Eğitimini 2005 yılında tamamladıktan sonra yüksek lisansını Londra Ekonomi Okulu'nda ekonomi alanında yapmıştır.

İş hayatı
2010 yılında Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketine ortak olmuştur.

Siyasi hayatı

Sümeyye Erdoğan, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernández de Kirchner'ın kızı Florencia Kirchner ile birlikte, Ankara.
2010 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nde dış ilişkileri ve dünya basınına yansımalarını takipten sorumlu danışman olarak görev yapmaya başlamıştır. Bu kapsamda çok sayıda yurtdışı seyahatlere dahil olmuştur. 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında hükümetle çeşitli sanatçılar arasındaki görüşmelere dahil olmuştur. Toplantılara dahil olması sorgulanmış ve TBMM gündemine taşınmıştır.

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Selçuk Bayraktar 1997 yılında Robert Kolej’den mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Upenn’de sürdürdü. Aynı zamanda ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevini sürdürdü. Selçuk Bayraktar araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Bayraktar MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak doktora teklifi almıştır. Doktora eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla MIT’den de ikinci yüksek lisans diplomasını alarak, doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir.

Selçuk Bayraktar 2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir.

Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

BAYKAR MAKİNA

Bayraktar Kardeşler’in kısaltılmış hali olarak isimlendirilen Baykar Makina 1984 yılında Makina Yük. Müh. Özdemir Bayraktar tarafından otomotiv sanayine yerlileştirmeye tabi hassas motor, pompa ve dişli kutusu parçalarının imalatı konusunda hizmet etme amacıyla %100 yerli sermaye ile kuruldu. Ar-Ge merkezi ve üretim tesisleri bünyesinde farklı mühendislik disiplinlerinden 120 kişilik (mühendis, tekniker ve teknisyen) Ar-Ge ekibiyle farklı sınıflarda yer alan sabit kanat ve döner kanat insansız hava araçları için Uçuş Kontrol Sistemleri, Görev Bilgisayar Sistemleri, Otomatik İniş ve Kalkış Sistemleri, Komuta Kontrol ve Arayüz Sistemleri, elektromekanik Servo Aktüatör, Elektrik Güç Birimleri vb. sistemler elektronik donanım, yazılım ve yapısal özellikleri ile tamamen Milli ve Özgün olarak tasarlanıp, prototip ve test aşamaları neticesinde butik olarak üretilmektedir.

Baykar bünyesinde 2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk İHA unvanına sahip mini sınıfı Bayraktar Mini İHA sistem ve alt sistemleri ile geliştirildi. Yürütülen Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak Milli ve Özgün olarak geliştirilen Bayraktar Taktik İHA Sistemi projesi kapsamında Savunma Sanayi tarihinde % 90’nın üzerinde sonuçlanan Sanayi Katılım oranı sağlandı. Şirket, Kale-Baykar Mini İHA ile ilk milli insansız keşif ve istihbarat (haberalma) hava aracını geliştirme unvanına sahip oldu. Söz konusu sistemlerden Kara Kuvvetleri Komutanlığı 19 set (76 adet uçak içerir) İHA sistemi alımı için firmayla anlaşmaya vardı. Bayraktar Taktik İHA Sistemi, 17 Aralık 2015 tarihinde 2 adet Roketsan MAM-L güdümlü füzesi yüklü şekilde yapılan atış testinde %100 isabet ile hedefleri vurma başarısını gösterdi.