Gündem T.C. kimlik no ile emekli maaşı sorgulama nasıl yapılıyor?

T.C. kimlik no ile emekli maaşı sorgulama nasıl yapılıyor?

22.03.2016 - 23:09 | Son Güncellenme:

T.C. kimlik numaranızla emekli maaşı sorgulamanızı yapabilir ancak emekli maaşı hesaplamanızı yapamazsınız. Fakat hem emekli maaşı sorgulama hem emekli maaşı hesaplama online yapılan işlemlerdendir. Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplamanızı nasıl yapacağınız haberimizin devamında...

T.C. kimlik no ile emekli maaşı sorgulama nasıl yapılıyor

İnternet teknolojisi her yıl bir gelişim içerisindedir. İnternet geliştikçe de internet uygulamaları da gelişmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. İnternet üzerinden birçok internet uygulaması bulunmaktadır. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama da bu uygulamalardan bazılarıdır. Emeklilik çalışma hayatınız sona erdikten sonra ve Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilik için gerekli olan bazı şartlarını yerine getirdikten sonra emekli olabilirsiniz. Emekli olduktan sonra ise emekli maaşı alarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilirsiniz. Emekli olabilmek için ilk yatırılması gereken prim ve sigortaları tamamlamanız gereklidir. Diğer şart ise emeklilik yaşınızın gelmiş olmasıdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaş alabilirler.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞ ÜCRETLERİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalıştığınız dönemde emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağınızı bilmiyorsanız eğer emekli maaşı hesaplama işlemi ile ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama programı Sosyal Güvenlik Kurumunun bir uygulamasıdır. İnternet üzerinden bu programa ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu her kurum için farklı şekillerde emekli maaşı hesaplama programını geliştirmiştir. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

SSK'ya bağlı olan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemi için ilk olarak internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı ve nüfusa kayıtlı olduğunuz ili girdikten sonra doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde internet üzerinden bağ-kur için tasarlanmış olan hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası kurumunu girmelidir. Güvenlik kodunu da girdikten sonra hesaplama işlemini tamamlayabilirler. Emekli sandığı kurumuna bağlı olanlar yani kamu kurumunda çalışan vatandaşlar ilk olarak internet üzerinden kendi kurumları için olan hesaplama programına giriş yapmalıdır.

Haberin Devamı

Giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, makam temsil görev tazminat göstergesi bilgileri girilmelidir. Hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı bilgileri girildikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Emekli olduktan sonra bağlı olduğunuz kurumdan emekli maaş alabilirsiniz. Almış olduğunuz emekli maaşı ile ilgili tüm bilgileri de emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine ilk olarak giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan e-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Buradan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu bulduktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK'ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından BAĞ-KUR'a bağlı olan vatandaşlarda 4B hizmetleri bölümü altından emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilir.