Gündem Taciz cinayetine 13 yıl hapis

Taciz cinayetine 13 yıl hapis

12.09.2008 - 13:01 | Son Güncellenme:

.

Taciz cinayetine 13 yıl hapis

ADANA'da oturdukları mahalledeki bir kıza elle tacizde bulunduğunu iddia ettiği ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Bülent Arslan'ı bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen 19 yaşındaki Menderes Ilıman 13 yıl 4 ay, kendisine yardımcı olan 19 yaşındaki Caner Tatarlı ise 5 ay hapse mahkum oldu.

Haberin Devamı


Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki bir işyerinde çalışan N.B., 27 Ocak'ta işyerinden çıkıp evine giderken, iddiaya göre, Bülent Arslan tarafından taciz edildi. N.B.'nin bağırıp ağlaması üzerine evden çıkan yakınları tacizciyi mahallede aramaya başladı. N.B., kendisine tacizde bulunduğunu iddia ettiği Arslan'ı görünce “Buydu” diyerek eliyle gösterdi. Mahallede oturan berber Menderes Ilıman ve fabrika işçisi Caner Tatarlı, kaçan Arslan'ı yakalayarak dövdü. Bu sırada, Ilıman bıçakla Arslan'ı öldürdü. Olaydan 15 gün sonra yakalanan Ilıman tutuklandı, Tatarlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan sanıklardan, poliste suçu kabul eden Ilıman, “Caner birini dövüyordu. Dövülen, mahalleden bir kıza elle tacizde bulunmuş. Caner, kıza ‘Bu muydu?’ diye sordu. Onun olduğunu öğrenince dövmeye devam etti. Ben de tutup, dövmeye başladım. Bana küfür etti. Elini cebine attı. Bıçak çıkaracağını sandım. Kendimi korumak için bıçağımı çıkartıp bilmediğim bir yerine sapladım. Niyetim kendimi korumaktı” dedi. Mahkemede ifade değiştirip, cinayet suçlamasını kabul etmeyen Ilıman, son savunmasında, “O kişiyi diğer kişilerle birlikte ben de yakalayıp kovalayanlara teslim ettik. Dövdüler. Ben seyrediyordum. Daha sonra olay yerinden ayrıldım. Üzerimde bıçak yoktu. Bana oyun oynanıyor” dedi. Tatarlı ise cinayeti arkadaşı Ilıman'ın işlediğini öne sürdü.

Haberin Devamı


Mahkeme heyeti, Ilıman'ı ‘kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 16 yıl hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası 13 yıl 4 aya indirildi. Tatarlı ise ‘yaralamaya yardım etmek’ suçundan 5 ay hapse mahkum edildi.


Öldürülen öğrencinin babası 40 yaşındaki Abdülaziz Arslan da sanıklara verilen cezayı az bulup, sinir krizi geçirdi. Karara itiraz edeceğini belirten baba Arslan, “Oğlumu öldürdüler. Bir insanın canı bu kadar ucuz mu? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim” dedi.