Gündem Tacizi az yılbaşı

Tacizi az yılbaşı

02.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yıl, yurt genelinde çeşitli eğlencelerle kutlandı. İstanbul’daki eğlencelere damgasını vuran taciz olayları, bu yıl alınan güvenlik önlemleri sayesinde üçte iki oranında azalarak 22’de kaldı

Tacizi az yılbaşı

Yeni yıl kutlamalarının en yoğun yaşandığı yine İstanbul oldu. İstanbullular, 2012 yılına, Taksim Meydanı ve Nişantaşı’nda eğlenerek coşku içinde girdi. Aralıklarla yağışın olduğu kentte, yılbaşı için özel olarak ışıklandırılan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Saatler gece yarısına doğru ilerledikçe hafta sonu kalabalığına yılbaşı yoğunluğu da eklendi.
Trafiğe açık tutulan Taksim’de vatandaşlar, Cumhuriyet Anıtı çevresinde geri sayım yaparak yeni yıla girdi. Turistler de kutlamalara katılarak yeni yıl coşkusu yaşadı. Bazı vatandaşlar slogan atarken, bazı gençler de halay çekti.

Nişantaşı’na yapay kar
Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi de yılbaşı dolayısıyla ışıklandırılarak, süslendi. Boydan boya kırmızı halı serilen Abdi İpekçi Caddesinde oluşturulan platformda DJ performansları sergilenirken, kutlamaya katılanlar müzik eşliğinde dans ederek, yeni yıl coşkusunu yaşadı. Işık ve lazer şovları düzenlenen, konfeti ve yapay kar yağdırılan Nişantaşı’nda yeni yıla girilirken havai fişek gösterisi de yapıldı. Kutlamalara katılanlar, özellikle de gençler, aralıklarla yağan yağmura aldırmadan dans ederek eğlendi.
Öte yandan, başta Kadıköy Bağdat Caddesi olmak üzere kentin önemli meydan ve merkezlerinde vatandaşlar bir araya gelerek, 2012’yi coşku içinde karşıladı.

150 kamera, 5 bin polis
İstanbulluların yılbaşını huzur içinde geçirebilmesi için Beşiktaş, Nişantaşı, Bakırköy, Kadıköy ve Taksim’de 5 bin polis görev yaptı. Sadece Beyoğlu İstiklal Caddesi ve çevresinde 2 bin 500 polis çalıştı. Bunlardan 600’ü güven timlerinden oluştu. Noel Baba, ayakkabı boyacısı, çöpçü ve simitçi kılığındaki polisler, meydana gelebilecek olumsuz olaylara anında müdahale etmek amacıyla sürekli çevreyi gözetledi. HD kalitesindeki yaklaşık 150 kamerayla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi sürekli izlenirken, kameraların bağlı olduğu komuta merkezi MOBESE aracı da Taksim Meydanı’nda konuşlandırıldı.


Asmalı’da in cin top oynadı

Tacizi az yılbaşı


Son yıllarda Beyoğlu’nun eğlence merkezi haline gelen Asmalımescit’te yılbaşı çok sönük geçti. Beyoğlu ve Taksim Meydanı’nın aksine Asmalımescit sokağının boş olması dikkat çekti. Normal günlerde oldukça yoğun olan ve haftasonları kalabalık yüzünden yürümenin bile zor olduğu sokak sağanak yağmurun da etkisiyle bu yıl yılbaşı beklenen ilgiyi görmedi. Eğlencenin sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüğü yılbaşı gecesi Asmalı’da adeta in cin top oynuyordu.
SERCAN KISMET



22 taciz gözaltısı

Tacizi az yılbaşı


İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim ve Nişantaşı’nda gerçekleşen yılbaşı kutlamalarında 22 taciz olayının yaşandığını ve kişilerin yakalandığını söyledi. Çapkın, “Yılbaşı gecesinde yaşanan taciz olaylarında toplam 22 sanık yakalandı. Geçen sene 68 taciz olayı olmuştu. Ayrıca bir gasp ve bir de kapkaç olayı olayı yaşandı ve şahıslar suçüstü yakalandı” dedi.



ULUDAĞ KARLA KARŞILADI

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ’da yeni yılın ilk karı yağmaya başladı. Oteller bölgesindeki kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı. Kar yağışının gün boyu devam etmesi beklenen zirvede görüş mesafesinin 100 metre, hava sıcaklığının ise sıfırın altında 3 derece olduğu bildirildi. Bu arada, gece Uludağ’daki tesislerde yeni yıla giren tatilciler, bu sabah yağan karın tadını çıkarmak için pistlere akın etti.
ALAATTİN KARAN Bursa DHA


İZMİRLİLER YENİ YILA BÖYLE GİRDİ


İzmirlİler yeni yıla Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarla girdi. Cumhuriyet Meydanı’nda yeni yılı karşılamak isteyen İzmirliler, yağışa aldırış etmeden meydanı doldurdu. Grup 84’ün de konser verdiği yılbaşı kutlamasında, İzmirlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, herkesin yeni yılını kutladı. Meydanda toplanan kalabalık daha sonra 10’dan geriye doğru sayarak 2012’ye “Merhaba” dedi. Vatandaşlar daha sonra havai fişek gösterisini izledi.
ERAY ARPAŞİN İzmir DHA



Direğe çarptı 40 bin kişiyi işsiz bıraktı

Edirne’de yılbaşı gecesi, 32 yaşındaki Tayfun keskin, kullandığı araçla saat 01.00 sıralarında Atatürk Bulvarı’nda elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle direk yan yatan direkte kablolar koptu ve yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı Fatih ve Şükrüpaşa Mahalleleri’nde yeni yılın ilk saatlerinde elektrik kesildi. Mahalleye 7.5 saat sonra elektrik verilebilirken, kazayı hafif yaralı atlatan sürücü sürücünün 0.41 promil alkollü olduğu belirlendi.
n ENGİN ÖZMEN, GÖKHAN BALCI


Bir kesinti de İstanbul’dan

İstanbul Kocamustafapaşa Seyitömer Mahllesi’nde de saat 19:00 civarı kesilen elektrik, yılbaşı gecesi mahalle sakinlerini karanlıkta bıraktı. Kesintinin yer altı kablolarından kaynaklandığı belirtilirken mahlleye yaklaşık 24 saat sonra elektrik geldi.



DANSÖZLE ISINDILAR

Tacizi az yılbaşı


Yeni yıla kış turizm merkezi Palandöken’de giren yerli ve yabancı turistler, gönüllerince eğlendi.Deniz seviyesinin 2 bin 400 rakımındaki Palandöken Dedeman Oteli önündeki kayak pistinde gece kayağı ve havai fişek gösterisi yapıldı. Yerli ve yabancı turistler, hava sıcaklığının sıfırın altında 22 dereceye düştüğü gecede yakılan ateşin etrafında karda dansöz oynattı. Turistlerin isteğini kıramayan oryantel Esra, “Ayağım kayıp düşmekten çok korktum. Ama korktuğum başıma gelmedi. Biraz zor oldu ama halkın isteğini yerine getirdim” dedi.
TURGAY İPEK



İLK DAKİKADA 5 BEBEK DOĞDU


Yeni yılın ilk bebekleri yine merak konusu oldu. Kırıkkale’de 2012’nin ilk dakikalarında Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum’nde 4’ü kız 5 bebek dünyaya geldi. Saat 00.01’de doğan bebeklere Başhekim Tekin Kale ile Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz yarım altın taktı.
Deprem bölgesi Van Erciş’teki Sahra Hastanesi’nde saat 00.15’te Sevda Yıldız’ın dünyaya getirdiği 2012’nin ilk bebeğine “Sahra” adı verildi.



YILBAŞI AĞACINI YAĞMALADILAR


Adana’da yeni yıl kutlaması Uğur Mumcu Meydanı’nda yapıldı. Yeni yılı açık havada karşılamak isteyen Adanalılar, yağan yağmura rağmen Uğur Mumcu Meydanı’nda Adana Büyükşehir Belediye Bandosu ve davul zurnayla eğlendi. Kalabalık, Büyükşehir Belediyesi tarafından kırmızı renkli 2 bin 700 Atatürk Çiçeği kullanılarak hazırlanan 13 metrelik dev yılbaşı ağacındaki çiçekleri de yağmaladı. YUSUF BAŞTUĞ Adana DHA