Gündem Tahıl krizi çözülüyor! Heyetler İstanbul'da

Tahıl krizi çözülüyor! Heyetler İstanbul'da

22.07.2022 - 14:02 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna heyeti ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni için İstanbul’a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesiyle, tahıl krizi çözülüyor. Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, bugün İstanbul'da Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imzalanacak. İmza töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de hazır bulunacak.

Haberin Devamı

Türkiye'nin tahıl krizinin çözülebilmesi için ortaya koyduğu çaba sonuç verdi. Taraflar, İstanbul'da bir araya gelerek Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imzalayacak. Böylece, savaş nedeniyle Ukrayna'dan sevkiyatı yapılamayan tonlarca tahıl, Karadeniz üzerinden dünya piyasasına ulaşabilecek.

HEYETLER İSTANBUL'DA

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna heyeti ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna tahılının Karadeniz’den dünyaya sevki için bugün imzalanacak Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni öncesi İstanbul’a geldi.

İMZALAR DOLMABAHÇE'DE ATILACAK

Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM askeri heyetleri arasında 13 Temmuz’da İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirilmişti. Taraflar bu kez imza töreni için İstanbul’da bir araya geliyor. Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantı öncesi konuya ilişkin dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreninin bugün Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirileceği açıkladı.

Haberin Devamı

Dolmabahçe Ofisi’nde saat 16.30’da gerçekleştirilecek toplantıda, Ukrayna ve Rusya taraflarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de hazır bulunacak.

Tahıl krizi çözülüyor Heyetler İstanbulda