Gündem Tahir Elçi cinayetini önceden planladılar

Tahir Elçi cinayetini önceden planladılar

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tahir Elçi cinayeti üzerindeki sis perdesini dağıtacak iddialara bir yenisi eklendi. Rifayi İ. adlı itirafçı, cinayeti PKK’lı Mahsum Gürkan’ın işlediğini ve kameraya kaydedildiğini öne sürdü

Tahir Elçi cinayetini  önceden planladılar

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 14 Mart’ta PKK’ya yönelik operasyonda yaralı olarak yakalanan ve tedavisinin ardından tutuklanan Rifai İ. adlı teröristin Emniyet’te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Tahir Elçi’nin, cinayetin işlendiği 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare’nin önünde saat 10.00 sıralarında basın açıklaması yapacağı bilgisinin üç gün önce DBP İl Başkanlığı’nca verildiğini belirten Rifayi İ., Elçi cinayetinin örgüt tarafından planlanarak işlendiğini savundu. Rifai İ, ifadesinde, “PKK’lı teröristler Mahsum Gürkan ve Uğur Yakışır, Elçi suikastını gerçekleştirmek üzere ticari taksi ile Balıkçılarbaşı’na geldi. Bu esnada polisler tarafından durdurulduklarında yakalanmamak için Gürkan polisleri öldürdü. Buradan Dört Ayaklı Minare’ye doğru kaçarken orada bulunan Elçi’yi elindeki tabanca ile öldürdüğünü biliyorum. Polis ekiplerinin saldırıya uğraması tamamen tesadüf. Gürkan ve Yakışır, yaptıkları plan doğrultusunda Elçi’yi öldüreceklerdi” dedi.

‘Kameraya çektiler’

Dört Ayaklı Minare sokağında bulunan mevzide elinde kamera bulunan bir örgüt üyesi tarafında saldırının kayıt altına alındığını da belirten Rifayi İ., hesapta olmayan olaylar geliştiğinde “Elçi’yi polislerin öldürdüğü” yönünde haberlerin özellikle yapıldığını aktardı. Gürkan’ın tabanca ile koşarken Elçi’yi vurma anına ilişkin görüntüler olduğunu iddia eden Rifayi İ, orijinal görüntülerin sadece terör örgütünün yayın organlarında bulunduğunu ifade etti. Rifai İ, teröristlerden Abdullah Cin’in olay gecesi Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokaktaki mevzide yer alan örgüt üyelerine telsizden “boş kovanların polisler tarafından toplanmasına kesinlikle izin vermeyin” diye talimat verdiğini de belirtti.

Geçtiğimiz günlerde hazırlanan Sur davası iddianemesinde ifadesine yer verilen tutuksuz sanık Ekrem Ö. de Tahir Elçi’nin vurulma anının görüntülerini izlediğini belirterek “Net bir şekilde Mahsum Gürkan’ın tek bir atışla Tahir Elçi’yi vurduğunu bizzat izledim demişti.