Gündem Takdir - Teşekkür puanı nasıl hesaplanır?

Takdir - Teşekkür puanı nasıl hesaplanır?

17.01.2019 - 10:20 | Son Güncellenme:

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ara dönemi bugün itibariyle başlıyor. Bu mutlu gün öncesi binlerce öğrenci karne heyecanı yaşıyor. Peki karne alacak öğrencilerin merakla araştırdığı Takdir - Teşekkür puanı nasıl hesaplanır?

Takdir - Teşekkür puanı nasıl hesaplanır

E-okul giriş nasıl yapılır? E okul sistemi üzerinden ders notları ve devamsızlık bilgisi öğreniliyor. 18 Ocak karne günü için heyecanlanan öğrenciler, geri sayıma başladı. İşte e - okul sistemi üzerinden takdir ve teşekkür belgesi puanı nasıl hesaplanır sorusunun yanıtı...

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Veli ve öğrencilerin sisteme giriş yapabilmeleri için giriş sayfasında doldurmaları gereken boşluklar T.C. kimlik numarası ve eğitim görülen kurumdaki okul numarasıdır. Güvenlik kodundaki yer alan rakamların da ilgili boşluğa yazılmasının ardından giriş butonuna tıklandığında talep edilen bilgilere ulaşılabilir.

E-okul üzerinden ulaşılan bilgiler aşağıdaki gibidir:

Öğrencilerin not bilgileri
Öğrencilerin izinli ve izinsiz devamsızlık durumu
Her dönemin başında değişen haftalık ders programı
Şube ortalamasına göre öğrencinin sınıf içerisindeki başarı durumu
Diploma puanı
Dönem sonundan alınan belgeleri
Derslerin sınavlarının tarihleri

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Takdir ve teşekkür belgesi dönem sonunda öğrencinin genel not ortalamasına göre verilen belgelerdir. Eğer öğrencilerin ders notlarının tamamı sisteme girilmişse takdir ve teşekkür alıp alamadıklarını öğrenmeleri için yıl sonu başarı puanına bakmaları gerekir. Her dönem sonunda bu puan değişir. Yıl sonu başarı puanı eğer;

70,00-84,99 arasında ise öğrenci teşekkür belgesi almaya,
85,00-100 arasında ise öğrenci takdir belgesi almaya hak kazanmış demektir.
Bu iki belgenin dışında okulda davranışları beğeni toplayan öğrenciler ve kulüplerde aktif olan öğrenciler de onur belgesi almaya hak kazanırlar.