Gündem Kurtulmuş'tan ortak bildiri çağrısı: Tam desteğin ifadesi olacak

Kurtulmuş'tan ortak bildiri çağrısı: Tam desteğin ifadesi olacak

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Kurtulmuş; AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DEM ve Saadet Partisi’nin grup başkanlıklarına, “şehitler ve terörle mücadele” konusunda ortak bildiri yayımlama çağrısında bulundu. Kurtulmuş, “Bildiri, terörle mücadeleye desteğin ifadesi olacak” dedi.

Kurtulmuştan  ortak bildiri çağrısı: Tam desteğin ifadesi olacak

Coşkun Ergül - Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada dokuz askerin şehit olması, dört askerin de yaralanması nedeniyle İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin ortak bir bildiri yayımlanması yönündeki talebini önceki gün TBMM Başkanlığı’na sundu.

Haberin Devamı

‘MİLLETİMİZİN BEKLENTİSİ’

TBMM Başkanı Kurtulmuş da Meclis’teki altı siyasi partinin grup başkanlıklarına “TBMM Ortak Bildirisi” konulu yazı göndererek, şehitler ve terörle mücadele konusunda ortak bildiri yayımlama çağrısında bulundu. Kurtulmuş yazısında, “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman askerimiz şehit olmuş, 4 kahraman askerimiz ise yaralanmıştır. Acımız büyüktür, milletimizin başı sağ olsun. Milletimizin Gazi Meclisimizden beklentisi, teröre karşı kararlı duruşumuzun gösterilmesidir. Milli iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hazırlayacağı bir ortak bildiri, 85 milyon vatandaşımızın terörle mücadeleye tam ve kararlı desteğinin de ifadesi olacaktır. Bu hususu hassasiyetle dikkate almanızı rica ederim” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

AK PARTİLİ GÜLER’DEN MESAJ

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un çağrısının ardından AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler de, partili milletvekillerine gönderdiği mesajda, yarın toplanacak Meclis Genel Kurulu’nda, terörü lanetleyen TBMM Başkanlık Tezkeresi’nin okunarak oylanacağını belirtti. Güler, milletvekillerinin eksiksiz bir şekilde Meclis’te bulunmalarını istedi.

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde daha önce 12 askerin şehit olmasının ardından Meclis’te yayımlanan ortak bildiriye CHP ile DEM Parti imzalamamıştı. CHP, ayrı bir bildiri yayımlamıştı.

FİDAN VE GÜLER GENEL KURUL’U BİLGİLENDİRECEK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yarın terör saldırıları hakkında TBMM Genel Kurulu’nu bilgilendirecek. Ardından terörü lanetleyen ve terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine dair TBMM Başkanlık Tezkeresi yayımlanacak.