Gündem Tekirdağ bayram namazı 2022 saat kaçta? Tekirdağ'da Ramazan Bayramı namazı vakti ne zaman?

Tekirdağ bayram namazı 2022 saat kaçta? Tekirdağ'da Ramazan Bayramı namazı vakti ne zaman?

02.05.2022 - 05:58 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı geldi çattı. Ramazan Bayramı'nın sabahında kılınan bayram namazı ile ilgili araştırmalar başladı. Bayram namazına katılacak vatandaşlar, bayram namazı vakitleri hakkında bilgi almak istiyor. İlden ile değişkenlik gösteren bayram namazı Tekirdağ2da saat kaçta kılınacak? Diyanet İşleri Başkanlığı, Tekirdağ bayram namazı vaktini yayımladı.

Tekirdağ bayram namazı 2022 saat kaçta Tekirdağda Ramazan Bayramı namazı vakti ne zaman

İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan bayram namazı hakkında çeşitli sorular gündeme geliyor. 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kılınacak olan bayram namazı saat kaçta? İl il bayram namazı vakti merak konusu oluyor. Yaşadığı şehrin bayram namazı saatini öğrenmek isteyenler arayışa geçti. Peki Tekirdağ bayram namazı 2022 saat kaçta? Tekirdağ'da Ramazan Bayramı namazı vakti ne zaman?

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ BAYRAM NAMAZI 2022 SAAT KAÇTA? İŞTE VAKTİ...

Tekirdağ merkezinde bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü 06:40'ta kılınacak.

BAYRAM NAMAZI

İslam'da, hem oruç ibadetinin hem de Hac ibadetinin tamamlanmasından sonra gelen Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere tanınan iki dini bayram vardır ve her biri için bayram namazı reçete edilir. . Ve Resûlullah'ın -salât ve selâm O'na ve ashâbına olsun, Allah onlardan râzı olsun- buyurduğuna göre, iki rek'attan ibaret olan bayram namazları, onlar için tekbirlerin sayısı artırılarak, her zaman kılınırdı. geniş meydanlarda cemaatle namaz kılınmış, ardından bayram hutbesi okunmuş ve bu konuda görüş birliği sağlanmıştır.

Öte yandan fıkıh mezhepleri bayram namazının hükmü ve bu ibadetin tek başına kılınıp kılınmayacağı konusunda farklı görüşler sıralamıştır. Cuma namazının farz olduğu kimselere bayram namazı, Hanefilere farz, Şafiîlere ise sünnettir.

Haberin Devamı

Hanefi mezhebine göre bayram namazının cemaatle kılınması bu namazın sahih olması için şarttır. Bayram namazını her ne sebeple olursa olsun cemaatle kılamayacak durumda olan kimsenin bayram namazını kılması gerekmediği gibi, tek başına kılması da şart değildir. Bayram namazını camide cemaatle kılamayanların, duha veya sabah namazı niyetiyle evlerinde iki veya dört rekat nafile nafile kılması da caizdir.

Şafii mezhebine göre bayram namazının tek bir yerde ve toplu olarak kılınması esastır. Ayrıca çeşitli nedenlerle cemaate katılamayanlar da cemaate ayrı ayrı dua edebilirler. Buna göre, cemaate katılmayan kadınlar, çocuklar ve yolcular bayram namazını evlerinde bireysel olarak kılabilir. Ayrıca bayram namazını sünnet sayan Şafiîlere göre, tek başına kılanın hutbe okuması şart değildir.

Özetle bayram namazı, oruç ve hac gibi yoğun ve uzun süreli ibadetleri tamamlamanın sevincini ve coşkusunu yaşamak için cemaatle kılınan ve Müslümanların birliğini gösteren çok önemli ibadetlerdir.

Ancak salgın, bulaşıcı hastalıklar ve karantina uygulaması gibi nedenlerle camilerde veya şapellerde cemaatle bu namazın kılınmasının mümkün olmadığı zamanlarda Müslümanlar, yukarıda belirtilen görüşler doğrultusunda hayatlarını yönlendirebilirler. tapmak. Buna göre, bu yıl halk olarak büyük bir mücadele verdiğimiz Covid-19 salgını nedeniyle camilerde ne yazık ki bayram namazı kılınamayacak.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı, her eyalete göre bayramın ilk gününde bayram coşkusunu yeniden canlandırmaya ve bulunduğu yerlerde herkesin bu neşeye ortak olmasına yönelik bir uygulama başlatacak. Halkımızın da önceki bayramlarda olduğu gibi gerekli temizlik ve diğer hazırlıkları yapması, elbise ve kıyafetlerine dikkat etmesi, bayram namazını güneşin doğuşunu beklemesi uygun olur. şevk, dua ve anma ile. Böylece bayram namazını cemaatle kılamayacak olmanın üzüntüsünü, bayram namazının vaktine sağlık ve güvenlik içinde ulaştıklarından dolayı Cenab-ı Hakk'ın huzurunda sevinç ve şükrederek durarak giderebilirler. Minarelerden kaldırılan tekbirleri paylaştıktan sonra da aileleriyle birlikte o günün bayram olduğunu anlayacaklardır.

Yazarlar